Vriendinnenweekend

Have fun! De leukste bestemmingen voor een vriendinnenweekend

Wist je dat het op 30 juli Internationale Dag van de Vriendschap is? En hoe vier je dat beter dan met een vriendinnenweekend in België óf in het buitenland?

Eigenlijk heb je geen reden nodig om een vriendinnenweekend te boeken met die ene speciale vriendin, maar als je er toch een zoekt, is Internationale Dag van de Vriendschap het perfecte excuus!

Boek vandaag nog een tof vriendinnenweekend naar een van onderstaande bestemmingen óf boek – als je nu te druk bent – al een citytripje voor later dit jaar. Wij kunnen ons geen beter cadeau voorstellen voor Internationale Dag van de Vriendschap!

Vriendinnenweekend in België

Je hoeft niet ver gaan om veel plezier te maken, zeker als je met je beste vriendin gaat!

Wat dacht je bijvoorbeeld van een vriendinnenweekend in Brugge? Met zijn middeleeuwse stadscentrum, smalle straatjes en meer dan 60 (!) bruggen, waan je je toch even in een compleet andere omgeving.

Brugge wordt soms zelfs ‘het Venetië van het Noorden’ genoemd. Oké, een echte gondeltocht zit er niet in hier, maar een tour over de Brugse reien is wel een goeie start van je vriendinnenweekend! Zo heb je direct veel van de stad gezien.

En dat komt goed uit want, behalve UNESCO-Werelderfgoed spotten, kan je in Brugge ook goed shoppen, terrasjes doen en op restaurant gaan. En als je ’t ons vraagt is dat nu net het leukste deel van een vriendinnenweekend! Ook nog een beetje bijleren over onze Belgische trots? Ga naar het chocolade- en een biermuseum.

Dat wordt een veelzijdig weekendje weg met je vriendinnen!

Vriendinnenweekend Brugge hotelOm je staycation helemaal af te maken kan je bij Martin’s Brugge in het historische centrum blijven slapen. Als het mooi weer is praten jullie bij in het binnenhofje met tuin, in de koudere maanden knispert de open haard in de lounge. Drankje van de bar erbij en het vriendinnenweekend is compleet!
Vriendinnenweekend in Brugge

Vriendinnenweekend in Duitsland

Ook in Duitsland hebben ze genoeg opties voor een leuk vriendinnenweekend. Je denkt misschien direct aan Berlijn, maar een van onze favoriete Duitse steden is Hamburg. Het is er verrassend leuk!

Hamburg ligt in het noorden van Duitsland, dus niet té ver voor een vriendinnenweekendje. Het is de belangrijkste havenstad én de op één na grootste stad van het het land. Toch voelt het centrum heel compact aan. Je kan gezellig samen rondslenteren of rondcrossen op een huurfiets of -step.

Ga zeker eens kijken bij de grote haven waar moderne architectuur wordt afgewisseld met oude pakhuizen en grachten. Andere aanraders zijn de gezellige vismarkt, het stadhuis, de St. Michaeliskirche en de Binnenalster. En wat is een vriendinnenweekend zonder een beetje shoppen? Ook daarvoor zit je goed in Hamburg; je vindt er alles van grote merken tot kleine boetiekjes.

De avonden zijn allesbehalve saai in Hamburg. Er zijn tal van goede restaurants en – voor wie nog energie over heeft – meer dan genoeg toffe uitgaansgelegenheden. Vooral in de Reeperbahn is het een en al gezelligheid. Smeer je dansbenen maar in!

Vriendinnenweekend Hamburg hotelSightseeën combineren met ontspannen? Verblijf tijdens je vriendinnenweekend in Fraser Suites Hamburg. In een historisch pand biedt het hotel o.a. gezellige loungehoekjes, een sauna en mooi restaurant.
Vriendinnenweekend Hamburg Stad

Een weekendje met vriendinnen naar de zon?

De verrassing is natuurlijk nóg groter als je een vriendinnenweekend naar de zon boekt. Wat dacht je van een weekendje Sevilla?

De Spaanse stad heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke Spaanse citytrip; een aangenaam klimaat, mooie bezienswaardigheden, sfeervolle wijken en kleine boetiekjes.

Bewonder de klokkentoren Giralda, het Real Alcázar van Sevilla, de kathedraal Maria de la Sede, het kleurrijke Plaza de España en de Joodse wijk Santa Cruz. Houd ook een avond vrij om een traditionele flamenco show bij te wonen.

Hotel Itaca Sevilla is populair onder Belgische citytrippers. En terecht, de centrale ligging én het dakterras met zwembad zijn top! Bestel een drankje aan de bar & santé op de vriendschap!
Vriendinnenweekend in Sevilla

Nog meer opties voor een vriendinnenweekend?

Heb je graag nog iets meer keuze voor jouw weekendje weg met vriendinnen? Ook deze bestemmingen zijn echte toppers voor een vriendinnenweekend:

  • Wist je dat je niet per se 8 dagen nodig hebt voor een vakantie naar Ibiza? Omdat de vlucht kort is en het eiland klein, kan je – zeker als je een auto huurt – op een lang weekend al heel veel zien! Een paar tips: verblijf in de hoofdstad en verdwaal in de straatjes van Dalt Vila, ga shoppen op de hippiemarkt Las Dalias en ga een dagje strandhoppen in het noorden.
  • Je begint de dag met croissants aan de Seine, slentert daarna door de straten van Montmartre, proeft de de lekkerste macarons bij een kleine patisserie en botst onderweg op de ene na de andere culturele bezienswaardigheid. Klinkt niet slecht hè? Begin je Frans maar op te frissen want Parijs is niet alleen voor koppeltjes, maar ook voor een vriendinnenweekend de place to be!
  • Stad & strand combineren? Op iets meer dan 2 uur vlieg je al naar Palma de Mallorca, de hoofdstad van het Spaanse eiland Mallorca. ’s Ochtends slenter je door de charmante straten, ’s middags lig je op het strand en ’s avonds… laat die tapas en sangria maar komen!

Waar ga jij klinken op de vriendschap tijdens een geslaagd vriendinnenweekend?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *