• Boek gemakkelijk online
  • Géén boekingskosten
  • 7 dagen per week geopend

Goed weer-garantie door het woestijnklimaat

Voordelig verblijven in luxe strandresorts

Dé bestemming voor duikliefhebbers

Combineer strand moeiteloos met cultuur

Bekijk
Bekijk
Bekijk

Een hoge dosis zon in Egypte

Met prachtige badplaatsen, luxe all inclusive resorts, altijd zonnig weer, een geweldige onderwaterwereld en een hoge dosis cultuur... Het is niet verrassend dat een vakantie in Egypte zo populair is. Ga je mee naar het land van de piramides, sfinxen en farao’s?

Het Afrikaanse Egypte – dat overigens maar ca. 5 uur vliegen is afhankelijk van je bestemming – is 25 keer zo groot als Nederland. Toch is maar slechts een klein deel van dit immense land bewoond. Sterker nog: zonder de Nijl, de langste rivier de wereld, zou Egypte bijna alleen maar uit woestijnlandschap bestaan.

Nog steeds is er veel woestijn en in dit populaire land heerst dan ook een woestijnklimaat. Dit klimaat zorgt ervoor dat Egypte zelfs in de winter populair is; ook dan is het er nog aangenaam warm. In de zomer kan de temperatuur overdag oplopen tot boven de 30 graden, maar in de avonduren koelt het wel af.

Waar breng jij je vakantie in Egypte door?

Niet alleen de Nijl speelt een belangrijke rol in het landschap van Egypte, ook de Rode Zee doet dat. Een groot deel van het land grenst aan de wateren die zo bekend staan om haar vele duikmogelijkheden en geweldige onderwaterwereld. Dit is ook waar je de meest bekende en populaire badplaatsen van Egypte vindt.

Een van de meest populaire plaatsen voor een vakantie in Egypte is Hurghada. Hier kun je niet alleen genieten van zon, zee en strand vanuit luxe all inclusive resorts, je kunt vanaf hier ook culturele uitstapjes maken. Sharm el Sheikh, gelegen tussen het Sinaïgebergte en de Rode Zee, is ook geen onbekende badplaats. Het is de populairste duikbestemming van het land. Daarnaast kun je vanaf deze badplaats uitstapjes maken naar Naama Bay en Nationaal Park Ras Mohammed.

Kennis maken met het Egyptische Venetië? Verblijf tijdens je vakantie in Egypte in El Gouna. Dit kunstmatig aangelegde, maar oh zo luxueuze oord, bestaat uit verschillende eilandjes die met elkaar verbonden zijn door bruggetjes.

Cultuursnuiven in Caïro & andere excursies

Vanaf veel badplaatsen in Egypte is het mogelijk dagtochten, of zelfs tweedaagse tochten te maken naar Caïro. Niet alleen is dit de grootste stad van Afrika, het is ook nog eens een walhalla voor cultuurliefhebbers. Historische piramides, de mooiste moskeeën, duizend jaar oude kerken van een van de oudste Christengemeenschap... je vindt het allemaal in deze 14e eeuwse stad waar ruim 17 miljoen (!) mensen wonen.

Er zijn daarnaast nog meer opties voor excursies tijdens een zonvakantie in Egypte. Naar Luxor bijvoorbeeld, waar je het graf van Toetanchamon kunt bezichtigen. Of wat dacht je van een jeepsafari en een bezoekje aan de bedoeïenen?