leukste eilanden voor een familievakantie in Europa

De leukste eilanden voor een familievakantie in Europa

De zon in je gezicht, de wind in je haren, mooie zandstranden voor de kinderen en een zwembad om aan te ontspannen (en misschien eindelijk eens aan dat ene boek te beginnen). Klinkt dat je als muziek in de oren? Check dan deze eilanden voor een familievakantie in Europa.

Eerlijk is eerlijk: als de kinderen een leuke vakantie hebben, dan heb jij dat ook. Een kinderbad en/of een miniclub bij je hotel is dan ook geen overbodige luxe. Zo heb jij alle tijd en rust om te genieten van de zon, een goed boek of een drankje. Of misschien een potje (tafel)tennis met je partner?

En wat is er leuker dan spetteren in het zwembad afwisselen met toffe uitstapjes? Zo zie je nog iets van je bestemming én krijgen de kids een beetje cultuur mee. Dat worden herinneringen voor het leven!

Maar waar vier je nu de ultieme familievakantie in Europa? We zetten onze favoriete eilanden op een rij. Welke kies jij? Of… laat de kids kiezen!

Op zoek naar een kindvriendelijke vakantie?Bekijk ons aanbod

Menorca

Een underdog die we dit jaar graag extra onder de aandacht brengen; Menorca. Het eiland staat vaak in de schaduw van het veelzijdige Mallorca en het hippe Ibiza. Zonde! Op dit Europese eiland kan je in alle rust genieten van de Spaanse zon én heb je een brede keuze aan kindvriendelijke stranden. Menorca wordt niet voor niets hét buggy-eiland van Spanje genoemd.

De populairste bestemming voor een familievakantie op Menorca is Cala’n Bosch. De badplaats heeft een klein centrum, haventje en stranden en ligt in het zuidwesten van Menorca. Je vindt er veel familiehotels, stranden die langzaam aflopen in de zee (super veilig dus!) en het tofste waterpark van Menorca. Zin in een uitstapje? Er is meer dan genoeg te beleven op Menorca.

Extra voordeel: Menorca ligt op maar twee uur vliegen – goed haalbaar met kids! – en toch kan je er rekenen op goed weer. Dankzij het mediterrane klimaat heeft Menorca warme en droge zomers met max. 27 °C.

Hotel Zafiro MenorcaKind is koning in Hotel Zafiro Menorca! Je vindt er een miniclub, (water)speeltoestellen en een zwembad met piratenschip en glijbanen. Je verblijft in een ruim familie-appartement en kan o.b.v. all inclusive boeken. Genieten maar!
leukste eilanden voor een familievakantie in Europa: Menorca
Menorca is hét buggy-eiland van Spanje & een van de leukste eilanden voor een familievakantie in Europa

Malta

Aangename temperaturen, leuke familiehotels en een beperkte vliegtijd: allemaal ingrediënten die Malta tot een geliefd eiland voor een  familievakantie in Europa maken.

Hoe veelzijdig Malta ook is, het is geen eiland met eindeloos veel zandstranden. Tenzij je in het noorden van het eiland verblijft… In dit deel van het eiland vind je superveel kindvriendelijke hotels én het grote zandstrand Mellieha Bay.

Daarnaast kan je op het veelzijdige Malta ook allerlei toffe uitstapjes maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoek aan de filmset van Popeye of een dagje spetteren in Splash & Fun Water Park. Wedden dat dit een succes is bij de kids? Wil je je kinderen ook nog een beetje cultuur bijbrengen, ga dan naar de prachtige hoofdstad Valletta.

Extra tip: bezoek de Blue Lagoon van Malta

db Seabank Resort & Spa, Maltadb Seabank Resort & Spa staat bekend als een van de meest kindvriendelijke hotels in de omgeving van Mellieha. Het zwembad, aparte kinderbad, de miniclub en de spa zorgen voor ontspanning voor het hele gezin.
leukste eilanden voor een familievakantie in Europa: Malta
De combinatie van strand en toffe uitstapjes maken Malta een superleuk familie-eiland in Europa

Tenerife

Met het hele gezin genieten van de Spaanse zon? Kies voor het grootste Canarische eiland, Tenerife. In welk seizoen je ook gaat; je kan er altijd genieten van aangename temperaturen. De badplaatsen Playa de las Américas, Costa Adeje en Los Cristianos bieden brede zandstranden en een ruim aanbod aan (familievriendelijke) hotels.

Ook qua daguitstapjes is het aanbod groot. Laat jouw kinderen bijvoorbeeld kennismaken met de vulkanische oorsprong van het eiland en bezoek de vulkaan El Teide. Actieve vakantiegangertjes hebben de tijd van hun leven in Tenerife Jungle Park en waterratten zijn aan het juiste adres in Siam Park; één van de mooiste en grootste waterparken van Europa. Ook leuk: pak de boot en ga dolfijnen spotten.

Ben jij meer een strandhanger? Geen probleem, want stranden vind je er genoeg. Van uitgestrekte witte stranden tot kleine baaien met vulkanisch zwart zand. Een populair strand onder families is Camison Playa, dat geleidelijk afloopt in de zee.

Ontdek onze insider-tips voor Tenerife

Aparthotel El Duque, TenerifeEen veel geboekte en geliefde accommodatie onder Belgische gezinnen is Aparthotel El Duque. Ruime studio’s en appartementen, een zwembad en apart kinderbad, miniclub, speeltuin en buffetrestaurant; je hebt het er allemaal!
leukste eilanden voor een familievakantie in Europa: Tenerife
Stranden, waterparken, toffe hotels… Tenerife is een van de leukste eilanden voor een familievakantie in Europa.

Corfu

Het populairste Griekse eiland onder Belgische vakantiegangers is sowieso Kreta, maar het is ook het drukste eiland. Ben jij meer op zoek naar een beetje rust? Dan is Corfu (zeker in het hoogseizoen) een superleuk eiland voor een familievakantie in Europa.

Corfu biedt prachtige stranden, kindvriendelijke hotels (vaak met all inclusive mogelijkheden en soms zelfs een eigen waterpark) en – voor wie de kids ook nog een beetje cultuur wilt bijbrengen – een stevige dosis geschiedenis.

Actieve vakantiegangers amuseren zich in de bergen en natuurgebieden in het noorden. En ook op de stranden kan je za-lig vakantievieren met het hele gezin!

De leukste familiehotels op Corfu én in de rest van Griekenland

Aqualand Resort, CorfuAqualand Resort is een speelparadijs voor kinderen die niet bang zijn om nat te worden én voor volwassenen die zich stiekem nog een beetje kind voelen. In het bijbehorende waterpark vind je o.a. een piratenschip, kamikaze glijbaan en lazy river.
leukste eilanden voor een familievakantie in Europa: Corfu
Niet het bekendste Griekse eiland, maar – als je ’t ons vraagt – wél het leukste eiland voor een familievakantie; Corfu!

Meer eilanden voor een familievakantie in Europa

  • Hoewel Cyprus de laatste jaren in opkomst is, is het net als Malta nog steeds een underdog. Toch heeft het eiland veel te bieden voor een familievakantie in Europa. Prachtige stranden bijvoorbeeld én superveel (leerzame!) cultuur. Ook heb je er een ruim aanbod aan hotels die volledig op kinderen gericht zijn.
  • Naast Tenerife is ook Lanzarote een populair eiland onder families. Het is even veelzijdig, biedt een prachtige natuur, heeft heel het jaar een aangenaam fijn klimaat én biedt een ruime keuze aan familiehotels voor elk budget.
  • Menorca mag dan het het meest kindvriendelijke eiland van de Balearen zijn, Mallorca is nog net een beetje populairder. Dit komt o.a. door de leuke badplaatsen met kleine baaitjes in het oosten, maar ook door het gigantische aanbod aan familiehotels en de toffe uitstapjes die je er kan maken. Rijd zeker eens mee met het oude treintje dat van Palma de Mallorca naar Sóller rijdt!

Weet jij al op welk eiland jij jouw familievakantie in Europa wilt doorbrengen?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *