• Boek gemakkelijk online
 • Géén boekingskosten
 • 7 dagen per week geopend

Gemiddelde dagtemperatuur van 28 tot 33 °C

Hagelwitte stranden én een helderblauwe zee

Cultuur! Het eerste eiland dat Columbus ontdekte

Ruime keuze uit luxe hotels direct aan het strand

Populaire bestemmingen op de Dominicaanse Republiek

Bekijk
Bekijk
Bekijk

Welkom op de Dominicaanse Republiek

Een vakantie op de Dominicaanse Republiek biedt precies wat je van een tropische vakantie in de Caraïben mag verwachten: eindeloze witte zandstranden met een helderblauwe zee. De luxe hotels nodigen daarnaast uit tot relaxen in het kwadraat. Waar wacht je nog op?

De Dominicaanse Republiek is een klein paradijs in de Caribische Zee. Het eiland herbergt tropisch regenwoud, mooie bergstreken en woestijnachtige gebieden. Er valt dus veel te ontdekken tijdens een safari door het regenwoud of een mountainbiketour in de bergen. Om maar een dwarsstraat te noemen.

Toch zijn het met name de stranden en het aangename klimaat die een grote aantrekkingskracht hebben op vakantiegangers. Het klimaat is tropisch met een temperatuur van gemiddeld 25 °C, een zeewatertemperatuur tussen 26 en 30 °C en circa 255 zonnedagen per jaar.

Een vakantie op de Dominicaanse Republiek: waar verblijf je?

Zonliefhebbers kunnen neerstrijken op een van de vele witte zandstranden van Puerto Plata, de meest populaire bestemming in ons aanbod. Puerto Plata kent een charmant, historische centrum met kleurrijke huizen. De 3 km lange boulevard Malecón nodigt uit tot een zonnige wandeling, waar cultuurliefhebbers juist weer aan het goede adres zijn in het Amber museum en het San Felipefort. Voor een mooi uitzicht pak je de kabelbaan naar de top van de Pico Isabel de Torres.

Punta Cana is een andere populaire badplaats in Dominicaanse Republiek. Breng jij hier jouw vakantie op de Dominicaanse Republiek door, dan kun je rekenen op fijne relaxdagen met een cocktail in je hand. Aan een parelwit zandstrand! Actievelingen kunnen een bezoek brengen aan het Manatí Park en dolfijnenshows bijwonen of kennismaken met traditionele dansen. Of laat je rondleiden langs de lagunes in Parque Ojos Indigenas.

De leukste excursies op het Caribische eiland

De Dominicaanse Republiek was het eerste Caribische eiland waar Columbus voet aan wal zette. Het rijke verleden heeft gezorgd voor een hoge dosis cultuur. O.a. in de hoofdstad Santo Domingo, dat in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Koloniale gebouwen, stadspoorten en kathedralen kenmerken het centrum. Maak dus zeker een dagtrip naar deze bijzondere stad. Meer cultuur? In La Romana leer je alles over de suikerhistorie en in Santiago de los Caballeros vind je het tabaksmuseum.

Het eiland herbergt daarnaast een bijzondere natuur. Zo wordt het binnenland gekenmerkt door groene velden, bossen, naaldbomen, valleien, beken en watervallen. De rivier Río Yaque del Norte is, vanwege de mogelijkheid om te raften, zwemmen en wandelen, populair bij actieve vakantiegangers. Natuurliefhebbers kunnen de 150 m hoge waterval Salto de Aguas Blanca bezichten

ijdens een vakantie op de Dominicaanse Republiek zijn er naast deze opties tal van mogelijkheden voor excursies en dagjes uit. Veel hotels bieden de mogelijkheden om via hen deze tripjes te plannen. Vraag dus gerust ter plaatse naar de mogelijkheden.

Een overdaad aan luxe hotels

Nog een groot pluspunt nodig van een vakantie op de Dominicaanse Republiek? Op het Caribische eiland vind je veel vier- en vijfsterren hotels waar alles draait om het in de watten leggen van gasten. Een all inclusive verblijf behoort hierbij dan ook vaak tot de mogelijkheden. Dat is pas onbezorgd én onbeperkt genieten van jouw vakantie op de Dominicaanse Republiek!

Weer & klimaat

 • JAN
  28 max 7 uur
  10 dgn
  28
 • FEB
  28 max 8 uur
  9 dgn
  28
 • MRT
  29 max 8 uur
  8 dgn
  27
 • APR
  30 max 8 uur
  8 dgn
  28
 • MEI
  33 max 8 uur
  11 dgn
  30
 • JUN
  32 max 8 uur
  11 dgn
  29
 • JUL
  33 max 8 uur
  13 dgn
  30
 • AUG
  33 max 8 uur
  13 dgn
  30
 • SEP
  32 max 8 uur
  14 dgn
  31
 • OKT
  31 max 7 uur
  15 dgn
  30
 • NOV
  30 max 7 uur
  12 dgn
  30
 • DEC
  29 max 7 uur
  11 dgn
  28
Bron: KNMI Climate