• Boek gemakkelijk online
 • Géén boekingskosten
 • 7 dagen per week geopend

Een vakantie vol historie

Wandel over de gezellige boulevard

Chill op het strand

Dans bij de ‘Zonnegroet’ & het zeeorgel

Bekijk
Bekijk

Welkom in Zadar

Een stedentrip én zonvakantie in een handomdraai combineren? Ga op vakantie naar Zadar. Deze relatief onbekende Kroatische stad heeft alles in huis voor een veelzijdige zonvakantie. Reken in ieder geval op een flinke dosis geschiedenis en bijzondere bezienswaardigheden.

Zadar heeft een centrale ligging aan de kust van Kroatië. De stad heeft een eigen vliegveld, waardoor een vakantie naar Zadar binnen handbereik is. Je vliegt er in ca. 2 uur heen. Heb je zin om een roadtrip te maken? Zadar ligt op ca. 1.500 km van Brussel. Een (huur)auto geeft je de mogelijkheid om ook de prachtige omgeving te ontdekken.

Wat mag je niet missen tijdens een vakantie in Zadar?

De geschiedenis van Zadar gaat duizenden jaren terug. In de loop der tijd heeft de stad verschillende overheersers gekend. Onder andere de Romeinen, Byzantijnen, Hongaren, Venetianen en Italianen hebben de stad in handen gehad. Tegenwoordig vind je in Zadar – dat op een schiereiland ligt – diverse bezienswaardigheden uit de oudheid.

Tijdens een vakantie in Zadar kijk je je ogen uit. Het Romeinse forum uit de 3e eeuw is misschien wel de oudste must-see van de stad. Het is in ieder geval het grootste forum van heel Kroatië (met een lengte en breedte van 95 bij 45 meter) en werd ooit in opdracht van de eerste Romeinse keizer Augustus gebouwd. Na een aardbeving in de 6e eeuw werd het plein verwoest en tegenwoordig vind je enkel nog brokstukken die je een beeld geven van het leven in de Romeinse tijd.

Aan het plein vind je een bijzondere kerk die stamt uit de 9e eeuw. Deze katholieke kerk – die gewijd is aan de heilige Donatus – is bijzonder vanwege de ronde vorm. Voor een klein bedrag kun je tijdens een vakantie in Zadar binnen een kijkje nemen. Er worden regelmatig muziekoptredens gehouden.

Naast de kerk staat de klokkentoren van de St. Anastasia kathedraal die een schitterend uitzicht over de stad biedt. Een beklimming van de ca. 180 traptreden is een echte must-do tijdens een vakantie in Zadar.

Verlies de zee niet uit het oog

Wandel tijdens een vakantie in Zadar over de kilometerslange boulevard, ook wel riva genoemd. Koop iets lekkers in een supermarktje en picknick met de benen over de rand en uitzicht op de blauwgroene zee. Plaatsnemen bij een van de restaurants en bars aan de kade is ook een optie.

Op het uiterste puntje van de boulevard vind je twee bijzondere bezienswaardigheden van de hand van kunstenaar Nikola Bašić. De eerste is het zeeorgel dat dankzij de golven die tegen de kade slaan muziek produceert. Daarnaast vind je de ‘Zonnegroet’. Een cirkel vol zonnepanelen die ’s avonds een kleurrijke lichtshow vormen. Kun jij mooi met de voetjes van de vloer tijdens een vakantie in Zadar.

Chillen op het strand

Tijdens een vakantie in Zadar combineer je cultuur en strand in een handomdraai. Ga ’s ochtends op pad in de historische binnenstad en begeef je ’s middags naar Kolovare Beach waar je plaatsneemt onder de schaduw van de bomen en een verkoelende duik in zee neemt. Veel Kroaten en toeristen ontsnappen trouwens ook aan de hitte door vanaf de boulevard in zee te duiken.

Weer & klimaat

 • JAN
  8 max 3 uur
  13 dgn
  14
 • FEB
  10 max 4 uur
  11 dgn
  13
 • MRT
  13 max 5 uur
  13 dgn
  14
 • APR
  17 max 6 uur
  13 dgn
  16
 • MEI
  23 max 8 uur
  12 dgn
  19
 • JUN
  27 max 9 uur
  12 dgn
  22
 • JUL
  30 max 10 uur
  9 dgn
  25
 • AUG
  30 max 9 uur
  9 dgn
  27
 • SEP
  25 max 7 uur
  11 dgn
  23
 • OKT
  20 max 5 uur
  11 dgn
  20
 • NOV
  14 max 3 uur
  13 dgn
  19
 • DEC
  10 max 2 uur
  15 dgn
  18
Bron: KNMI Climate