• Boek gemakkelijk online
  • Géén boekingskosten
  • 7 dagen per week geopend

Een land vol cultuur, kunst & prachtige bouwwerken

Bezoek de geweldige hoofdstad Boedapest

Kom volledig tot rust in de badhuizen

Afvinken maar! Hongarije telt 10 nationale parken

De populairste bestemmingen in Hongarije

Welkom in Hongarije!

Bij een vakantie in Hongarije wordt vaak direct aan Boedapest gedacht. Wij geven je geen ongelijk, want de schitterende hoofdstad lijkt zo uit een sprookjesboek te komen. Toch heeft het land langs de Donau nog veel meer te bieden. Een rijke cultuur, smakelijke keuken en indrukwekkende natuur bijvoorbeeld. Kijk je mee?

Wat ons betreft mag een vakantie in Hongarije niet op je bucketlist ontbreken. Met ca. 100.000 km² oppervlakte en 10 miljoen inwoners is het een van de kleinere landen van Europa. Het ligt in het midden van het Europese continent en staat bekend om de bruisende steden en schitterende natuurlandschappen.

Boedapest

Het is overigens niet gek dat de meeste mensen direct aan Boedapest denken als je het over Hongarije hebt. Het is zo groot dat bijna 1 op de 6 Hongaren er kan wonen. Toch heeft de stad een charmante sfeer weten te behouden.

Tijdens een vakantie in Hongarije kan je kiezen voor het bergachtige Boeda of levendige Pest. De twee stadsdelen zijn gescheiden door de rivier de Donau die door de stad kronkelt. Dankzij elf bruggen sta je in no time aan de andere kant van het water. Zo is er dubbel zoveel moois om te ontdekken! De bekendste brug die je tijdens een vakantie in Hongarije tegenkomt is ongetwijfeld de Kettingbrug.

Kunst- en cultuurliefhebbers raken tijdens een vakantie in Hongarije niet uitgekeken. Alleen al in Boedapest zijn tal van musea te bezoeken. Aanraders zijn het Museum voor Schone Kunsten, het Joods Museum en het Hongaars Nationaal Museum. Op de fiets verken je gemakkelijk de rest van de stad. Met natuurlijk een welverdiende pauze in het enorme stadspark.

Houd je wel van een feestje? Dan is Boedapest helemaal de juiste keuze voor jouw vakantie in Hongarije. De bruisende stad is helemaal hip & happening, o.a. door het bruisende uitgaansleven. De volgende dag kan je uitbrakken in een van de vele badhuizen. Wist je dat de stad gebouw is natuurlijke warmwaterbronnen? Snap je direct waar de bijnaam ‘spa city’ vandaan komt.

Fenomenale natuur

Natuurliefhebbers opgelet! Een vakantie in Hongarije is nog niet zo populair en dat betekent dat je nog op je gemak de natuur kan ontdekken. Geloof ons: dat wil je! Verdeeld over het land liggen maar liefst 10 nationale parken.

Must-see is het Balatonmeer, het grootste binnenmeer van Europa. Deze is tijdens een vakantie in Hongarije gemakkelijk tijdens een excursie te bezoeken (o.a. vanuit Boedapest). Rond het zoetwatermeer liggen zes natuurparken die horen bij het Nationaal Park Balaton Hooglanden. Je vindt er o.a. een bergketen, diverse flora en fauna en een vogelreservaat.

Nog een excursie-optie vanuit Boedapest is Poesta. Dit gebied staat bekend om de uitgestrekte grasvelden en dichte bossen. Combineer een bezoek tijdens een vakantie in Hongarije met een typisch Hongaarse luncht.

Tijd voor een drankje? Proef een glaasje Hongaarse wijn. Het land heeft een eeuwenoude wijngeschiedenis die teruggaat tot minimaal de Romeinse tijd. Nog leuker; boek een wijnproeverij of een wijnexcursie bij een traditionele wijnboer.