Citytrip Sevilla

Op zoek naar een Europese stad met een compact centrum voor een toffe minivakantie? Boek een citytrip naar Sevilla. De hoofdstad van het Spaanse Andalusië is de bakermat van de flamenco, heeft een zalig mediterraan klimaat, herbergt gezellige tapasbars en terrasjes én kent talloze bijzondere, historische bezienswaardigheden. Ga tijdens je citytrip in Sevilla op ontdekkingstocht en spot o.a. de immense kathedraal en het prachtige Real Alcázar.
Een aaneenschakeling van prachtige gebouwen
Goed weer-garantie dankzij de zuidelijke ligging
Waar de sangria rijkelijk vloeit & tapas nóg lekkerder smaken
Arabische invloeden vs. flamenco-cultuur

Haal alles uit een citytrip in Sevilla

Als je fan bent van Spaanse steden, moet je ook wel fan zijn van Sevilla! De kleurrijke stad is een aaneenschakeling van prachtige gebouwen en gezellige terrasjes waar de sangria rijkelijk vloeit en tapas op z’n best worden geserveerd. En wat dacht je van de flamenco cultuur? Tijdens een citytrip in Sevilla moet je op zijn minst een optreden bijwonen. Zet je zelf ook een stapje op de dansvloer?

Een korte introductie voor wie nog niet zo bekend is met Sevilla. Het is één van de belangrijkste Zuid-Spaanse steden, telt meer dan een half miljoen inwoners en kent een prachtig historisch centrum. Sterker nog; het is een van de grootste historische centra van Europa en voelt aan als een waar openluchtmuseum. Tel daarbij de Arabische invloed en het zalige Zuid-Europese klimaat op en een citytrip in Sevilla kan niet anders dan een succes worden.

De must-sees tijdens een citytrip in Sevilla

Het hart van het historische centrum van Sevilla is zonder twijfel Santa Cruz, de Joodse wijk. Wat ons betreft ook al meteen het tofste deel van de stad. Naast charmante smalle straatjes met lokale tapasbarretjes vind je er ook een aantal bekende bezienswaardigheden. Beklim de Giralda toren voor een fantastisch uitzicht over de wijk, bezoek de imposante kathedraal en – last but not least – breng een bezoek aan Real Alcázar. In dit enorme paleis met riante tuinen kan je je urenlang amuseren.

Verleg je grenzen wel; ga tijdens je citytrip in Sevilla óók buiten Santa Cruz op ontdekkingstocht. Een aanrader is dan sowieso Plaza de España, een van de mooiste pleinen van Sevilla. Het wordt gekenmerkt door twee torens, een fontein, een kanaaltje en een superveel kleurrijke keramische tegeltjes.

Wat Sevilla nog meer biedt

Mis tijdens je citytrip in Sevilla ook zeker niet Metropol Parasol voor – wederom! – een prachtig uitzicht over het centrum. In de buurt van het 30 meter hoge hypermoderne kunstwerk vind je de bekendste winkelstraten. Het is trouwens ook een goede plek om tijdens je citytrip in Sevilla even verkoeling op te zoeken; er zijn namelijk schaduwdoeken opgehangen.

In de wijk El Arenal vind je Plaza de la Real Maestranza, de grote stierenarena van Sevilla. Wil je je echt even een local voelen, bezoek dan de smalle straatjes van de volkswijk Triana. Ook de wandeling er naartoe, via de mooie Puente de Isabel II, is de moeite waard.

En dit was echt nog niet alles. Tijdens een citytrip in Sevilla móet je je vooral laten verrassen door al het moois dat je overal tegenkomt. En oh, nog een gezellig terrasje. Schol op een onvergetelijke citytrip in Sevilla.

Liever een citytrip naar een andere stad?

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ABTO en GCR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.6 / 5

Super service

Super service! Alles in een paar minuten geregeld. Vakantiedoscounter...

Lees verder