• Boek gemakkelijk online
 • Géén boekingskosten
 • 7 dagen per week geopend

Relaxte sfeer dankzij een hippie verleden

Rustiger dan grote broer Sharm el Sheikh

Goudgele stranden om op te chillen

Ontdek de fantastische onderwaterwereld

Haal alles uit een vakantie in Dahab

Sharm el Sheikh, Hurghada, Marsa Alam en El Gouna zijn stuk voor stuk bekende en populaire badplaatsen in Eghypte. Ben jij op zoek naar een rustiger en minder toeristisch oord? Bekijk dan eens de mogelijkheden voor een vakantie in Dahab. Deze kleinschalige badplaats ligt in de Sinaï-woestijn en stond vroeger bekend als een hippie-dorpje.

Dahab ligt in de Zuidelijke Sinaï, op zo’n 90 km ten noorden van zijn grotere broer Sharm el Sheikh. In de jaren 70 was een vakantie naar Dahab sterk in opkomst; Israëlische jongeren en hippies kwamen er graag. Maar de badplaats heeft nooit echt internationale bekendheid verworven. Het is er vandaag de dag dan ook nog steeds een stuk rustiger en minder toeristisch dan in de grote Egyptische badplaatsen.

De relaxte sfeer van Dahab

Zoals gezegd vierden hippies vroeger graag vakantie in Dahab. Die laidback sfeer heeft de badplaats weten te behouden. Langs de levendige promenade vind je gezellige cafés waar je – zittend op een kussen aan een lage tafel – bijvoorbeeld waterpijp kunt roken. Het centrum herbergt daarnaast vele winkeltjes, bazaars, restaurants en uitgaansgelegenheden.

Wist jij dat Dhahab in het Arabisch goud betekent? Wie kiest voor een vakantie in Dahab kan dan ook rekenen op langgerekte goudgele stranden. Plof neer op een ligbedje en werk aan je kleurtje. Of klap een parasol open en begin eindelijk in dat ene boek. Klinkt heerlijk, toch?

Watersporten tijdens een vakantie in Dahab

Voor wie op zoek is naar wat meer actie tijdens een vakantie in Dahab zijn er genoeg mogelijkheden om te watersporten. Wat dacht je bijvoorbeeld van duiken? Egypte staat bekend om haar schitterende onderwaterwereld en Dahab in het bijzonder vanwege beroemde duikplaatsen als The Blue Hole, The Canyon en The Islands. Het wordt niet voor niets de parel van de Sinaï genoemd.

Boek jij speciaal voor de beroemde Blue Hole een vakantie naar Dahab? Dan willen we je het volgende meegeven. De Blue Hole is een fantastische plek voor duik- en snorkelliefhebbers, want je kunt zomaar walvishaaien, schildpadden, dolfijnen en manta’s spotten. Maar het is ook een van de gevaarlijkste duikplekken ter wereld vanwege een metersdiepe schacht. Wees gewaarschuwd!

Wie liever het hoofd boven water houdt tijdens een vakantie in Dahab kan gaan windsurfen. In het zuiden van de badplaats vind je El Goze met een prachtige lagoon die uitermate geschikt is om te surfen. Bovendien waait het bijna het hele jaar door in Dahab en kunnen beginners dankzij de milde golven hier relatief goed uit de voeten.

Een dosis cultuur in Dahab

Wil jij dagen aan het strand of onder water afwisselen met een flinke dosis cultuur? Tijdens een vakantie in Dahab kan dit prima. Ga bijvoorbeeld een dagje naar het Sint-Catharinaklooster, dat op ca. 1,5 uur rijden van Dahab ligt. Het is een van de oudste en beroemdste kloosters ter wereld en is gewijd aan Catharina van Alexandrië; een heilige uit de middeleeuwen.

Het klooster is zo bijzonder omdat de ingang en de muren in het zuiden en westen nog in originele staat zijn. Daarnaast vind je er handschriften en iconen die stammen uit de vroege geschiedenis van het Christendom. Voor wie denkt dat dat alles is; het klooster ligt aan de voet van hoogste berg van Egypte en biedt een spectaculair uitzicht over de omgeving.

Weer & klimaat

 • JAN
  21 max 8 uur
  1 dgn
  23
 • FEB
  22 max 9 uur
  1 dgn
  22
 • MRT
  25 max 10 uur
  1 dgn
  23
 • APR
  29 max 10 uur
  1 dgn
  24
 • MEI
  34 max 11 uur
  1 dgn
  25
 • JUN
  37 max 13 uur
  0 dgn
  26
 • JUL
  39 max 13 uur
  0 dgn
  27
 • AUG
  39 max 12 uur
  0 dgn
  28
 • SEP
  35 max 11 uur
  0 dgn
  29
 • OKT
  31 max 10 uur
  1 dgn
  29
 • NOV
  27 max 9 uur
  1 dgn
  27
 • DEC
  23 max 8 uur
  1 dgn
  26
Bron: KNMI Climate