Last minute Santorini

Witte huisjes & blauwe koepeltjes prijken op haast elke reisgids van Griekenland. In veel gevallen betreft het hier foto’s van Santorini. Want Griekser dan dit Cycladische eiland is haast niet mogelijk! Slenter door schattige dorpjes, relax aan mooie (deels vulkanische) zandstranden, geniet van verse vis & maak een boottocht langs de kust. Ga voor een last minute naar Santorini!
Eén van de populairste Cycladische eilanden
100 km² vol Griekse gezelligheid
Zwarte & witte stranden om aan te relaxen
Luxe hotels met een hoge WOW-factor

Haal alles uit een last minute op Santorini

Wil jij kennismaken met het Griekenland dat op bijna alle reisboeken prijkt? Boek een last minute naar Santorini. Dit Cycladische eiland wordt gekenmerkt door de vele witte kerkjes met blauwe koepeltjes. En het ademt één en al Griekse gezelligheid!

Santorini, dat samen met o.a. Mykonos onderdeel is van de eilandengroep Cycladen, is een relatief klein eiland. Samen met vijf omringende eilandjes heeft het een oppervlakte van ca. 100 km². Het heeft een vulkanische achtergrond; door een uitbarsting rond 1500 is het Griekse eiland ontstaan. Dit verklaart ook direct de zwarte lavastranden die je aan zult treffen tijdens een last minute op Santorini.

Waar breng jij jouw last minute op Santorini door?

Je hebt diverse opties, maar de meest bekende en geboekte badplaats is toch wel het oostelijk gelegen Kamari. Het is de badplaats met het meeste strand en je vindt er een ruim aanbod aan barretjes en winkeltjes.

Andere aanraders zijn de hoofdstad Fira en het pittoreske stadje Oia. In deze laatste geniet je van de mooiste zonsondergang van het hele eiland én vind je de beste visrestaurants. Fira is een fijne plek voor cultuurliefhebbers. Andere opties voor een last minute op Santorini zijn de zuidelijker gelegen plaatsen Akrotíri en Perissa.

Santorini ontdekken

Je vindt op het Griekse eiland een flinke dosis luxe hotels, sommige met een echte WOW-factor. We kunnen ons voorstellen dat het dan heel verleidelijk is om alleen maar aan het zwembad te ontspannen. Niet doen! Neem ook de tijd om tijdens een last minute op Santorini het eiland te ontdekken.

Dit kan – naar eigen wens – per bus, tijdens een excursie of per huurauto. Een van de hoogtepunten is wat ons betreft Oia. Je vindt het stadje in het noorden van het eiland en hebt er de mogelijkheid om in het nieuwe deel over de luxe boulevard met dit winkels, restaurants en terrasjes te slenteren. Het oude deel is een wirwar van smalle steegjes met trappetjes en pastelkleurige huisjes. Voor de lekkerste vis ga je tijdens een last minute op Santorini naar de lagergelegen Ammoudi Bay in Oia.

Andere aanraders zijn de eerdergenoemde hoofdstad Fira, het zuidelijk gelegen Red Beach, de opgravingen bij Akrotíri, de antieke stad Thera en de warmwaterbronnen van Neo Kameni. Voor deze laatste moet je wel even op de boot stappen tijdens een last minute op Santorini.

Liever last minute naar een andere bestemming?

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ABTO en GCR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.6 / 5

Super service

Super service! Alles in een paar minuten geregeld. Vakantiedoscounter...

Lees verder