Leukste badplaatsen Egypte

Waar verblijf jij? De leukste badplaatsen in Egypte

Behalve Turkije is Egypte een van de populairste zonbestemmingen voor een onbezorgde all inclusive vakantie. Je vindt er zon en luxeresorts, een prachtige onderwaterwereld, een zalig klimaat en veel cultuur. Maar welke badplaatsen in Egypte passen het beste bij jou? We zetten het op een rij!

Hurghada, El Gouna, Sharm el Sheikh en Marsa Alam: het zijn de belangrijkste Egyptische badplaatsen, met elk hun eigen sterke punten. Voor welke badplaats je ook gaat, ze hebben altijd twee dingen gemeen: je vindt er luxueuze resorts tegen een betaalbare prijs én het is maar zo’n 5 uur vliegen vanuit Brussel.

Hurghada

In de jaren 60 ontdekten duikers hoe prachtig de onderwaterwereld van de Rode Zee is. Hierdoor werd Hurghada omgetoverd van een onbekend vissersdorpje naar een veelzijdige toeristische badplaats. Nog steeds weten duizenden (Belgische) duikers elk jaar hun weg naar Hurghada te vinden.

Maar het zijn niet alleen duikers die kiezen voor Hurghada, ook cultuurliefhebbers zitten hier goed. Van alle badplaatsen in Egypte is dit namelijk de beste uitvalsbasis voor een bezoek aan Luxor (en haar tempels), de Sinaïwoestijn en de vele piramides bij Caïro. Hurghada is daarnaast de meest moderne badplaats van Egypte. Rond de haven vind je zelfs allerlei mogelijkheden om uit te gaan. Dat wordt een sfeervolle vakantie!

Sindbad Club, HurghadaEén van onze meest geboekte hotels is Sindbad Club. Bij dit hotel kan je rekenen op een waterpark, meerdere zwembaden en talloze (sport)activiteiten. Tel daarbij nog de comfortabele kamers, het privéstrand en het wellnesscentrum op… genieten!
Badplaatsen Egypte: Hurghada

Marsa Alam

Marsa Alam is een opkomende badplaats aan de Rode Zee die in korte tijd uitgegroeid is tot een supertoffe vakantiebestemming. De oorzaak van die snelle groei? De badplaats heeft een eigen vliegveld (hoe handig!) en superveel strand. Het Abu Dabbab strand is één van de toppers om een dagje te strandhangen. Bij dit strand kan je trouwens ook gaan duiken!

In de omgeving van Marsa Alam is veel te beleven. Ga bijvoorbeeld de jachthaven Port Ghalib ten noorden van Marsa Alam ontdekken. Vanuit hier worden verschillende duik- en snorkelexcursies georganiseerd. Of wat dacht je van een gezellig etentje op een van de terrasjes. Ten zuiden van Marsa Alam vind je het beschermde natuurpark Wadi El Gemal, ook een echte aanrader!

Hilton Marsa Alam Nubian Resort, EgypteHilton Marsa Alam Nubian Resort doet haar sterren eer aan. Het heeft een rustige ligging, beschikt over meerdere zwembaden én een privéstrand. Geniet in alle luxe van jouw vakantie onder de Egyptische zon!
Badplaatsen Egypte: Marsa Alam

El Gouna

Een badplaats die nog net iets minder massaal aanvoelt dan bovenstaande badplaatsen. El Gouna werd eind vorige eeuw ontdekt door Europese reizigers en werd al snel bestempeld als ‘het Venetië van Egypte’. De badplaats bestaat namelijk uit verschillende kleine eilandjes. Kijk vanuit je hotelkamer naar de rode bergen en de prachtige blauwe lagunes… Instant vakantiegevoel!

El Gouna ligt op maar 25 km ten noorden van Hurghada, dus kan je er ook profiteren van de voordelen van Hurghada: een mooie onderwaterwereld en een goede uitvalsbasis voor culturele uitstapjes. Daarnaast is de badplaats populair onder golfliefhebbers en vind je er een sfeervol nachtleven.

Cook's Club El Gouna, EgypteEen top-design én al even goede cocktails en maaltijden; daar staat Cook’s Club El Gouna om bekend. Het adults only hotel biedt daarbovenop óók nog een centrale ligging, mooie kamers en een zwembad met de zaligste ligbedden ever.
Badplaatsen Egypte: El Gouna

Sharm el Sheikh

Vanuit het zuidelijk gelegen Sharm el Sheikh, ook wel ‘de parel van de Sinaï’ genoemd, kan je kennismaken met de minder bekende bezienswaardigheden die Egypte biedt. Ga bijvoorbeeld op uitstap naar het Sint-Catharinaklooster. Dit klooster, waar Mozes de Tien Geboden heeft ontvangen, ligt aan de voet van de Sinaïberg. Ook een uitstap naar het hippiestadje Dahab is een aanrader.

Hoewel Hurghada bekend staat als dé Egyptische duikspot, kan je ook in de omgeving van Sharm el Sheikh een indrukwekkende onderwaterwereld ontdekken. Zo biedt het Nationaal Park Ras Mohammed meer dan 220 soorten koraal. Of wat dacht je van duiken op één van de mooiste wrakduikplekken? Daal af naar het wrak van de SS Thistlegorm, dat in 1941 werd gezonken tijdens bombardementen. Houd er wel rekening mee dat er strenge douanecontroles zijn aan de havens en dat dit tijd kan kosten (meer dan in Hurghada).

Sharm al Sheikh is daarnaast dé Egyptische badplaats voor wie houdt van luxe. Je vindt hier de meeste vier- en vijfsterren hotels; ah… laat je maar eens goed soigneren!

Pickalbatros Moderna Resort, EgypteIn Pickalbatros Moderna Resort kom je niets tekort! Het luxehotel beschikt over faciliteiten voor kinderen, een strand voor de deur en ontspanningsmogelijkheden zoals een zwembad en wellnesscentrum. En wat dacht je van een all inclusive formule?
Badplaatsen Egypte: Sharm el Sheikh

Ben jij al eens in het zonovergoten Afrikaanse land geweest? Welke van deze badplaatsen in Egypte heeft jouw voorkeur?

Fotografie: Kisika | Shutterstock.com (hoofdfoto)

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *