Leukste badplaatsen Fuerteventura

Waar verblijf jij? De leukste badplaatsen op Fuerteventura

Gigantische zandduinen, parelwitte stranden, eindeloos veel tapas, een zalig klimaat (zelfs in onze winter!) én een vulkanisch landschap; Fuerteventura heeft alles in huis voor een veelzijdige zonvakantie. Maar waar verblijf je? We maakten een lijst met de leukste badplaatsen op Fuerteventura. Aan jou de keuze!

Fuerteventura in een vogelvlucht

Van alle vakanties die we verkopen blijft de Canarische Eilanden by far de populairste bestemming. Ondertussen zijn we dan ook echte experts op het vlak van deze Spaanse eilandengroep. En dan komt altijd dezelfde vraag: “Welk eiland moet ik kiezen voor mij vakantie?”

Op die vraag kunnen we geen kant en klaar antwoord geven; het hangt volledig af van jouw vakantiewensen. Ben jij bijv. op zoek naar een rustige vakantie, dan zit je helemaal goed op Fuerteventura. Want hoewel Fuerteventura het op één na grootste Canarische eiland is, is het wél het meest dunbevolkte. En daarbovenop komen er ook een pak minder toeristen dan op de populairdere eilanden Lanzarote, Tenerife en Gran Canaria.

Ook voor natuurliefhebbers is Fuerteventura een perfecte vakantiebestemming. De eindeloze woestijnvlaktes steken fel af tegen het blauwe water en de witte zandduinen in het noorden. Houd je van watersporten? Door de bijna altijd aanwezige wind ben je op Fuerteventura aan het juiste adres. Die wind is trouwens ook heel aangenaam voor wie graag op het strand ligt; afkoeling!

Past dit volledig bij jouw wensen? Dan is het tijd om een van de vele de badplaatsen op Fuerteventura te kiezen. Ze hebben elk zo hun eigen charme. Waar ga jij vakantievieren?

Corralejo

Als we het hebben over de leukste badplaatsen op Fuerteventura, dan kunnen we Corralejo niet overslaan. Deze badplaats in het uiterste noorden van Fuerteventura, biedt niet alleen cultuur maar ook een heel toffe sfeer.

In het autovrije centrum vind je o.a. authentieke (vis)restaurantjes, een hoofdstraat met toffe winkeltjes en een levendige haven. Van bij die haven kan je trouwens ook een bootje nemen naar buureilanden Lanzarote en Lobos. Twee vakanties in één! De meest centrale bar is La Plaza. Restaurants, cafés én muziek genoeg!

En ook qua strand ben je in Corralejo aan het juiste adres. Vanaf de rand van het centrum loopt een strand van maar liefst 12 km (!) richting de bekende zandduinen (Dunas de Corralejo). Het is echt prachtig; stralend witte duinen in een woestijnlandschap. Hallo mooie duinwandelingen! Kom je om te surfen? Het noorden van het eiland heeft het meeste wind, dus dat is ook weer mooi meegenomen!

Playa Park Zensation, FuerteventuraHet sfeervolle Playa Park Zensation ligt net buiten het centrum van Corralejo en is ideaal voor wie ontspanning én uitstapjes wilt combineren. Er hangt een mega ontspannen vakantiesfeer rond het centrale zwembad. Genieten!
Badplaatsen Fuerteventura: Corralejo

Morro Jable

We vliegen naar de andere kant van het eiland; Morro Jable is een oud vissersdorpje in het zuidelijkste puntje van Fuerteventura.

Ondanks het toenemende toerisme heeft deze badplaats haar authentieke karakter en gezellige sfeer weten te behouden. Best indrukwekkend als je weet dat het dorp enkele decennia geleden nog maar 200 inwoners had, en er van toerisme amper sprake was!

Strandhangers komen volledig aan hun trekken in Morro Jable. De badplaats heeft meerdere stranden vlak bij het centrum. Het grootste deel van de stranden loopt langzaam af in de zee, wat ze populair maken onder gezinnen met kinderen. Het populairste strand is Playa del Matorral, waar pal in het midden een vuurtoren staat. Andere aanraders zijn Playa las Coloradas en Playa de Butihondo.

Denk je bij een vissersdorpje aan een oud gedeelte met smalle straatjes vol visrestaurants? Goed, want dat is exact wat je van Morro Jable mag verwachten. Je vindt er geen grote fastfoodketens maar wél authentieke horeca-zaakjes. En dan heb je er ook nog de charmante witte huisjes en de haven vol lokale vissers… Zo gezellig!

Badplaatsen Fuerteventura: Iberostar Playa GaviotasDe ultieme strandvakantie beleef je bij Iberostar Playa Gaviotas. Dit luxueuze pareltje ligt direct aan het strand. En daarbovenop geniet je er nog van eindeloos veel faciliteiten voor jong en oud. Kan het nog beter? JA! Als je o.b.v. all inclusive boekt!
Badplaatsen Fuerteventura: Morro Jable

Caleta de Fuste

Een van de jongste badplaatsen op Fuerteventura is Caleta de Fuste. Het bevindt zich halverwege het eiland, ten zuiden van de luchthaven. Verwacht hier geen authentiek stadscentrum of klein haventje met traditionele restaurants; het is een moderne badplaats, volledig ingespeeld op de wensen van de luxueuze vakantiegangers.

Caleta de Fuste ligt aan een cirkelvormige baai, waar de badplaats ook naar vernoemd is. Aan deze baai vind je een goudkleurig strand. Zonnen maar! Via de boulevard aan het strand kan je naar het centrum wandelen. Daar vind je meerdere commerciële centra met winkels, bars en restaurants. Keuze genoeg!

Wat je in Caleta de Fuste kan doen behalve zonnen, eten en drinken? Aan de rand van het strand vind je een oud verdedigingsfort. Of wat dacht je van een toffe bootexcursie vanuit de jachthaven?

Elba Castillo San Jorge & Antigua Suite Hotel, FuerteventuraElba Castillo San Jorge & Antigua Suite Hotel is een modern en betaalbaar hotel op slechts 600 meter van het strand. Plons in de twee zwembaden en maak het vakantiegevoel compleet door o.b.v. all inclusie te verblijven. Extra handig: WiFi is gratis voor gasten.
Badplaatsen Fuerteventura: Caleta de Fuste

Nog meer toffe badplaatsen op Fuerteventura

Met een oppervlakte van 1.660 km² is Fuerteventura het op één na grootste Canarische Eiland. Ruimte genoeg dus om te verblijven! Check dus ook deze opties nog even:

  • El Cotillo is geen typische badplaats; het is een vissersdorp met een charmant stadsstrand en een langgerekt zandstrand. Het strand is cirkelvormig en daardoor heel veilig voor jonge kinderen. Iets noordelijker vind je ruigere stranden; deze zijn populair bij o.a. windsurfers.
  • De letterlijke vertaling van Costa Calma is ‘rustige kust’ en dat is ook exact wat je mag verwachten van deze badplaats in het zuidoosten van Fuerteventura. Het hart van Costa Calma is Playas de Sotavento de Jandía. Hou je klaar voor urenlang sunsnacken en af en toe een verfrissende duik in de zee!
  • Esquinzo is een relatief nieuwe badplaats. Eigenlijk is het een luxueuze buitenwijk van Jandía; je vindt er prachtige hotels met veel all inclusive mogelijkheden. En het drie kilometerlange strand is relatief rustig en ideaal voor kinderen.

Weet jij al in welk van deze badplaatsen op Fuerteventura je wilt verblijven?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *