Droomvakantie Blue Monday

Droomvakantie? Op deze bestemmingen overleef je Blue Monday

De dag waarop mensen zich het meest neerslachtig, futloos of zelfs depressief voelen? Dat is Blue Monday. Tijd om daar verandering in te brengen! Van deze vijf paradijselijke droomvakantie bestemmingen word je instant happy.

Waar Blue Monday vandaan komt? De Britse psycholoog Cliff Arnall deed hier – nog niet eens zo lang geleden, in 2015 – onderzoek naar. Daaruit bleek dat januari niet onze beste maand is. De feestdagen zijn achter de rug, het geld is op, de dagen zijn nog steeds donker en je goeie voornemens… ja, wat waren die ook alweer?

Je bent trouwens niet de enige die zich zo voelt, waarschijnlijk hebben je vrienden en collega’s ook last van Blue Monday. Wacht maar… na het lezen van dit artikel – en wie weet het boeken van een reisje? – kan je de wereld weer aan.

Dominicaanse Republiek

Als er één definitie is voor de Dominicaanse Republiek, dan is het wel ‘palmbomen hemel’. Overal waar je kijkt zijn wuivende palmbomen, hallo vakantiegevoel!

En dat is ook direct de charme van de Dominicaanse Republiek; de combinatie van palmbomen en parelwitte stranden zorgt voor de ultieme droomvakantie! Tel daarbij op nog de luxueuze all inclusive hotels waar je à volonté tropische cocktails kan sippen… dat wordt genieten!

Er is trouwens ook nog genoeg te ontdekken op het eiland zelf. De hoofdstad Santo Domingo is een walhalla voor cultuurliefhebbers. Als je van zon, zee en strand houdt, vaar dan zeker eens naar het paradijselijke eiland Saona. Nog een aanrader; bezoek de bekende suikerplantages in het binnenland.

Grand Bavaro PrincessJezelf eens goed soigneren op Blue Monday? Boek een vakantie bij Grand Bavaro Princess. Palmbomen en strand in overvloed, maar ook meerdere zwembaden, wellnessfaciliteiten én all inclusive eten & drinken binnen handbereik.

Droomvakantie: Dominicaanse Republiek

Zanzibar

Versla jij jouw Blue Monday-dipje het liefst met een combinatie van hagelwitte stranden, azuurblauw water, toffe watersportmogelijkheden, cultuur én luxehotels? Dan is Zanzibar de ultieme bestemming voor jouw droomvakantie.

Even een korte introductie voor wie deze droombestemming nog niet kent. Zanzibar is een Afrikaans eiland dat bij Tanzania hoort. Waar het vasteland van Tanzania bekend staat om wildlife, vind je op Zanzibar alle ingrediënten voor een ontspannende en super-de-luxe strandvakantie. Alleen al voor de hotels zou je hier naartoe vliegen! Er is een gigantische kustlijn met superveel stranden, dus de meeste hotels liggen dan ook direct aan het strand. Klinkt niet slecht hè?

Palmbomen zijn standaard onderdeel van jouw uitzicht, waar je ook wandelt. En als je door de smalle straatjes van Stone Town slentert komt daar ook nog eens een stevige dosis cultuur bij. Het oude centrum is echt zó charmant!

Droomvakantie Zanzibar, Neptune Pwani Beach Resort & SpaEen mooie tuin én een zeer uitgebreide all inclusive formule; bij Neptune Pwani Beach Resort & Spa kom je niets tekort. Dit hotel biedt o.a. een coconut bar op het strand, een luxueus wellnesscentrum en meerdere restaurants en zwembaden.

Droomvakantie: Zanzibar

Malediven

Wat dacht je, een lijstje met droombestemmingen zonder de Malediven te benoemen? Tuurlijk niet! Deze eilandengroep staat toch op elke bucketlist? Alleen al de vele foto’s zorgen dat je spontaan op het vliegtuig wilt stappen.

Malediven is dé bestemming voor iedereen die een instant vakantiegevoel krijgt van eindeloos veel palmbomen, parelwitte stranden, een indrukwekkende onderwaterwereld en prachtige luxehotels. Beeld je in; je ligt te zonnen op het terras van je waterbungalow, zonnebril op, goed boek (of een cocktail) in je hand… Meer moet dat niet zijn!

Of er ook heel veel te doen is? Eerlijk is eerlijk; voor een cultuurrijke citytrip moet je niet naar de Malediven komen. Al kan je – tussen het chillen door – ook zeker wel een paar toffe uitstapjes maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoek aan de hoofdstad Mále? Of een vlucht met een watervliegtuigje? De Malediven is vanuit de lucht nóg mooier!

