Vliegen vanaf Nederland

Bij vliegen vanaf Nederland denken veel mensen alleen aan Schiphol en Eindhoven, maar er zijn nog veel meer opties bij onze noorderburen. Je kan in Nederland ook vliegen vanaf Eelde (Groningen), Maastricht en Rotterdam. Vaak nog een stuk goedkoper dan bij ons. Spanje, Turkije, Egypte, Griekenland; waar wil jij naartoe vliegen vanaf Nederland? Bekijk snel ons uitgebreide aanbod.
Luchthavens net over de grens
Superveel bestemmingen
Goede bereikbaarheid
Genoeg parkeermogelijkheden

Vliegen vanaf Nederland

Vlieg je vanaf Nederland, dan heb je keuze uit verschillende luchthavens om te vliegen naar jouw volgende vakantiebestemming. Net over de grens – en dus het makkelijkst te bereiken vanuit België – zijn de luchthaven van Maastricht en Eindhoven. Wie iets verder wil rijden kan vliegen vanaf Rotterdam of Schiphol. De verste luchthaven om te vliegen vanaf Nederland is die van Groningen. Maar als het de ticketprijs of de vluchtduur enorm drukt, is het nog steeds een goed idee.

Vanaf de Nederlandse luchthavens vertrokken en arriveerden in 2017 ruim 76 miljoen passagiers. Het grootste deel hiervan vloog op Schiphol, de kleinste luchthavens zijn Maastricht Airport en het vliegveld van Eelde.

Vliegen vanaf Nederlandse luchthavens

Wie wil vliegen vanaf Nederland heeft dus keuze uit vijf grote commerciële luchthavens. De grootste is Amsterdam Schiphol Airport, dan volgen Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport en tenslotte de twee kleintjes Groningen Airport Eelde en Maastricht Aachen Airport. Dankzij het grote aanbod aan luchthavens kan je vanaf Nederland vliegen naar waar je maar wil. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Vliegen vanaf Eindhoven

Woon je in de provincies Antwerpen of Limburg, dan is vliegen vanaf Nederland mega handig. Zeker Eindhoven is zowel met de auto als het openbaar vervoer makkelijk bereikbaar. Het is de op een na grootste luchthaven van Nederland en er vertrekken verrassend veel vluchten naar de zon. Terwijl je wacht op je vlucht kan je er gezellig op restaurant of je helemaal laten gaan in de duty free shops. Stuur je vrienden nog een luchthaven-selfie met de gratis WiFi en je vakantie kan beginnen.

Vliegen vanaf Maastricht

Ook vliegen vanaf Maastricht is makkelijk bereikbaar vanuit België, al zeker reizigers uit Limburg! Maastricht Aachen Airport is de kleinste van de Nederlandse luchthavens. Er zijn geen hordes toeristen, dus heerst er een heel ontspannen sfeer. Ook vanaf Maastricht vertrekken veel vluchten naar zonbestemmingen. Op deze kleinschalige luchthaven vlieg jij vanaf Nederland helemaal relaxed naar je vakantiebestemming.

Vliegen vanaf Schiphol

Schiphol is niet alleen de grootste luchthaven van Nederland, ze is zelfs bij de grootste van Europa! Er vertrekken dagelijks honderden vluchten op Schiphol, misschien zit jij binnenkort wel op een van die vliegtuigen. Een groot pluspunt van vliegen vanaf Schiphol is het ruime aanbod aan vakantiebestemmingen, de vele faciliteiten en de goede bereikbaarheid van de luchthaven. Vanuit Brussel ben je er met de auto op iets minder dan drie uur. Met de Thalys ben je gemiddeld zelfs maar 2 uur onderweg.

Vliegen vanaf Rotterdam

Wie wil vliegen vanaf Nederland kan ook terecht in Rotterdam. De luchthaven is zowel met de auto als het openbaar vervoer handig te bereiken. En nog een groot pluspunt voor wie kiest om te vliegen vanaf Rotterdam; je kan er zo goed als voor de terminal parkeren. Vanaf Rotterdam vlieg je naar allerlei bestemmingen binnen Europa alsook naar Turkije, Marokko en Egypte.

Vliegen vanaf Eelde

Het verste van de Belgische grens is Groningen Airport Eelde. Vanaf de kleinschalige luchthaven in het noorden van Nederland vertrekken vooral vluchten naar zonbestemmingen zoals Gran Canaria, Mallorca en Kreta. Je vindt er geen ellenlange wachtrijen en vertrekt dus volledig ontspannen op vakantie. Ook op Eelde Airport kan je je auto praktisch voor de deur parkeren. Als dat niet ideaal is …

Kortom: Wie wil vliegen vanaf Nederland heeft een grote keuze uit luchthavens en een nog grotere keuze uit vakantiebestemmingen. Of je nu vertrek van net over de grens, of eerst nog een kleine roadtrip maakt; jij en je reisgezelschap vliegen vanaf Nederland gegarandeerd een leuke vakantie tegemoet. Veel plezier!

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ABTO en GCR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.6 / 5

Eerste keer geboekt! mts globe transfer nooit meer!

Pluspunten -duidelijke site -makkelijk boeken Minpunten -ze hebben...

Lees verder