• Boek gemakkelijk online
 • Géén boekingskosten
 • 7 dagen per week geopend

Eén van de populairste Turkse badplaatsen

Maak kennis met de veelzijdige Turkse Rivièra

Een ruime keuze aan luxe (all inclusive) hotels

Huur een auto & ontdek de omgeving

Bekijk
Bekijk
Bekijk

Welkom in Alanya

Het is één van de meest veelzijdige badplaatsen aan de Turkse Rivièra; je vindt er lange zandstranden, een levendige haven en dito uitgaansleven, genoeg cultuur en een ruime keuze aan luxe hotels waar je voor een fijn prijsje kunt vertoeven. Ga je mee op vakantie naar Alanya?

Alanya ligt aan de Middellandse Zee, aan de Turkse Rivièra om precies te zijn. Als je van de zee houdt zit je in Alanya goed. Aan alle kanten van de stad, op het havengebied na, kun je zo de zee in rennen. Maar je hoeft niet één of twee weken continue de zonnebaden; met dank aan de veelzijdigheid heb je de mogelijkheid om ook te winkelen, op pad te gaan en cultuur te snuiven. En dat is nu net wat een vakantie in Alanya zo leuk maakt!

Een gegarandeerde zonvakantie in Alanya

Alanya – dat zich niet beperkt tot enkel de stad en het centrum, maar ook het gebied eromheen – kent een kustlijn van ca. 100 km lang. Je kunt hier rekenen op schone en veilige stranden. Sterker nog; de meeste stranden zijn voorzien van een blauwe vlag.

Het meest populaire strand van Alanya is het Cleopatra-strand, in het westen van de stad. Het strand dankt haar naam aan een legende. Volgens deze legende zou Cleopatra VII dit strand van haar Romeinse minnaar Marcus Antonius cadeau hebben gekregen. Ze kan ons niet meer vertellen of dat echt zo is, máár we weten wel dat je hier een fijne dag in de zon zult beleven. De ligbedjes en parasols staan al op je te wachten en actievelingen kunnen kiezen uit diverse watersporten.

Strand afwisselen met cultuur?

Eerlijk is eerlijk; je bent niet op vakantie inn Alanya geweest als je het Kasteel van Alanya niet hebt bezocht. Dit kasteel, dat in de 13e eeuw werd gebouwd in opdracht van Selçukse Sultan Alaaddin Keykubat, staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Uniek is de ligging van ca. 250 meter boven zee, waardoor je een geweldig uitzicht heb over o.a. de haven aan de ene kant en het Cleopatra strand aan de andere kant. Je hebt vanaf hier een goed zicht op de 6,5 km lange stadsmuur die tot aan de haven doorloopt.

Cultuur snuiven kan ook met dank aan de Kizil Kule, oftewel de Rode Toren, het Ataturk Museum en het Alanya Museum. Maak ook zeker een wandeling door het oude stadscentrum. Hier maak je kennis met de Turkse tradities en gastvrijheid. Je vindt er authentiek restaurants, bijzondere moskeeën, winkeltjes van kleine handwerkers en theehuisjes.

Een kijkje in de haven van Alanya (en meer!)

Het meest levendige deel van de Turkse stad is zonder twijfel de haven met daaromheen een boulevard van ca. 1 km lang. Overdag kun je hier op je gemak slenteren, genieten van het uitzicht óf op een boot stappen om de kust te bewonderen. ’s Avonds krioelt het er van de mensen die willen genieten van het bruisende uitgaansleven van Alanya.

Dacht je dat dit alles was…? Nee! Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de Damlatas grotten of een van de vele andere grotten in de omgeving. De omgeving nodigt sowieso uit om ontdekt te worden. Dit kan middels excursies die je ter plaatse kunt boeken, maar het is ook een aanrader om tijdens een vakantie in Alanya een auto te huren. De wegen in de regio zijn goed onderhouden, de bewegwijzering is duidelijk en men rijdt hier niet zo doldwaas als in sommige Zuid-Europese landen.

Weer & klimaat

 • JAN
  14 max 5 uur
  13 dgn
  19
 • FEB
  15 max 6 uur
  11 dgn
  19
 • MRT
  18 max 7 uur
  9 dgn
  18
 • APR
  21 max 8 uur
  6 dgn
  20
 • MEI
  26 max 10 uur
  5 dgn
  22
 • JUN
  32 max 12 uur
  2 dgn
  25
 • JUL
  35 max 13 uur
  1 dgn
  27
 • AUG
  36 max 12 uur
  1 dgn
  28
 • SEP
  31 max 11 uur
  2 dgn
  27
 • OKT
  26 max 8 uur
  4 dgn
  26
 • NOV
  20 max 6 uur
  7 dgn
  22
 • DEC
  16 max 5 uur
  9 dgn
  20
Bron: KNMI Climate