Citytrip Berlijn

Boek een citytrip naar Berlijn en maak kennis met een van de meest culturele steden ter wereld. Deze metropool ligt op maar 7 à 8 uur rijden van Brussel en heeft in huis voor cultuurliefhebbers en levensgenieters. Van het indrukwekkende Holocaust Monument tot hippe wijken om je avond en nacht in door te brengen, van de mooie oude stadspoort tot het wereldberoemde Reichstag. Ga je mee naar de Duitse hoofdstad?
De meest culturele & hippe metropool van Europa
Een stad met een overblijfselen van het oorlogsverleden
Van street art tot uitgestrekte parken
Een hele lijst aan bezienswaardigheden

Haal alles uit een citytrip in Berlijn

Heb je zin in een weekend culturele overdosis én hippe cafés en restaurants om gezellig te eten en drinken? Dan is een citytrip naar Berlijn the way to go! De stad is niet alleen de hoofdstad en grootste stad van Duitsland , het is ook een van de hipste steden van Europa. En cultuur? Er zijn weinig steden in Europa waar je zoveel cultuur vindt als op citytrip in Berlijn.

Berlijn is geweldig en – als je niet oppast – ook overweldigend. De stad is acht keer zo groot als Parijs en herbergt een enorme hoeveelheid aan monumenten en bezienswaardigheden, die de stad o.a. aan haar oorlogsverleden te danken heeft. Je kan je eindeloos vermaken tijdens een citytrip in Berlijn. Zeker omdat er ook nog eens veel parken, restaurants, barretjes, winkels en cinema’s zijn.

De must sees tijdens een citytrip in Berlijn

Om alles uit jouw citytrip in Berlijn te halen, maakten wij alvast een lijstje met de belangrijkste must see’s. Daarvoor gaan we terug naar de donkere kant van de Duitse geschiedenis; de wereldoorlogen hebben duidelijk hun sporen nagelaten. Dat zie je o.a. terug bij het Holocaustmonument, de East Side Gallery en Checkpoint Charlie.

Ook de Brandenburger Tor is een aanrader en de Fernsehturm – die je vanaf praktisch elke plek in de stad ziet – moet je écht ‘beklimmen’ tijdens een citytrip in Berlijn. Vanop een speciaal platform krijg je er een uitzicht over de hele stad. Dan pas valt op hoe groen Berlijn eigenlijk is: 22% van de oppervlakte bestaat uit natuur en parken! Stop ook even bij de Berliner Dom tijdens je citytrip, ook de binnenkant van de koepel is echt prachtig.

Een moderner deel van de stad ontdek je o.a. bij de Reichstag. Bovenop het monumentale pand is een immense koepel gebouwd in glas en staal. Luister naar de audiogids en ontdek hoe indrukwekkend deze constructie is. Ook hip is de vele street art die je tijdens een citytrip in Berlijn kunt spotten.

Even relaxen…?

Je kan je zolen rustig verslijten tijdens je citytrip in Berlijn, er is zoveel te zien! Dus raden we je aan af en toe een rustmoment te nemen tijdens je citytrip. Dat kan op je hotel, maar bijvoorbeeld ook in het gezellige Mauerpark, in de immense dierentuin, aan de prachtige Gendarmenmarkt of bij een van de vele hippe koffie- en cocktailbarretjes die de stad rijk is. Zoek je nog een leuke plek om te eten? Ga voor de vele kraampjes in Markthalle Neun.

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ABTO en GCR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.6 / 5

Super service

Super service! Alles in een paar minuten geregeld. Vakantiedoscounter...

Lees verder