Siam Park Tenerife, waterpark

Siam Park Tenerife, het mooiste waterpark van Europa

Deze is voor alle waterratten! Siam Park Tenerife, het grootste én mooiste waterpark van Europa, is een must-see tijdens een vakantie op het Canarische eiland. Dit waanzinnige waterpark is een aaneenschakeling van zwembaden en glijbanen. Kom je mee?

Bij waterparken denk je misschien direct aan kinderen, think again! Je moet echt geen kind zijn om je hier een hele dag te amuseren. Wat Siam Park op Tenerife je allemaal biedt? We nemen jou mee voorbij de hoogtepunten van het grootste en mooiste waterpark van Europa. Op naar de badplaats Costa Adeje!

De spectaculaire glijbanen van Siam Park Tenerife

Een waterpark is natuurlijk niet compleet zonder glijbanen. Laten we daar dus mee beginnen. In Siam Park Tenerife vind je geen standaard – ietwat saaie – glijbanen, maar vooral spectaculaire glijbanen met nog spectaculairdere namen:

  • De Tower of Power is de hoogste glijbaan van Siam Park en daardoor ook de meest opvallende. Ben jij een echte daredevil, dan is dit een must tijdens je bezoek aan het waterpark. Klim naar de top van de toren, adem diep in en maak je klaar voor een vrije val in de 28 meter lange, bijna verticale glijbaan. De transparante buis gaat door een aquarium met een aantal zeedieren en vervolgens eindig je weer veilig in een zwembad. Nog een keer?
  • Hou jij van groot, groter, grootst? Dan is de glijbaan The Giant perfect voor jou. In deze glijbaan blijf je rondjes draaien totdat je in een diep gat valt en beseft hoe hard de zwaartekracht aan je trekt. Een populaire attractie voor jong & oud!
  • Of wat dacht je van The Dragon; een trechtervormige glijbaan. Neem plaats op een opblaasbootje (max. 4 personen) en word opgezogen in de gigantische trechter. Pas op dat de draak jullie niet te pakken krijgt!
  • Om ter snelste! Daag je familie en vrienden uit voor een wedstrijdje op de Naga Racer. Deze glijbaan bestaat uit zes evenwijdige stroken met stromend water. Pak een mat, ga op je buik liggen en… racen maar! Een gegarandeerd succes met het hele gezin.
  • De vier glijbanen van Jungle Snakes kronkelen als slangen naast elkaar. Ga op een zwemband zitten en slinger door de jungle. Tip: elke glijbaan heeft een ander mooi uitzicht op Siam Park, probeer ze dus alle vier!
  • Heb jij geen last van claustrofobie en hou je van avontuur? Glij dan van The Vulcano. De glijbaan is volledig verduisterd, je kan de route alleen volgen door de lichtstroom. Aan het einde van de rit plons je in een zwembad in de open lucht, hallo zonnestralen!

Siam Park Tenerife: The Dragon

Of toch iets rustiger?

Genoeg glijbaan-pret, even tijd voor ontspanning! Ook daar hebben ze aan gedacht in Siam Park…

  • In de Mai Thai River kan je rustig achteroverleunen in een zwemband terwijl je door het hele park vaart. Onderweg heb je een prachtig uitzicht op de watervallen, de planten en een onderwaterwereld van tropische vissen.
  • Even terug op het droge? Amuseer je op het Siam Strand; een parelwit strand met strandstoelen en parasols. Wist je dat dit zand geïmporteerd is vanuit de Algarve? Plons daarna in de turquoise blauwe zee of bestel een drankje bij de strandbar. Schol!
  • Vlak bij het Siam Strand kan je trouwens ook surfen in The Wave Palace, een warm golfslagbad. De golven worden er tot zo’n drie meter hoog; de hoogste kunstmatige golven ter wereld. Ja, Siam Park breekt wel een paar records!
  • Wissel het strandhangen af met een wandelingetje door de kronkelende weggetjes van Siam Park, het lijkt bijna alsof je in Thailand bent! Er is zelfs een authentieke Thaise drijvende markt met winkeltjes gemaakt van hout en bamboe. De drijvende markt is aan elkaar verbonden door bruggetjes.
  • Van al dat zwem- en wandelplezier krijg je honger. Ook daarop is Siam Park Tenerife voorzien, je hebt er meerdere bars en restaurants waar je terecht kan voor kleine snacks tot volledige maaltijden
Siam Park laat maar een maximum aantal bezoekers toe per dag. Om zeker te zijn dat jij er daar een van bent is het dus handig je ticket al op voorhand te reserveren. Dat kan eenvoudig via onze partner Get Your Guide. Extra voordeel: je kan de rij overslaan!
Siam Park Tenerife: Siam Beach

Onze favoriete hotels in de buurt van Siam Park Tenerife

Siam Park ligt in een van de populairste badplaatsen van Tenerife, Costa Adeje. Je hebt er dus een ruim aanbod aan hotels. Keuzestress? Dit zijn onze favoriete hotels in de buurt van het waterpark:

  • Garajonay Appartementen ligt niet alleen op vijf minuten wandelen van Siam Park, je verblijft ook nog eens vlak bij allerlei restaurants en winkels. Het complex zelf beschikt over o.a. een zwembad, apart kinderbad en ruime appartementen met kitchenette.
  • Bij Iberostar Bouganville Playa amuseren de jongste vakantiegangers zich met o.a. de kinderanimatie en speeltuin. Zelf geniet je van verschillende sport- en animatiemogelijkheden. Ga je voor luxe? Boek een kamer in het prestige-gedeelte en krijg toegang tot een speciaal dakterras met jacuzzi.
  • Ga je voor een adults only vakantie met een stevige dosis waterpret? Bij H10 Gran Tinerfe zal je geen kinderen tegenkomen. Wat je er wél vindt? Superveel luxe, meerdere restaurants en bars én een breed aanbod aan sportfaciliteiten. Zin in een spa-day? Ook dat is mogelijk!

Heb jij Siam Park Tenerife al op je bucketlist gezet?

Fotografie: Siam Park.

OVER DE AUTEUR

Anouk

Ik werk bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ik vind het heerlijk om te reizen en vervolgens mijn ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *