• Boek gemakkelijk online
 • Géén boekingskosten
 • 7 dagen per week geopend

Geniet van 'La Dolce Vita'

Bewonder eeuwenoude bezienswaardigheden

Proef de lekkerste pizza's & pasta's

Slenter door romantisch Trastevere

BekijkBekijk
BekijkBekijk

Welkom in Rome

Rome ademt cultuur, in elk smal straatje en bij elk eeuwenoud gebouw. Het is dus niet gek dat cultuurliefhebbers massaal kiezen voor een vakantie in Rome. Toch is er meer! Mede dankzij het fijne klimaat en het voortreffelijke Italiaanse eten komen hier de woorden ‘La Dolce Vita’ echt tot leven!

Eeuwenlang was Rome de invloedrijkste stad van de Oudheid én het hart van het Romeinse Rijk. De stad is gebouwd op zeven heuvels en met bijna drie miljoen inwoners een van de grootste steden van Italië. Maar in het oude centrum kom je te voet ook heel ver; alle bekende bezienswaardigheden liggen relatief dicht bij elkaar.

Wat je niet mag missen tijdens een vakantie in Rome

Laten we beginnen met de must see’s voor cultuurliefhebbers. Bezienswaardigheden die je wél moet bezoeken tijdens een vakantie in Rome (anders ben je simpelweg niet écht in Rome geweest) zijn o.a. het indrukwekkende Colosseum, het antieke Pantheon, de wonderschone Trevi fontein (werp er een muntje in en je zal terugkeren naar de stad, aldus de legende) en het Forum Romanum.

Wist je dat je tijdens een vakantie in Rome ook het kleinste landje ter wereld kunt bezoeken? In Vaticaanstad, dat geheel omsloten wordt door de Italiaanse stad, kun je het Sint-Pietersplein (vanwaar de Paus de wereld met Kerst toespreekt, diverse Vaticaanse musea, het apostolisch paleis, de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek bezoeken. Vanaf deze laatste heb je een prachtig uitzicht over Vaticaanstad en Rome.

Trastevere, een bijzondere wijk

Rome steelt je hart, direct. Helemaal als je tijdens een vakantie in Rome ook nog een bezoek breng aan Trastevere. Deze wijk werd lange tijd ondergewaardeerd en reisgidsen zeiden zelfs dat je deze beter links kon laten liggen. Zo onterecht!

Deze wijk, met überromantische straatjes en gebouwen in diep-oranje aardetinten, ademt het echte Rome. Italiaanse mannetjes nemen 's ochtends de 'dorps'roddels door of genieten van een cappuccino op een van de terrasjes. Vespa's en Fiatjes 500 staan geparkeerd in de smalle straatjes en was hangt te drogen aan de mooie pandjes.

De belangrijkste bezienswaardigheid is de Santa Maria kerk. De kerk – die al in de 3e eeuw op deze plek zou hebben gestaan en in de 12e eeuw werd herbouwd – is de oudste Mariakerk van de Italiaanse stad. Steek er een kaarsje aan of bewonder de prachtige mozaïeken.

Even bijkomen van al het cultuurgeweld?

Zoals het een echte Europese stad betaamt, heeft ook Rome bijzondere stadsparken om even te ontsnappen aan de stadsdrukte. De meest bekende is Villa Borghese. Op een oppervlakte van maar liefst 80 hectare vind je prachtige tuinen, paviljoenen, musea, villa’s en beelden. Oh, en laten we de dierentuin van Rome niet vergeten; die is hier ook te vinden. Je wordt daarnaast vanaf sommige plekken getrakteerd op een geweldig uitzicht over de stad.

Een minder bekend park (maar ook zeker een aanrader tijdens een vakantie in Rome) is Parco Savello. Door de aanwezigheid van de vele sinaasappelbomen wordt dit ook wel de sinaasappeltuin genoemd. De ligging op de heuvel Aventijn zorgt voor een adembenemend uitzicht over de Tiber en Vaticaanstad.

Weer & klimaat

 • JAN
  12 max 4 uur
  13 dgn
  -
 • FEB
  15 max 5 uur
  13 dgn
  -
 • MRT
  16 max 5 uur
  12 dgn
  -
 • APR
  18 max 7 uur
  12 dgn
  -
 • MEI
  24 max 9 uur
  9 dgn
  -
 • JUN
  29 max 10 uur
  6 dgn
  -
 • JUL
  32 max 11 uur
  4 dgn
  -
 • AUG
  31 max 10 uur
  5 dgn
  -
 • SEP
  27 max 8 uur
  8 dgn
  -
 • OKT
  22 max 6 uur
  11 dgn
  -
 • NOV
  17 max 4 uur
  13 dgn
  -
 • DEC
  13 max 4 uur
  12 dgn
  -
Bron: KNMI Climate