• Boek gemakkelijk online
 • Géén boekingskosten
 • 7 dagen per week geopend

Een rustige vakantie op de Canarische Eilanden

Mooie stranden & tapas binnen handbereik

Een walhalla voor surfers en andere watersporters

Ontdek het eiland met een (huur)wagen

BekijkBekijk
BekijkBekijk
BekijkBekijk

Welkom op Fuerteventura

Ben je op zoek naar een rustige vakantie onder de Spaanse zon met mooie witte stranden en tapas binnen handbereik? Een vakantie op Fuerteventura – een van de Canarische eilanden – biedt je zon, zee, strand en vooral rust.

Fuerteventura is het op één na grootste én het meest dunbevolkte eiland van de Canarische Eilanden. Er wonen maar 50.000 mensen op een oppervlakte van 1.731 km². Dat maakt Fuerteventura een pak rustiger dan de andere Canarische eilanden. Een ander contrast is het landschap. Waar op veel Canarische eilanden het vulkanische landschap domineert, is het landschap van Fuerteventura vooral woestijnachtig. En in het noordoosten van het eiland, dichtbij de populaire badplaats Corralejo, liggen gigantische zandduinen.

Wat je kan verwachten van een vakantie op Fuerteventura?

Fuerteventura – Spaans voor ‘harde wind’ – is een walhalla voor watersporters. Het eiland doet haar naam eer aan; zeilers, surfers, windsurfers en kitesurfers hebben er door de bijna altijd aanwezige wind een topvakantie. Voor de beginners zijn er surfscholen op het eiland te vinden. En vergeet je duikbril en snorkel niet, want ook onder de zeespiegel is het er prachtig.

Nog een tip voor je vakantie op Fuerteventura: huur een auto en toer zelf het eiland rond. Het wegennetwerk is goed onderhouden en de borden zijn duidelijk. Je hoeft dus niet eens een goed oriëntatievermogen te hebben om niet verloren te rijden. Waar je sowieso moet passeren? Het havenstadje El Cotillo, uitkijkpunt Mirador de Morro Velosa, de vroegere hoofdstad Betancuria en het vissersdorpje Ajuy.

Ook tof: maak een uitstap naar Lanzarote. Vanuit de haven in Corralejo ben je met de boot in 1,2,3 bij dit buureiland. Lanzarote wordt gekenmerkt door een bijzonder vulkanisch landschap. Dat moet je zien!

De beste badplaatsen

Het toerisme van Fuerteventura concentreert zich vooral in het uiterste noorden en het uiterste zuiden van het eiland. Corralejo, de populairste badplaats in het noorden, staat bekend om de immense zandduinen, de oude binnenstad en het gezellige avondleven.

Morro del Jable is een populaire vakantiebestemming in het zuiden van het Spaanse eiland. Het gezellige dorp herbergt talloze visrestaurants, leuke winkeltjes en een aangenaam strand dat aan het eind overgaat in een nudistenstrand. De twee stranden worden gescheiden door een prachtige vuurtoren. Iets hoger dan Morro del Jable vind je een derde belangrijke badplaats, Costa Calma.

Nog een paar redenen om naar Fuerteventura te gaan

Een groot voordeel aan een vakantie op Fuerteventura is de relatief korte reistijd: vanaf Brussel vlieg je al in iets meer dan 4 uur naar het Spaanse vakantieparadijs. Eenmaal aangekomen waan je je in een volledig andere omgeving; een oase van rust. En trouwens ook een oase van warmte. Door de zuidelijke ligging (Fuerteventura ligt aanzienlijk lager dan het vasteland van Spanje, ter hoogte van West-Afrika) kan je er heel het jaar profiteren van aangename temperaturen. Zelfs in de winter!

Dus, waar wacht je nog op? Laat die vakantie op Fuerteventura maar komen!

Weer & klimaat

 • JAN
  19 max 7 uur
  4 dgn
  20
 • FEB
  20 max 7 uur
  4 dgn
  20
 • MRT
  21 max 7 uur
  2 dgn
  19
 • APR
  22 max 8 uur
  1 dgn
  19
 • MEI
  24 max 9 uur
  1 dgn
  21
 • JUN
  25 max 9 uur
  1 dgn
  22
 • JUL
  30 max 9 uur
  0 dgn
  23
 • AUG
  28 max 9 uur
  0 dgn
  23
 • SEP
  27 max 8 uur
  1 dgn
  25
 • OKT
  25 max 7 uur
  2 dgn
  23
 • NOV
  23 max 7 uur
  4 dgn
  23
 • DEC
  20 max 6 uur
  4 dgn
  22
Bron: KNMI Climate