Barefoot Ecothotel, MauritiusEén van onze leukste én voordeligste hotels op de Malediven? Barefoot Eco Hotel! En de naam geeft het al aan; hier wil je constant op je blote voeten lopen. Hallo strand!

Droomvakantie: Malediven

Mauritius

Zoek je een tropische droomvakantie met een stevige dosis cultuur? Geloof ons, op het Afrikaanse eiland Mauritius ben je je Blue Monday-gevoel direct kwijt! Al is er wél superveel blauw aanwezig, maar dan in positieve vorm. Plons!

Waar je ook verblijft tijdens je droomvakantie, Mauritius biedt eindeloos veel witte stranden en misschien zelfs nóg meer wuivende palmbomen. Door de altijd aanwezige wind is het ook de place to be voor wie houdt van watersporten. Zelfs al ben je geen actieveling, is het frisse briesje za-lig want de temperaturen kunnen er serieus oplopen.

Wissel je stranddagjes graag af met uitstapjes? Mauritius biedt eindeloos veel mogelijkheden. Verblijf je in het zuiden (de populairste regio onder Belgische vakantiegangers) dan is The Seven Coloured Earth een must-see en ook Black River Gorges National Park is een echte aanrader. In het midden van het eiland kan je cultuur opdoen in de hoofdstad Port Louis. Het noorden herbergt bloeiende botanische tuinen, authentieke dorpjes met kleurrijke markten en een charmant kerkje.

Droomvakantie: Constance Le Prince MauritiusEen van de best beoordeelde hotels in Mauritius is Constance Le Prince Maurice. Als gast voel je je hier de koning(in) te rijk. Je verblijft pal in de natuur op een schiereiland (hallo rust!) en slaapt in een prachtige suite of villa. Wat een droom!
Droomvakantie: Mauritius

Mexico

Last but not least: Mexico! Dit land in Midden-Amerika biedt niet alleen superveel cultuur en een Spaans tintje, maar ook alle ingrediënten om je Blue Monday-dipje te beëindigen.

De bekende Rivièra Maya, waar de badplaatsen Cancún en Playa del Carmen liggen, is niet voor niets zo populair onder Belgische vakantiegangers. Het langgerekte kustgebied is een aaneenschakeling van hagelwitte stranden om te zonnen, duizenden palmbomen om schaduw onder te zoeken en luxueuze hotels waar all inclusive eerder regel dan uitzondering is.

Een heel andere kant van Mexico leer je kennen op Isla Holbox. Dit eilandje met maar één dorpje, het gelijknamige Holbox, is mega kleurrijk. Het felblauwe water vormt een prachtig contrast met de parelwitte stranden. En de kleurrijke huizen met daken van palmbladeren gaan perfect samen met de prachtige street art die je er vindt. En aan het strand? Daar hangen hangmatten klaar om in te chillen. Wanneer vertrekken we?

Hotel Boutique Magic Blue, Playa del Carmen (Mexico)Kies in Playa del Carmen voor een kleinschalig hotel. Zoals Hotel Boutique Magic Blue, waar ontspannen centraal staat. Dobber tussen de palmbomen en geniet van de wellnessfaciliteiten.
Droomvakantie: Mexico

Nog meer bestemmingen voor een droomvakantie

Is jouw Blue Monday-gevoel nog niet volledig weggewerkt? We hebben nog een paar suggesties voor je:

  • Boek een last minute naar IJsland. Daar spot je geen blauw, maar groen! Je hebt er in deze tijd van het jaar namelijk de kans om het noorderlicht te spotten.
  • Een betaalbare droomvakantie in Azië? Dan dromen wij graag weg bij Bali. In Maya Ubud Restort & Spa plons je in een infinity-pool met uitzicht op de rijstvelden. Als dat je geen vakantiegevoel geeft…
  • Een droomvakantie in Europa? Voor een luxueus en romantisch reisje tippen we Santorini. Dit Griekse eiland staat bekend om de witte huisjes en blauwe koepelkerkjes. En wauw, je vindt er zó veel mooie kleinschalige adults only hotels!

Droomvakantie Blue Monday: Santorini

Voel je je Blue Monday-dipje spontaan verminderen door weg te dromen van deze bestemmingen? Het hoeft niet bij dromen te blijven… Trakteer jezelf op een mooi reisje in het vooruitzicht!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *