Mooiste hotels Turkije

De mooiste hotels in Turkije; wauw!

Met meer dan 1.250 Turkse hotels in ons aanbod, was het niet gemakkelijk om de mooiste hotels van Turkije te selecteren. We maakten een mooie selectie met voor ieder wat wils; van grote resorts met een aquapark en superveel faciliteiten tot kleinschalige adults only pareltjes. Kijk je mee?

De mooiste hotels aan de Turkse Rivièra

De Turkse Rivièra – met badplaatsen zoals Alanya, Side en Belek – is veruit de populairste vakantieregio van Turkije. De streek ligt aan de zuidkust van het land en heeft heel het jaar aangename temperaturen. Én mooie hotels!

  • Een van de beste en zeker ook mooiste hotels van Turkije is Paloma Orenda Resort. Het resort heeft een TrustYou-score van 9,4*. En terecht! Je geniet er van o.a. een groot waterpark, privéstrand praktisch voor de deur, leuk animatieprogramma, sportfaciliteiten, wellnesscentrum en een stijlvolle inrichting.
  • Turkije staat bekend om haar massale hotels met soms meer dan 500 kamers. In vergelijking daarmee is Side Royal Style Hotel – met ca. 200 kamers – een relatief klein hotel. Het voelt ook alles behalve massaal. Bonuspunten voor de stijlvolle inrichting, de vele faciliteiten voor jong & oud en de all inclusive optie. Wil je de vakantie compleet maken? Kies voor een swim-up kamer, waarbij je vanop je terras direct in het zwembad kan plonzen.
  • Ga je met kinderen op vakantie naar Turkije? Dan zullen ze zich niet snel vervelen in The Land of Legends Kingdom Hotel. Dit hotel is namelijk onderdeel van een gigantisch water- en themapark en biedt toffe, kleurrijke kamers met zelfs een spelcomputer. Tussen al het watergeweld van o.a. een golfslagbad en trechterglijbaan, kunnen ouders ontspannen in de infinity-pool, jacuzzi en lazy river. Dit wordt een spetterende vakantie om nooit meer te vergeten!

Mooiste hotels Turkije: The land of legends kingdom hotel

Onze toppers in Muğla

Grote kans dat je nog nooit van de Turkse regio Muğla hebt gehoord, maar misschien ken je de badplaatsen Bodrum, Fethiye en Marmaris wél! Anders is dit het moment; we verzamelden de mooiste hotels in deze West-Turkse streek!

  • Vakantie vieren op een privé-schiereiland? Dat kan bij Xanadu Island. Groot voordeel van een eiland is dat het strand nooit ver weg is! Kinderen worden de hele dag geëntertaind door het animatieteam en volwassenen ontspannen volledig bij het zwembad, op het strand of in het wellnesscentrum. En ook qua sportmogelijkheden kom je niets tekort. Boek o.b.v. all inclusive voor een onbezorgd vakantiegevoel.
  • Adults only, het strand voor de deur en een stijlvolle inrichting tussen de palmbomen; dat zijn de ingrediënten van een vakantie bij Very Chic Bodrum. Dit mooie hotel in de Turkse badplaats Gümbet biedt geen standaard helderblauwe zwembaden, maar opvallende oranjerode zwembaden. Tel daarbij op nog de ligbadjes en de wellnessfaciliteiten. Ahhh… zen!
  • Bij de poolbar van Lujo Hotel zwem je naar je drankje en geniet je al nippend van een waanzinnig uitzicht. En dit mooie hotel in Turkije biedt nog meer; de kamers zijn mega luxueus en naar wens te upgraden met bijvoorbeeld een jacuzzi, swim-up optie of zelfs een privézwembad. Waterratten spetteren op de waterglijbanen en dankzij het animatieprogramma en de vele sportfaciliteiten hoeven de kids zich geen seconde te vervelen. En hadden we al gezegd dat je een ruime keuze aan restaurants hebt?

Mooiste hotels Turkije: Loji Hotel

Nog meer mooie hotels in Turkije

Het was niet makkelijk om deze selectie te maken, er zijn zó veel mooie hotels in Turkije! We hebben een paar van onze favorieten nog niet kunnen benoemen, dus maakten we nog een lijstje met bonus-tips:

  • De Paloma-hotels staan bekend als de mooiste hotels van Turkije. Geen verrassing dus dat Club Marvy by Paloma onze lijst heeft gehaald. Wat je mag verwachten? Een geweldige vakantie vol goeie service, een intieme sfeer en bovenal mega lekker eten. En dan ligt het strand ook nog eens direct voor de deur!
  • Wauw! Als we Biblos Resort Alacati aan de Noord-Egeïsche Kust zien willen we spontaan op vakantie vertrekken! Tussen de palmbomen en cactussen vind je een mooi zwembad, het strand ligt voor de deur en in twee restaurants is het feest voor je smaakpapillen. De suites zijn naar wens te boeken als swim-up variant. Rol vanuit je bed direct het zwembad in!
  • Nóg zo’n pareltje is Akra Fethiye Tui Blue Sensatori, aan de groene Lycische Kust. Jong & oud beleeft een onvergetelijke vakantie dankzij o.a. het waterpark, de vele (water)sportfacilteiten en de geweldige restaurants. Extra vakantiepret? Kies voor een swim-up kamer!
  • Cook’s Club Alanya is het enige viersterren hotel in onze lijst met mooiste hotels in Turkije, maar dat doet zeker niet af aan de ervaring. Bereid je voor op een toffe sfeer rondom het zwembad, swingende deuntjes van een dj, frisse signature cocktails en een stijlvolle bohemian inrichting. Én complete rust; het hotel hanteert een adults only formule.
  • Wauw! Wanneer vertrekken we naar Unique Lifestyle Hotel aan de Noord-Egeïsche Kust? Dit pareltje ligt midden in de bossen en biedt alles voor een ontspannende vakantie. Je vindt er o.a. een zwembad en meerdere bars en restaurants. Jezelf eens extra soigneren? Boek een familiesuite met privézwembad op het terras.
  • Wat je kan verwachten bij het fantastische Cullinan Belek? De luxe van Turkije, de sfeer van Ibiza en het gemak van all inclusive. En dan biedt het hotel aan de Turkse Rivièra ook nog eens meer dan 10 (!) zwembaden en het strand voor de deur! Na een hoge dosis waterpret is het tijd voor een hapje en drankje. Met 3 buffetrestaurants, 8 à la carte restaurants en bijna 20 bars is er keuze genoeg. Hmmm!

Mooiste hotels Turkije: Cullinan Belek

In welke van deze mooiste hotels in Turkije wil jij wel verblijven?

* Deze score geldt op het moment van schrijven

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot kamperen; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *