Aangesloten bij…

Wil jij veilig boeken? Boek dan zeker bij dé VakantieDiscounter. We zijn aangesloten bij o.a. de ABTO, ANVR en de SGR. Lees wat dit jou als boeker voor voordeel en garantie biedt.

ABTO/ANVR

ANVRDé VakantieDiscounter is lid van het ANVR (ANVR-nummer 3072) en ABTO. Als lid van de ANVR en ABTO is dé VakantieDiscounter gebonden aan strenge normen. De ANVR en ABTO zijn internationaal erkende overkoepelende belangenorganisaties voor de reisbranche en vertegenwoordigt zo’n 80-85% van de Belgische en Nederlandse reisbureau- en reisorganisatie ondernemingen. Op deze wijze garandeert dé VakantieDiscounter je een hoge kwaliteit van reizen en informatie daarover.

Wanneer gelden welke voorwaarden?

  • In het geval van reizen die wij zelf organiseren onder de naam ‘VakantieDiscounter’ zijn de ABTO-voorwaarden van toepassing.
  • Reizen die worden georganiseerd door de bij ons aangesloten Nederlandse reisorganisaties vallen onder de ANVR Reizigersvoorwaarden.
  • Indien de reis wordt uitgevoerd door een niet-Belgische of Nederlandse reisorganisatie (derhalve zonder ABTO/ANVR) zijn de pakketvoorwaarden van de betreffende reisorganisatie leidend. Met deze voorwaarden gaat u akkoord bij boeking.

SGR

SGRHet zal je maar gebeuren: je hebt een vakantie geboekt en bent al helemaal in de vakantiestemming. En dan komt de reisorganisatie waar je hebt geboekt in financiële problemen of gaat zelfs failliet. Weg vakantie. Weg geld. Je moet er toch niet aan denken? Maar ook als je al op je vakantiebestemming bent, kan het mis gaan, omdat je reisorganisatie niet aan de financiële verplichtingen kan voldoen.

Dé VakantieDiscounter (Elmar Reizen BV, K.v.K. 30213095) is aangesloten bij de SGR. Binnen de grenzen van de garantieregeling SGR vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Lees de garantieregeling SGR na op de SGR-website Bekijk ons officiële SGR Certificaat

LET OP! Een klein deel van ons aanbod wordt uitgevoerd door Duitse reisorganisaties, deze vallen niet onder de SGR-dekking. In Duitsland geldt dat reisorganisaties verplicht zijn zelf een verzekering voor financieel onvermogen af te sluiten. Deze reizen zijn dus wel gedekt, maar op een andere manier.

Geschillencommissie Reizen

geschillencommissie-reizenDé VakantieDiscounter is er voor je als een reis om welke reden dan ook niet aan je verwachting heeft voldaan. We hebben zelf een uitgebreide klachtenprocedure en helpen je waar mogelijk in geval van een dispuut met een reisorganisatie of accommodatieverschaffer. Maar ondanks al onze inspanningen kan het voorkomen dat je er met ons niet uit komt. Dan is het prettig om te weten dat je altijd terecht kunt bij een onafhankelijke partij. En dat dé VakantieDiscounter je de weg wijst als je hulp nodig hebt met je klacht.

Als een klacht niet tijdig tot tevredenheid is opgelost of als ter zake geen genoegdoening is verschaft, kan de reiziger desgewenst tot uiterlijk 24 maanden na afloop van de reis (of na de oorspronkelijke vertrekdatum) het geschil schriftelijk voorleggen aan de Geschillencommissie Reizen, Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag.

LET OP! Wanneer de door jou geboekte reis georganiseerd wordt door onszelf (onder de naam ‘VakantieDiscounter’) dan wordt deze door de Belgische Geschillencommissie afgehandeld. Je vindt hier meer informatie.