Badplaatsen Gran Canaria

Waar verblijf jij? De leukste badplaatsen op Gran Canaria

Op Gran Canaria ben je altijd zeker van zon, zee en strand. Door de zuidelijke ligging heeft het Canarische eiland tropische zomers én zachte winters. Maar waar op Gran Canaria verblijf je?

We zetten de leukste badplaatsen op Gran Canaria voor je op een rij. Voor het gemak geven we je ook nog een paar hoteltips. Zo heb je in 1, 2, 3 jouw droomvakantie gevonden!

Playa del Inglés

Veruit de populairste badplaats op Gran Canaria is Playa del Inglés. De badplaats is nog geen 50 jaar oud, maar nu al het kloppende hart van Gran Canaria. Je vindt er namelijk all ingrediënten voor een met onvergetelijke zonvakantie.

Playa del Inglés heet letterlijk ‘strand van de Engelsen’, omdat zij het waren die hier het eerst massaal hun handdoekje neerlegden. Het strand is maar liefst 7 km lang, ruimte genoeg dus om te zonnen. Of om te watersporten, want er is een breed aanbod. Wat dacht je van een rondje op een bananenboot of kitesurfen?

Na een dagje aan het strand (of het zwembad van je hotel) slenter je over de boulevard op ga je eten bij een van de gezellige restaurantjes. En dan… tijd om uit te gaan! Dit kan in een van de centro comercials die de badplaats biedt. Deze centra zijn een mix van winkels, cafés en discotheken. Alles onder één dak!

Abora Continental by Lopesan Hotels, Gran CanariaVeel vakantie voor je geld? Dan ben je bij Abora Continental by Lopesan Hotels aan het juiste adres. Dit hotel – met all inclusive formule – ligt op wandelafstand van het strand en biedt prachtige zwembaden.
Badplaatsen Gran Canaria: Playa del Inglés

Maspalomas

Direct naast Playa del Inglés vind je Maspalomas. Deze badplaats is een pak rustiger dan grote broer Playa del Inglés, maar heeft wel één grote toeristentrekker.

In Maspalomas vind je namelijk Dunas de Maspalomas. Een gigantisch duingebied waar je het gevoel hebt dat je in woestijn bent. Het duingebied loopt naadloos over in mooie stranden. Ook als zonneklopper ben je hier dus aan het juiste adres!

Wat Maspalomas nog te bieden heeft? Hotels in elke prijsklasse, het toffe pretpark Holiday World en allerlei winkelcentra. Ook aan horeca-zaakjes kom je niets tekort in de badplaats.

Badplaatsen Gran Canaria: Lopesan Baobab ResortIn de directe omgeving van de duinen vind je Lopesan Baobab Resort. Dit luxehotel biedt een gigantische tropische tuin met kronkelende zwembaden. De Afrikaanse elementen zie je in alle details terugkomen.
Badplaatsen Gran Canaria: Maspalomas

Puerto Rico

In het zuidwesten van Gran Canaria vind je Puerto Rico, een levendige en moderne badplaats. Vakantiegangers die zon, zee en strand graag combineren met activiteiten zijn hier volledig in hun element.

Bij de jachthaven en aan het strand worden tal van watersporten aangeboden en voor de diehards zijn er mogelijkheden voor o.a. paragliden, parachutespringen en diepzeeduiken. Liever iets rustiger aan? Vanuit de haven worden boottochten aangeboden om dolfijnen te spotten.

Ondanks haar populariteit voelt Puerto Rico niet massaal aan; de badplaats wordt omgeven door heuvels met witgekalkte hotels en appartementencomplexen tegen de bergruggen aan. In het centrum zelf vind je tal van winkelcentra, een ruime keuze aan restaurants (van frituur tot haute cuisine) en ook qua nachtleven kom je hier niets tekort.

Hotel Gloria Palace Amadores, Gran CanariaWow, Hotel Gloria Palace Amadores ligt op één van de mooiste locaties van Puerto Rico. Je verblijft bovenop een klif en hebt een waanzinnig uitzicht over de baai. Het strand is eenvoudig met de lift te bereiken.

Badplaatsen Gran Canaria: Puerto Rico

Puerto de Mogán

Als één badplaats op Gran Canaria haar oorspronkelijke karakter behouden heeft, dan is het wel Puerto de Mogán.

Dit oude vissersdorpje ligt in een vallei en wordt omgeven door bergen. Je vindt er bijna alleen maar laagbouw, waardoor het als een heel authentiek Spaans dorpje aanvoelt. Rond de haven vind je nog oude, charmante visserswoningen en de gezellige steegjes zijn overgroeid met bougainville en geraniums.

Dankzij de vele grachtjes doet Puerto de Mogán zelfs een beetje Venetiaans aan. De grachtjes worden omgeven door bloemen, citroenbomen en hier en daar palmen met kokosnoten.

Meer lezen over Puerto de Mógan

Hotel Livvo Puerto de Mogan, Gran CanariaHotel Livvo Puerto de Mogan heeft alle ingrediënten voor een ontspannen zonvakantie: een idyllische ligging, zwembad, kuurbaden én de mogelijkheid om te kiezen uit buffet- of à la carte maaltijden.

Badplaatsen Gran Canaria: Puerto de Mogán

Meer badplaatsen op Gran Canaria om te verblijven

Gran Canaria is groot en dat betekent dat er veel badplaatsen zijn om uit te kiezen. We geven je graag nog een paar extra opties om te verblijven:

  • Wil je stad & strand combineren? Overweeg dan om in de noordelijk gelegen hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria te verblijven. Na een ochtendje cultuur opdoen in de wijk Vegueta kan je daarna zalig uitrusten op het brede zandstrand.
  • Waar je op kan rekenen als je verblijft in de badplaats Playa Taurito? Deze bijzondere badplaats is een pak rustiger dan de eerdergenoemde opties, ligt tegen een imposante rotswand en heeft een zwart lavastrand.
  • San Agustín biedt the best of both worlds. Je verblijft in een rustigere badplaats, maar via de lange boulevard sta je in 1, 2, 3 in het sfeervolle Playa del Inglés. Het strand van de badplaats is meer dan 600 meter lang!

Badplaatsen Gran Canaria: Playa Taurito

Genoeg keuze uit badplaatsen op Gran Canaria. Waar zou jij het liefst verblijven?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *