Kerst in de zon

Kerst in de zon: hier moet je zijn!

Als jij moest kiezen; kerstverplichtingen of een weekje naar de zon? Verleidelijk hè! Er zijn veel opties voor een vakantie in december. Wil je zeker zijn van zon? Dan hebben wij wel een paar tips… Vanaf waar stuur jij dit jaar je kerstwensen?

Contrastrijk Dubai

Wie onze blog regelmatig leest, weet dat ik grote fan ben van Dubai. Die stad mag dan ook niet ontbreken als we het hebben over kerst in de zon.

Een paar jaar geleden ging ik zelf naar Dubai in december. Echt zalig als het bij ons koud is! In de wereldstad is alles groter dan grootst. De hoogste wolkenkrabber ter wereld, de grootste indoor skihal ter wereld, de grootste én duurste fonteinenshow ter wereld, het grootste winkelcentrum ter wereld… Dubai breekt records! Als je goed kijkt, vind je er misschien ook nog de grootste kerstboom ter wereld.

Maar wist je dat Dubai ook een ouder, authentiek deel heeft? In de wijken Al Fahidi en Deira lijkt het alsof je terugreist in de tijd. Of wat dacht je van een jeepsafari in de woestijn? Echt onvergetelijk!

Tel daar de vele chique hotels met zwembaden bij op… Kerstmis in je bikini of zwembroek klinkt niet slecht hè? Dat wordt een veelzijdige citytrip vol contrasten!

Dubai, Vintage Grand HotelOp zoek naar een luxueus én betaalbaar hotel? Ons meest geboekte hotel is Vintage Grand Hotel. Dankzij deze mooie aanbiedingen lig jij deze kerstvakantie misschien wel op een van de mooiste stranden van Dubai!

Kerst in de zon: Dubai

Kleurrijk Senegal

Is één week genoeg om kennis te maken met de veelzijdigheid van Senegal? Ja! Het is (nog) een van onze minder bekende winterzonbestemmingen, maar wedden dat je verliefd wordt?

Het meest typerende aan het Afrikaanse land? Dat het er nog écht authentiek is. Zeker de hoofdstad Dakar is een must-see. Neem vanuit daar ook eens de ferry (ca. 20 minuten) naar het slaveneiland Goree. Wil je je echt tussen de locals mengen? Dan tippen we een bezoek aan de visveilig en de kleurrijke markten in Mdoun. Een gekrioel van mensen, maar oh zo mooi!

Tel daarbij op nog de aangename temperaturen in de winter, de kustlijn van maar liefst 700 km (!), de witte stranden, de korte vluchttijd… Senegal heeft alle ingrediënten voor een geslaagde kerstvakantie in de zon!

Kerst in de zon: Royal Horizons BaobabIk verbleef zelf in het verrassend luxueuze Royal Horizons Baobab; een all inclusive hotel met alles erop en eraan. En alsof dat nog niet genoeg was ligt er ook nog een kilometerslang zandstrand voor de deur!

Kerst in de zon: Senegal

Tropisch Curaçao

Witte sneeuw of witte stranden? Wij zouden het wel weten, op naar Curaçao! Het eiland is een voormalige kolonie van onze noorderburen. Sterker nog, met zijn vele grachtenpanden heeft de kleurrijke hoofdstad Willemstad zelfs een beetje Amsterdamse vibes. Al zijn er ook veel verschillen…

Het klimaat bijvoorbeeld, hallo tropische temperaturen! Op Curaçao geniet je heel het jaar van zo’n 30 °C; het perfecte strand-weer. En aan stranden kom je er niets tekort. Het eiland telt meer dan 50 baaien en paradijselijke stranden met elk hun eigen charme. Natuurliefhebbers tippen we dan weer een bezoek aan Nationaal Park Christoffel en de bijbehorende berg.

Extra must-see: voor de kust ligt het paradijselijke Klein Curaçao. Stap op de boot, ga chillen op het strand, bewonder de onderwaterwereld en geniet van een lekkere barbecue.

Renaissance Wind Creek Curacao Resort , WillemstadBreng jouw kerstvakantie door in Renaissance Wind Creek Curacao Resort, pal in de hoofdstad van Curaçao. Met een privéstrand voor de deur (het enige hotel in Willemstad met een strand!) combineer je zon en cultuur in één vakantie.

Kerst in de zon: Curaçao

Booming Egypte

Egypte is booming als luxueuze winterzonbestemming. En terecht! Je kan er voor een mooie prijs een weekje all inclusive genieten in een van de vele luxehotels in de badplaatsen Hurghada, Marsa Alam of El Gouna.

Ook stranden zijn er in overvloed, zowel voor wie wilt zonnen als voor watersporters. Zeker duikers zitten hier goed! De Rode Zee staat namelijk bekend om haar prachtige onderwaterwereld en indrukwekkende duikspots.

Zin in een daguitstap? Boek een jeep- of quadsafari of ga eten bij de bedoeïenen en bewonder de prachtige sterrenhemel. Of, mijn favoriete uitstap vanuit Hurghada; Paradise Island!

Egypte, Sentido Mamlouk Palace ResortSentido Mamlouk Palace Resort heeft alles in huis voor een onvergetelijke kerst in de zon! Het ligt aan een privéstrand, beschikt over comfortabele kamers en biedt maar liefst vijf restaurants. Extra pluspunt? Het enorme zwembad!

Kerst in de zon: Egypte

Zonnig Fuerteventura

Hoef je niet per se in bikini te liggen, maar wil je wel graag in T-shirt een (nieuwe) vakantiebestemming ontdekken? Ga voor een van de Canarische Eilanden. Op Fuerteventura kan je bijvoorbeeld rekenen op een temperatuur van zo’n 20 °C.

Een paar winters geleden gingen we met het hele bedrijf naar dit Spaanse eiland. We toerden er een paar dagen rond en waren heel positief verrast! De oude hoofdstad Betancuria is een echte aanrader, en ook de vele miradors (uitzichtpunten) zijn de moeite. En oh, niet te vergeten; de prachtige de duinen bij Corralejo!

Nog een voordeel van een eilandvakantie? De lekkere vis! Zeker in de vissersdorpjes Ajuy en El Cotillo worden je smaakpapillen verwend. Aanrader: bestel de baby-inktvisjes.

Kerst in de zon, Fuerteventura: Riu Oliva Beach ResortWij verbleven in Riu Oliva Beach Resort. De naam zegt het al; dit hotel grenst direct aan het strand. Én aan de duinen van Corralejo. Je geniet van de all inclusive formule en hebt twee zwembaden ter beschikking. Genieten!

Kerst in de zon: Fuerteventura

Weet jij al waar jij kerst in de zon wilt vieren? Of blijf je toch liever thuis, hopend op een witte kerst?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *