Familiehotels Kroatië

Familiehotel in Kroatië gezocht? Hier zit je goed!

Op zoek naar een zonnige bestemming voor een vakantie met het hele gezin? Denk dan eens aan Kroatië! Met een mild klimaat, stranden in overvloed én culturele hoogtepunten is het de ideale bestemming voor een familievakantie. Om het jou makkelijk te maken, selecteerden wij onze populairste familiehotels in Kroatië. Kijk je mee?

Hoe we deze lijst met populairste familiehotels in Kroatië hebben samengesteld? We checkten de boekingscijfers van de laatste jaren, keken welke hotels het goed deden bij reisgezelschappen met kinderen én we letten op de aanwezigheid van kinderfaciliteiten. Zo is er bij elk van deze familiehotels in Kroatië ten minste een zwembad aanwezig en kan je vaak ook nog rekenen op een miniclub en speeltuin. Want één ding is zeker: als de kinderen het naar hun zin hebben, hebben de ouders dat ook!

Amadria Park Camping Trogir (Split-Dalmatië)

Bovenaan de lijst met familiehotels in Kroatië staat Amadria Park Camping Trogir. Dit complex heeft een prachtige ligging direct aan de zee en op ca. 100 m van het strand. Geen verrassing dus dat dit complex het elk jaar zo goed doet bij gezinnen met kinderen.

Dankzij het grote zwembad met zicht op de helderblauwe zee, heb je het vakantiegevoel direct te pakken. Sportievelingen komen niets te kort; leef je uit met o.a. tennissen, minigolfen, petanquen, fitnessen en pingpongen. In het hoogseizoen zorgt het animatieteam voor amusement voor jong & oud.

Als je geen zin hebt om zelf te koken kan je bij Amadria Park Camping Trogir terecht in een van de restaurants. Voordeel voor grote gezinnen; je kan appartementen en stacaravans boeken die veel slaapplekken hebben.

Familiehotels Kroatië: Amadria Park Camping Trogir

Hotel Niko by Amadria Park (Sibenik)

Hotel Niko by Amadria Park ligt aan het strand waar je kan zonnen én tegen betaling allerlei watersporten kan uitproberen. Liever geen zout in je haar? Plons in een van de zwembaden.

Kinderen amuseren zich te pletter in de miniclub, de speeltuin en het nabijgelegen waterpark met zwembaden en glijbanen. ’s Avonds genieten jullie samen van een folkloreshow of dansoptreden. Sportief ingesteld? Dan kan je o.a. volleyballen, fitnessen, tennissen en pilates-lesjes volgen. En daarna… tijd voor ontspanning met de wellnessfaciliteiten.

Meer van de omgeving van Hotel Niko by Amadria Park zien? Bezoek bijvoorbeeld het Mihovil-fort. Dit kasteel ligt op een 70 meter hoge rots, hallo mooie uitzichten! De smalle straatjes in het autovrije centrum van Sibenik zijn perfect voor een ontdekkingstocht door de stad.

Familiehotels Kroatië: Hotel Niko by Amadria Park

Bluesun Hotel Neptun (Split-Dalmatië)

Een zwembad, apart kinderbad, speciaal animatieprogramma voor kinderen én drie restaurants. Klinkt niet slecht hè? En wat als we je vertelden dat Bluesun Hotel Neptun ook nog eens vlak bij een kiezelstrand ligt?!

Kinderen hebben de tijd van hun leven bij de speeltuin en de aparte mini- en tienerclub. Actieve vakantiegangers laten zich gaan tijdens o.a. het fitnessen, beachvolleyballen en (tafel)tennissen. ’s Avonds is het gezellig dankzij live muziek en thema-avonden.

Bovenop al deze faciliteiten, heeft dit familiehotel ook nog eens een supergoeie ligging; op wandelafstand van het centrum van Tucepi. Wat hier dé must-sees zijn? O.a. de levendige jachthaven en de vele forten en kerken. Klinkt als een toffe daguitstap, toch? Daarna is het zalig ’thuiskomen’ in dit populaire familiehotel in Kroatië.

Familiehotels Kroatië: Bluesun Hotel Neptun

Island Hotel Istra (Istrië)

Wauw, Island Hotel Istra ligt op een eiland vlak bij Rovinj! Er is een frequente bootverbinding beschikbaar van het eiland naar Rovinj, die gratis is voor gasten van Island Hotel Istra. Ideaal, zo heb je het strand én de stad binnen handbereik. Tip: ga kajakken om de omgeving op een avontuurlijke manier te ontdekken.

Kinderen van alle leeftijden amuseren zich met leeftijdsgenootjes; het hotel beschikt over een baby-, mini- én tienerclub. Zo vervelen ze zich geen seconde! En zo heb jij even tijd om het wellnesscentrum, de twee zwembaden en alle sportmogelijkheden te ontdekken. Ja hoor, dit populaire familiehotel in Kroatië heeft voor ieder wat wils!

In de omgeving is trouwens ook nog genoeg te beleven. Rovinj is een charmant stadje aan de noordwestkust van Kroatië. In de smalle straatjes van het historische (en autovrije) centrum kan je urenlang verdwalen. Doe wel stevige schoenen aan, sommige straten zijn redelijk steil. Bezienswaardigheden zijn o.a. de Kathedraal van St. Euphemia en de levendige haven. Tip: ga ’s ochtends naar de haven, dan kunnen de kids de vissers aan het werk zien en krijgen ze nog iets mee van de lokale cultuur.

Familiehotels Kroatië: Island Hotel Istra

Valamar Diamant Hotel & Residence (Istrië)

Op ca. 2 km van het centrum van Porec ligt Valamar Diamant Hotel & Residence. Met o.a. de speeltuin en mini- en tienerclub is dit een echt kinderparadijs. Maar er is ook aan de ouders gedacht; leef je uit in de fitness of laadt de batterijtjes op in de sauna.

Kies voor een verblijf in een kamer of – als je meer ruimte wilt en af en toe zelf wilt koken – een appartement. Het complex biedt ook nog een gezellig restaurant waar je o.a. kennismaakt met de lokale keuken en een binnen- en buitenzwembad.

Geen zin om heel de dag aan het zwembad te liggen? Ontdek de omgeving! Porec barst van de cultuur; je vindt er o.a. eeuwenoude stadsmuren, torens en paleizen. Oh, en wist je dat de straten in het centrum nog uit de Romeinse tijd stammen?

En Porec biedt meer… stranden bijvoorbeeld! Het kiezelstrand in het centrum is het populairst. Je kan er rekenen op o.a. douches, kleedkamers, ligbedden en watersportmogelijkheden. Klinkt als een geslaagd stranddagje!

Familiehotels Kroatië: Valamar Diamant Hotel & Residence

Nog meer familiehotels in Kroatië

Eigenlijk konden we niet zo goed kiezen, we hebben nog zó veel leuke familiehotels in Kroatië in ons aanbod. Daarom maakten we nog een bonus-lijstje voor jou:

  • Voor een super-de-luxe familievakantie in Kroatië moet je bij Bluesun Hotel Mala Berulia zijn. De kamers zijn heel stijlvol, en wauw, dat uitzicht word je nooit beu! Kinderen spetteren in een van de zwembaden of spelen op het idyllische strandje dat direct voor de deur ligt.
  • Lanterna Sunny Resort By Valamar is een eenvoudig maar uitstekend appartementencomplex op wandelafstand van het strand. De appartementen zijn van alle gemakken voorzien en het complex beschikt over een restaurant.
  • De gezelligheid van een camping én de luxe van een hotel? Niet voor niets dat Splendid Resort een van onze populairste familiehotels in Kroatië is! Het zwembad biedt verkoeling op warme dagen, er is regelmatig animatie en je kan allerlei sporten uitproberen. Bonuspunten voor de comfortabele appartementen.

Ben jij overtuigd en wil jij nu direct een van deze familiehotels in Kroatië boeken? Trommel de kinderen op en laat het aftellen beginnen!

Kindvriendelijke vakantie in Kroatië gezocht?Bekijk ons aanbod

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot kamperen; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *