Last minute Agadir

Agadir is een fantastische zonbestemming! Doordat de zon in deze moderne Marokkaanse badplaats 300 dagen per jaar schijnt, kan je in elk seizoen genieten van een zonnige last minute. Agadir biedt een grote boulevard, levendige haven en een breed aanbod aan restaurants. Oh, en laten we vooral niet vergeten dat je er maar liefst 10 km aan goudgele stranden vindt!
Zonnebril mee! 300 dagen zon per jaar
Sunsnacken, snorkelen of surfen aan de kust
Cultuur snuiven in de medina
Scoor een souvenir op de kleurrijk souk

Haal alles uit jouw last minute in Agadir

Wie denkt aan Marokko komt al snel uit op Marrakech, een topper onder de citytrips. Heb je meer zin in zon, zee & strand? Dan is een last minute naar Agadir misschien eerder wat je zoekt. Het wordt niet voor niets vaak een van de mooiste badplaatsen – of zelfs de vakantiehoofdstad – van Marokko genoemd.

Agadir ligt aan de westkust van Marokko, waar de zon meer dan 300 dagen per jaar schijnt. Hierdoor is een last minute naar Agadir zelfs in de winter goed te doen. Door de beschutte ligging achter het Atlasgebergte staat er weinig wind. Als er wel wat waait, dan is het de aangename wind uit de Sahara.

Nog een pluspunt van Agadir? Het grote aanbod aan hotels tegen relatief betaalbare prijzen. Als het te warm wordt, heb je er altijd een zwembad of strand in de buurt. Voor kinderen is een last minute in Agadir ook leuk. Zeker als het hotel een miniclub, speeltuin en/of kinderzwembad heeft.

Een last minute strandvakantie in Agadir

De stranden van Agadir zijn vrij breed en de geleidelijk aflopende zeebodem is ideaal voor families met jonge kinderen. Snorkelend ontdek je de onderwaterwereld van de Atlantische Oceaan. Bovendien zijn de omstandigheden perfect voor wie houdt van surfen. Daarvoor kan je tijdens een last minute in Agadir trouwens ook eens richting de nabijgelegen surfhoofdstad Taghazout gaan.

Op het land is er eveneens veel te beleven voor actievelingen. Speel een potje beachvolleybal- of voetbal. En maak tijdens je last minute in Agadir zeker een wandeling over de promenade, bijv. richting de haven. Hier zie je hoe de vissers de vangst aan wal brengen en proef je verser dan verse vis. In de omgeving zijn tal van golfclubs en tennisbanen gevestigd.

Een bijzondere mix tussen moderne invloeden en tradities

Agadir kent een bewogen geschiedenis. In 1505 werd er een fort gebouwd en daarna groeide het gebied langzaam uit tot een belangrijke en welvarende havenstad. Tot in 1960 het noodlot toesloeg; een aardbeving veegde de stad van de kaart. Onder leiding van Koning Mohamed V werd Agadir opgebouwd zoals je het nu ziet tijdens een last minute in Agadir.

Enerzijds zijn er veel moderne invloeden, bijv. bij de hotels. Anderzijds zie je tijdens een last minute in Agadir nog het traditionele Marokkaanse leven terug. De medina (het oude centrum) is bijv. zoveel mogelijk in oude staat teruggebracht.

Slenter tijdens een last minute in Agadir door de kleine straatjes. Bezoek de leuke winkeltjes en sla zeker de traditionele souk niet over. Op deze kleurrijke markt vind je o.a. specerijen, lederwaren, kruiden en allerlei souvenirs. Proef van de lokale specialiteiten en ga met een gevulde maag naar het 16e-eeuwse fort Kasbah voor een geweldig uitzicht.

Uitstapjes tijdens een last minute in Agadir

Het traditionele Marokko leer je nog beter kennen in Tiznit. Daar wonen lokale bewoners in berghuisjes en dragen ze nog hun traditionele klederdracht. Taroudant mag niet ontbreken in het rijtje. Een tocht door deze magisch verlichte stad is de meest romantische date tijdens een last minute in Agadir.

Genoeg cultuur opgedaan? Ontdek de bijzondere natuur in het Nationaal Park Souss Masa. Je spot er allerlei speciale vogelsoorten waaronder ook flamingo’s. Nog een must-do voor de last minute in Agadir; een daguitstap naar Paradise Valley.

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ABTO en GCR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.6 / 5

Super service

Super service! Alles in een paar minuten geregeld. Vakantiedoscounter...

Lees verder