Club Marvy by Paloma

Club Marvy by Paloma: een marvellous vakantie in Turkije

Soms moet je maar een paar hotelfoto’s zien om te zeggen “Daar wil ik naartoe!”. Maar is het hotel wel écht zo mooi als op de foto’s? En is er ook nog meer te beleven? Wij deden de test bij Club Marvy by Paloma en zeggen volmondig “Ja!”.

Bij Club Marvy by Paloma (het vroegere Paloma Club Sultan) ga je een onbezorgde vakantie tegemoet. Net als bij de andere Paloma-hotels in Turkije kan je er rekenen op veel luxe (het heeft niet voor niets vijf sterren!). Maar het hotel biedt nog veel meer…

De luxe zit hem hier niet in bling-bling, maar in andere aspecten. Om maar een paar steekwoorden te noemen; authenticiteit, design, kleinschaligheid, service, creativiteit, herinneringen creëren en kwaliteit staan hier centraal. Dat noemen ze in het hotel ‘nieuwe luxe’. Wij zijn fan!

Die ‘nieuwe luxe’ mocht ik zelf ervaren tijdens mijn bezoek aan Club Marvy by Paloma. En geloof me, vanaf je er aankomt begrijp je direct waar bovenstaande steekwoorden vandaan komen. Want ondanks dat het resort zo’n 350 kamers heeft, voelt het aan als een kleinschalig boutique hotel. Het voelt zó persoonlijk aan!

Ik neem je mee in mijn ervaringen van een lang weekend genieten. Zo zie je direct dat ook de andere woorden helemaal kloppen. Wedden dat je direct zin krijgt om te boeken?!

Club Marvy by Paloma: strand

Wow, die kamers!

Na een vlucht van zo’n 3,5 uur naar Izmir en een transfertijd van ongeveer een uurtje komen we aan in de enorme lobby van Club Marvy by Paloma. Ik kwam midden in de nacht aan – om 3 uur –  maar toch kon ik direct een drankje bestellen; de lobbybar blijkt 24 uur geopend. En omdat ik o.b.v. all inclusive verbleef hoefde ik niet eens te betalen voor mijn geliefde mojito. Voilà, de vakantie is begonnen!

Terwijl ik geniet van mijn eerste vakantiedrankje maakt het receptiepersoneel de papieren in orde en word mijn valies naar de kamer gebracht. Ik begeef me al snel daarna – m’n ogen vielen bijna toe – naar kamer 3206, gelegen in een van de bungalowgebouwen. En wauw… die kamer blijkt een aangename verrassing!

Design & warmte worden hier perfect gecombineerd. Houten kasten en een loungestoel versus een hip laag bed. Zo zou ik m’n huis ook wel willen inrichten!

In de badkamer liggen een uitgebreide toiletset en een zachte badjas op me te wachten. Ik spring nog snel onder de douche en duik daarna direct in het zachte bed. Alsof ik op een wolk sliep!

Club Marvy by Paloma: hotelkamer

Een culinaire ontdekkingsreis

Je leest het al, qua kamer zat het wel goed dat weekend. En dat gold ook voor het eten. Bij Club Marvy by Paloma vinden ze kwalitatief goed eten heel belangrijk, dat merk je al vanaf het eerste ontbijt.

De Paloma-groep wordt gerund door de familie Tonbul, bestaande uit moeder, vader, zoon en dochter. Toen vader ooit de hotelketen startte, was zijn vrouw niet heel tevreden. Zij wou liever een boerderij runnen. En dat doet ze ook! Vanuit de Paloma-boerderij worden alle hotels voorzien van biologische producten. Wijnen, olijven, groenten… Allemaal eigen kweek!

Als gast van Club Marvy by Paloma heb je de mogelijkheid om de bijbehorende boerderij te bezoeken, er te gaan eten en een bezoek te brengen aan het olijvenmuseum. Je kan er de grootste verzameling oude olijvenpersen van heel Europa bewonderen!

In het buffetrestaurant is een speciale hoek ingericht met biologische producten van de boerderij. Plus een hoek met alle soorten (hartige en zoete) brood, een vlees- en vishoek, desserts en meer.

En alsof dat nog niet genoeg is, kan je ook nog terecht in één van de vijf à la carte restaurants. O.a. Italiaanse gerechten, mediterrane specialiteiten en grillgerechten staan op de kaart. Eén weekend is helaas te kort om alle restaurants uit te proberen…

Zin in een romantisch etentje zonder kids in de buurt? Het hotel biedt ook twee adults only restaurants; Boho Beach Club (op het adults only strand) en het biologische restaurant (op het hoogste puntje van Club Marvy by Paloma). Alleen al voor het uitzicht is die laatste een echte aanrader!

Club Marvy by Paloma: restaurant

Ga je voor het strand, zwembad of aquapark?

Over strand gesproken; Club Marvy by Paloma ligt in een prachtige baai, met twee privéstrandjes. Het hoofdstrand is het grootste. Behalve ligbedjes en parasols, vind je er ook nog een watersportschool. Spetteren maar! Het kleinere strand (Boho Beach) is alleen voor volwassenen. Ook als je niet in het adults only gedeelte verblijft (want daar beschikt het hotel ook over), kan je hier overdag in alle rust komen zonnen.

Liever geen zand tussen je tenen? Bij het hoofdgebouw vind je een groot zwembad met apart kinderbad. En als je dan nog even de trap neemt, kom je uit bij een prachtige infinity-pool. Hangend aan de rand waan je je even helemaal in Thailand. Geloof mij; hier ga je wel een paar uurtjes willen doorbrengen!

Voor de jongste vakantiegangers biedt Club Marvy by Paloma – naast o.a. een miniclub en speeltuin – ook nog een klein water(spuit)park. Voor de iets grotere VakantieDiscounters zijn er ook nog allerlei toffe glijbanen. Er zijn zelfs 16+ glijbanen voor de echte durvers!

Club Marvy by Paloma: infinity pool

It’s all in the details!

Club Marvy by Paloma biedt nog veel meer dan ik hierboven heb geschreven. De geweldige ervaring zit ‘m niet alleen in de uitgebreide zon- en zwemfaciliteiten, de kamer en het lekkere eten. Maar ook in de vele faciliteiten en het oog voor detail. Hier zijn nog een paar voorbeelden;

  • Er is live muziek bij het ontbijt. Het ontbijt zelf is al fantastisch, maar dit maakt het écht af!
  • ’s Zomers worden er lokale kunstenaars ingehuurd om workshops te geven (hoe authentiek!). Toen ik er was, kon je bijv. hoesjes maken voor je zonnebril. En voor deze workshops hoef je niet bij te betalen!
  • Er worden allerlei (sport)lessen gegeven. Wat dacht je van AntiGravity Yoga? Dan hang je in elastieken en moet je allerlei oefeningen doen. Een ervaring op zich én moeilijker dan verwacht.
  • Regelmatig worden er themafeestjes georganiseerd op bijv. een van de zandstranden. En dat zijn feestjes om u tegen te zeggen! Of wat dacht je van een avondje meebrullen en dansen op jaren 80 klassiekers? Geloof mij, je gaat naar huis met zo veel leuke herinneringen! Is er geen feestje op het strand gepland? Dan geniet je van live muziek bij het hoofdgebouw of een show in het moderne theater.
Club Marvy by Paloma: terras
Tip: hou een beetje ruimte over in je valies. De handdoeken en badjassen zijn – aan een mooie prijs – te koop in één van de winkeltjes op het complex. Die moet je zeker scoren!

En dan heb ik nog niet eens alle faciliteiten genoemd. Want eigenlijk draait het hier niet om bij Club Marvy by Paloma, het draait om de chille sfeer.

Nog meer luxe hotels in Turkije?Bekijk ons aanbod

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *