Populairste Griekse eilanden

De populairste Griekse eilanden; welke kies jij?

Griekenland biedt zon, zee en strand, zalig eten, eeuwenoude cultuur én een uitgebreid aanbod aan hotels. Elk eiland heeft zo haar eigen karakter, waardoor je elk jaar een nieuw stukje van het Zuid-Europese land kan ontdekken. We zetten de populairste Griekse eilanden op een rij én geven je handige hoteltips! Kijk je mee?

All time favourite Kreta

Kreta is al jaren een van de populairste Griekse eilanden onder onze vakantiegangers. Hoe dat komt? Door de grote veelzijdigheid en de vele bezienswaardigheden. Op een oppervlakte van ca. 8.330 km² – hiermee is het het grootste Griekse eiland én het 5e grootste eiland in de Middellandse Zee – vind je écht voor ieder wat wils!

Neem nu bijvoorbeeld Chersonissos. Het uitgaansleven gecombineerd met de hoge dosis zon, maakt dit een van dé bestemmingen voor een jongerenvakantie. Zeker Star Beach, een waterpark waar de beste dj’s komen draaien, is een sfeervolle must-visit. En er zijn nog veel meer reden waarom Kreta bij de populairste Griekse eilanden hoort…

Kreta is namelijk zeker niet alleen geliefd bij jongeren. Het is ook een top-bestemming voor koppels en families. Neem nu Chania en Rethymnon. Beide badplaatsen hebben een mega gezellige sfeer en bieden alle opties voor een rustige vakantie.

Voor het authentieke Kreta moet je in de regio Lasithi zijn. Zeker het cultuurrijke Agios Nikolaos is een echte aanrader om te verblijven. En natuurliefhebbers? Maak zeker een daguitstap naar het zuiden van het eiland. Hier vind je ruige rotsformaties zoals de Samariakloof.

Meer tips voor een vakantie op Kreta

Populairste Griekse eilanden: Kreta, Sissy Bay Hotel & SpaSissy Bay Hotel & Spa is ook al zo’n favoriet onder onze vakantiegangers. Het hotel ligt in het charmante Sissi, biedt meerdere zwembaden en wellness-, sport- en kinderfaciliteiten. En het strand ligt op wandelafstand!
Populairste Griekse eilanden: Kreta

Kindvriendelijk Kos

Het populairste Griekse eiland onder families? Zonder twijfel; Kos. Dit dankt het aan de gemoedelijke sfeer en – ondanks de beperkte oppervlakte – genoeg veelzijdigheid.

Die beperkte oppervlakte (zo’n 295 km²) is als je ’t ons vraagt ook direct een van de vele pluspunten van Kos. Als je op daguitstap wilt ben je nooit te lang onderweg. Geen lange auto-, bus- of fietsritten, ideaal met kids!

Welke uitstapjes je zoal kan maken? Ga bijv. op bezoek in de culturele hoofdstad Kos-Stad, shop souvenirs in het charmante bergdorpje Zia, ga een dagje chillen aan Paradise Beach (een van de mooiste stranden van Kos!) of bezoek Palio Pyli, hét spookstadje van Kos.

Must-see bezienswaardigheden op Kos

Wissel deze daguitstapjes af met ontspannen aan het zwembad van je hotel of zonnen op het strand. Vooral de stranden van Marmári, Tigaki, Psalidi en Lambi zijn populair onder gezinnen.  Als je een hotel boekt bij een van deze badplaatsen zit je dus sowieso goed!

Populairste Griekse eilanden: Kos, Kipriotis AqualandKipriotis Aqualand ligt tegen een heuvel, waardoor je elke avond geniet van een waanzinnige zonsondergang. En er is meer! Wat dacht je van o.a. een waterpark, twee zwembaden en kinderfaciliteiten?
Populairste Griekse eilanden: Kos

Cultureel Rhodos

Wie Rhodos zegt, zegt cultuur! Waarom? Rhodos-Stad, de hoofdstad – en trouwens ook een van de favoriete bestemmingen onder onze vakantiegangers – is een walhalla voor cultuurliefhebbers.

De hoofdstad beschikt over een middeleeuwse binnenstad die al meer dan 2.400 jaar bestaat. Binnen de muren vind je o.a. het Paleis van de Grootmeesters, de resten van de Akropolis van Rhodos en het archeologische museum. Even bijkomen van al die cultuur? Ga naar de levendige Mandráki-haven.

Lindos is nog zo’n culturele parel. De stad heeft de bijnaam ‘Het witte stadje van Rhodos’, vanaf je er aankomt snap je direct waarom. Het barst er van de charmante witte huisjes. Als kers op de taart vind je bovenop de berg nog een van de best bewaarde tempels van het eiland. Oh, en dat uitzicht!

Of Rhodos alleen een aanrader is voor cultuurliefhebbers? Nee hoor, ook voor een zorgeloze strandvakantie zit (of ja, lig) je hier helemaal goed. Zo heb je de keuze uit diverse badplaatsen. Voor een familievakantie tippen we Faliraki, natuurliefhebbers zijn dan weer helemaal in hun element in Kolymbia. Je leest het al, er is voor ieder wat wils. Niet voor niets dat Rhodos een van de populairste Griekse eilanden is!

Populairste Griekse eilanden: Rhodos, Esperos Village Blue & SpaLuxe, luxe &nog eens luxe! Laat je eens goed soigneren bij Esperos Village Blue & Spa. Het adults only hotel in Faliraki beschikt over o.a. twee grote zwembaden, wellnessfaciliteiten én (naar wens) zelfs kamers met gedeeld of privézwembad!
Populairste Griekse eilanden: Rhodos

Veelzijdig Zakynthos

Helderblauw water, prachtige stranden, gigantische rotspartijen, luxueuze hotels, een breed scala aan bezienswaardigheden én een korte vliegtijd… Benieuwd welk van de Griekse eilanden daarvoor het populairste is? Zakynthos!

Zakynthos is minder bekend dan bovenstaande populaire Griekse eilanden, dus laten we beginnen met een kleine introductie. Zakynthos maakt – samen met Corfu, Lefkas en Kefalonia – onderdeel uit van de Ionische eilanden. Het is kleiner dan Corfu en Lefkas, maar met een oppervlakte van meer dan 400 km², valt er nog steeds meer dan genoeg te beleven.

Om te beginnen bij dé highlight van het Griekse eiland, Navagio Bay. In deze baai vind je het zogenaamde Shipwreck Beach, een schip dat hier al in 1980 vastliep. Om het verroeste karkas te bewonderen hoef je het strand niet te bezoeken, het is vooral de omgeving die de moeite is. Het strand wordt omgeven door torenhoge krijtrotsen en helderblauw water.

Wat het populaire Griekse eiland nog meer biedt? Je kan er de zeldzame Caretta Caretta-schildpad spotten, verdwalen in de pittoreske straatjes van het dorpje Keri, cultuur opdoen in de hoofdstad Zakynthos-Stad, proeven van overheerlijke Griekse specialiteiten én op verkenning gaan met een huurwagen of scooter om de mooiste onontdekte plekjes te spotten. Voor jongeren is de badplaats Laganas overigens the place to be!

Ontdek de mooiste hotels op Zakynthos

Populairste Griekse eilanden: Zakynthos, Zante Sun HotelSimpel, maar comfortabel. Met zwembad, maar ook dicht bij het strand. Een rustige ligging, maar toch vlak bij de gezelligheid. Bij het veelzijdige Zante Sun Hotel in Agios Sostis is het op-en-top genieten.
Populairste Griekse eilanden: Zakynthos

Groen Corfu

Ga je voor natuur, dan ga je naar Corfu! Van de populaire Griekse eilanden is dit namelijk verreweg het meest groene eiland. Bergen en dalen vol met dennenbomen, cipressen, appelsienenbomen, wijngaarden en olijfbomen wisselen elkaar af met verborgen stranden. Soms loopt het zelfs naadloos in elkaar over!

Een paar must-sees voor natuurliefhebbers? Ga zeker naar het Korissionmeer. Het meer en de omgeving vormen samen een prachtige, rijke fauna. Vogelspotters zijn er helemaal in hun element! En er is meer; watervallen bijvoorbeeld! De spectaculairste zijn de Kyprianades en Nymphes watervallen.

Toch biedt Corfu ook nog andere kanten. Je vindt er gemoedelijke badplaatsen, langgerekte stranden, cultuur in de hoofdstad Corfu-Stad en authentieke dorpjes. Het Griekse eiland biedt daarbovenop nog een ruim aanbod aan hotels, ook voor families.

Extra tip: je kan ter plaatste allerlei excursies boeken, maar wij raden eerder aan om een auto of scooter te huren. Zo ontdek je ook de afgelegen pareltjes. En geloof ons, die zijn de moeite!

Populairste Griekse eilanden: Corfu, Golden Mare BarbatiOp zoek naar een stijlvol hotel op het Griekse eiland Corfu? Verblijf dan in Golden Mare Barbati. Geniet van het adembenemende uitzicht op zee, overnacht in comfortabele kamers en plons in het ruime zwembad.
Populairste Griekse eilanden: Corfu

Nog meer populaire Griekse eilanden

Dat Kreta, Kos, Rhodos, Zakynthos en Corfu de populairste Griekse eilanden zijn, is misschien niet zo’n verrassing. Welke eilanden onze top 5 net niet haalden?

  • Lesbos staat bekend om haar schilderachtige stadjes, prachtige natuur & helderblauwe zee. Wat dit Griekse eiland onderscheidt van andere populaire Griekse eilanden? Onder meer de hoofdstad Mytilini, die uit ca. 3.000 v.Chr. dateert. Je vindt er o.a. een Byzantijns kasteel en een amfitheater. Echte must-sees!
  • Met een oppervlakte van bijna 500 km² is Samos een van de grotere Griekse eilanden én de ideale bestemming voor een actieve vakantie. In het groene weelderige landschap  maak je de mooiste wandel- of mountainbiketochten. Ontspannen kan er trouwens ook goed op de prachtige stranden. En qua cultuur? Op naar Samos-Stad!
  • Misschien niet een van de populairste Griekse eilanden als het gaat om boekingsaantallen, maar zeker wel een van de mooiste; Santorini! Op wiens bucketlist staat dit pareltje niet? Het vulkanische eiland – dat onderdeel is van de Cycladen – herbergt kleine dorpjes en voornamelijk zwarte lavastranden. Wat je zeker niet mag missen op Santorini? Het pittoreske Oia en de hoofdstad Fira.

Weet jij al voor welk van deze populaire Griekse eilanden jij gaat? Of ga je toch liever voor een minder bekend Grieks eiland?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *