Tropical Islands, Duitsland

Tropical Islands: een tropisch waterpark in Duitsland

Geen geld voor een ticket naar de tropen? Niet nodig, een tripje naar Duitsland is genoeg! Vlak bij Berlijn en Brandenburg vind je namelijk een oude Zeppelin-hangar die werd omgebouwd tot een echt tropisch waterparadijs; Tropical Islands. Dat moet je toch met eigen ogen zien?!

Oké, er zijn misschien geen échte tropische stranden in Duitsland, maar een beetje faken kan geen kwaad! Tropical Islands is dus het perfecte alternatief. En behalve tropische vibes is er ook superveel waterpret te beleven. Hallo glijbanen, ligbedjes, palmbomen, wildwaterbanen…

Wat is Tropical Islands?

Je vindt Tropical Islands in een oude Zeppelin-hangar nabij Berlijn. De loods werd niet meer gebruikt, dus kwam het idee om het om te toveren naar een tropisch paradijs. Goed idee vinden wij! Met een oppervlakte van 66.000 m² en een hoogte van 107 meter was er in elk geval ruimte genoeg. En dan heeft de hangaar ook no een koepel van 20.000 m². Over daglicht moet je je dus ook geen zorgen maken!

Wat is een tropisch paradijs zonder tropische planten? Juist ja! In de zeppelin-hangaar vind je – naast een indoor strand – dan ook zo’n 50.000 planten. Dat maakt Tropical Islands het grootste indoor regenwoud ter wereld! En over records gesproken: met 10.000 m² aan sauna-oppervlakte, is Tropical Islands ook nog eens de grootste op het gebied van sauna’s.

Zullen we er nog een paar cijfers tegenaan gooien om te benadrukken hoe groot (en tof!) dit waterpark in Duitsland is? Kinderen (en volwassenen eigenlijk ook) amuseren zich met de 27(!) meter hoge glijbaantoren; de hoogste van Duitsland! Als je op de toren staat kan je kiezen uit vier duizelingwekkende glijbanen. Wie durft van de blauwe?

Naast een geweldig binnengedeelte in de hangar, beschikt Tropical Islands ook nog over een uitgebreid buitengedeelte. Ideaal in de zomer!

Tropical Islands Berlijn

Strandplezier nabij Berlijn

Ga jij naar Tropical Islands voor het strandgevoel? Dan is Tropical Sea the place to be. Tussen de palmbomen en het witte zand waan je je echt even in de Caraïben. Of in de Indonesische jungle, inclusief waterval en Balinese hutten in de Bali Lagoon. Hoe tof? En dat zonder dat je wordt lastig gevallen door (malaria)muggen of ander tropisch ongedierte dat je liever niet tegenkomt op vakantie.

Tropical Islands bezoeken

Je kan Tropical Islands echt elke minuut van het jaar bezoeken: ze zijn 365 dagen per jaar, 24 uur per dag geopend. Er zijn dagtickets beschikbaar, maar je kan ook kiezen voor twee dagen waterpret, inclusief overnachting.

Bij Tropical Islands kan je al v.a. € 120,- p.p. een nacht verblijven. Je krijgt dan twee dagen gratis toegang tot het waterparadijs. Dat is geen geld als je weet dat een dagticket normaal al zo’n €40 kost!

Combineer Tropical Islands met Berlijn

Is twee dagen zwemparadijs voor jou net iets te veel van het goeie? Door de handige ligging kan je het waterpretpark ook gemakkelijk combineren met een citytrip in Berlijn. De Duitse hoofdstad ligt op maar een uurtje van Tropical Islands en ook met de trein geraak je er gemakkelijk!

Een mega-tof waterpark dus. Hoe hoog staat Tropical Islands op jouw bucketlist na het lezen van dit artikel?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *