• Boek gemakkelijk online
 • Géén boekingskosten
 • 7 dagen per week geopend

Relax aan een van de vele stranden en baaitjes

Bezoek de kleurrijke hoofdstad Willemstad

Ontdek de minstens even kleurrijke onderwaterwereld

Ruim aanbod voor elk budget

BekijkBekijk
BekijkBekijk
BekijkBekijk

Welkom op Curaçao

Met haar hagelwitte stranden, wuivende palmbomen, exotisch klimaat en ontzettend vriendelijke bevolking staat Curaçao bij veel mensen bovenaan het vakantie-wensen-lijstje. Bon bini op Curaçao!

Curaçao in een vogelvlucht

Op zoek naar een tropische vakantiebestemming voor je volgende vakantie? Op de ABC-eilanden – bestaande uit Aruba, Bonaire en Curaçao – zit je altijd goed. Curaçao is het populairste van de drie eilanden en dat is niet zonder reden.

Met een oppervlakte van 444 km² is Curaçao het grootste eiland van de Nederlandse Antillen. Het is daarmee ook het meest dichtbevolkte en dus meest levendige eiland van de ABC-eilanden. Die relatief grote oppervlakte maakt een vakantie op Curaçao mega veelzijdig. Je kan je er eindeloos amuseren met wisselende activiteiten tijdens een 9- of 16-daagse zonvakantie.

Kleurrijk Willemstad

De hoofdstad Willemstad is bruisend en kleurrijk. Het leven speelt zich voornamelijk af in de stadwijken Punda en Otrobanda. Deze worden aan elkaar verbonden door de Koningin Julianabrug en de bijzondere Koningin Emmabrug (beter bekend als de Pontjesbrug).

Punda is het oudste (meer dan 400 jaar) en meest toeristische deel dat je kan bezoeken tijdens een vakantie op Curaçao. In dit autovrije deel vind je o.a. het Gomezplein en Fort Amsterdam. Shoppen doe je in de Breedestraat en Heerenstraat. Bezoek daarnaast de Mikvé Israël-Emanuel Synagoge in Punda. Dit is de oudste synagoge in de Nieuwe Wereld die nog steeds in gebruik is.

In Otrobanda ontdek je meer van het karakteristieke Willemstad. Hier vind je – in tegenstelling tot in Punda waar alles recht op recht is – een wirwar van straten en steegjes. Bezoek hier tijdens je vakantie op Curaçao o.a. het Kura Hulanda Museum, Fort Rifford en het kleurrijke plein Plaza Brion. Check ook de street art die veel muren siert!

Natuurrijk Curaçao

Willemstad mag dan bekend staan om zijn levendigheid, een vakantie op Curaçao biedt eveneens meer dan genoeg voor de fervente natuurliefhebber en rustzoekers. Het hoogtepunt van Curaçao is zonder twijfel Nationaal Park Christoffel met de gelijknamige 375 meter hoge berg. Je geniet vanop deze berg niet alleen van een geweldig uitzicht biedt, met een beetje geluk spot je er zelfs Curaçaose konijnen of Curaçaose witstaarthertjes. Ook orchideeën en cactussen groeien er prachtig in het wild.

Onderschat zeker de onderwaterwereld van Curaçao niet. Vlak voor de kust van het eiland vind je prachtige koraalriffen. De populairste duikplekken zijn Tugboat, Porto Mari en Playa Kalki.

De ultieme relaxvakantie op Curaçao?

Uitgeput van een lange wandeling in Nationaal Park Christoffe, of genoeg geshopt in Willemstad? Dan kan je uitpuffen op de prachtige, zonnige stranden. En laat dat nu net een van de sterkste punten van het eiland zijn! Curaçao heeft geen kilometerslange, parelwitte stranden, maar wel veel kleine en gemoedelijke stranden.

Een aanrader voor tijdens een vakantie op Curaçao is de Jan Thiel Baai, waar je trouwens tal van mooie hotels vindt. Ook Mambo Beach is een prachtige locatie om te verblijven tijdens een vakantie op Curaçao. Een voordeel van deze laatste is de centrale ligging nabij levendig Willemstad.

Weer & klimaat

 • JAN
  30 max 8 uur
  5 dgn
  29
 • FEB
  30 max 9 uur
  3 dgn
  27
 • MRT
  31 max 9 uur
  3 dgn
  27
 • APR
  31 max 8 uur
  4 dgn
  28
 • MEI
  33 max 8 uur
  6 dgn
  28
 • JUN
  33 max 9 uur
  8 dgn
  29
 • JUL
  33 max 9 uur
  8 dgn
  29
 • AUG
  34 max 9 uur
  8 dgn
  29
 • SEP
  33 max 9 uur
  8 dgn
  30
 • OKT
  32 max 8 uur
  11 dgn
  31
 • NOV
  31 max 8 uur
  10 dgn
  29
 • DEC
  30 max 8 uur
  10 dgn
  28
Bron: KNMI Climate