Theme background
Geniet van 'La Dolce Vita'
Bewonder eeuwenoude bezienswaardigheden
Proef de lekkerste pizza's & pasta's
Slenter door romantisch Trastevere

Welkom in Rome

Rome ademt cultuur, in elk smal straatje en bij elk eeuwenoud gebouw. Groot gelijk dus dat cultuurliefhebbers massaal kiezen voor een vakantie in Rome. En er is meer! Dankzij het aangename klimaat en het lekkere Italiaanse eten komen de woorden ‘La Dolce Vita’ hier echt tot leven!

Rome was de meest invloedrijke stad in de Oudheid én het hart van het Romeinse Rijk. De stad is gebouwd op zeven heuvels en is met haar bijna drie miljoen inwoners een van de grootste steden van Italië. Toch kom je te voet al heel ver tijdens een vakantie in Rome; de bekendste bezienswaardigheden liggen relatief dicht bij elkaar.

Wat je niet mag missen tijdens een vakantie in Rome

Laten we beginnen met de must-sees voor cultuurliefhebbers. Bezienswaardigheden die je echt moet gezien hebben tijdens een vakantie in Rome zijn o.a. het indrukwekkende Colosseum, het antieke Pantheon en het Forum Romanum. En kan je écht zeggen dat je op vakantie in Rome bent geweest als je geen centje in de Trevi fontein hebt gegooid? Volgens de legende zorgt dat ervoor dat je nog eens zal terugkeren naar de stad. Het proberen waard als je ‘t ons vraagt!

Wist je dat je tijdens een vakantie in Rome ook een van de allerkleinste landen ter wereld kan bezoeken? In Vaticaanstad, dat volledig omsloten wordt door de Italiaanse stad, kan je het Sint-Pietersplein (vanaf waar de Paus de wereld toespreekt), diverse Vaticaanse musea, het apostolisch paleis, de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek bezoeken. Vanaf deze laatste heb je een prachtig uitzicht over Vaticaanstad en Rome.

Trastevere, een bijzondere wijk

Rome steelt je hart direct. Zeker als je tijdens een vakantie in Rome ook nog een bezoek breng aan Trastevere. Deze wijk werd lange tijd ondergewaardeerd en sommige reisgidsen zeiden zelfs dat je de wijk beter links kon laten liggen. Zo onterecht!

Deze wijk, met über-romantische straatjes en gebouwen in diep-oranje aardetinten, ademt het echte Rome. Italianen nemen er ‘s ochtends de ‘dorps’ roddels door of genieten van een cappuccino op een van de terrasjes. Vespa's en Fiatjes 500 staan geparkeerd in de smalle straten en onder elk raam hangt wel een draad met was te drogen.

De belangrijkste bezienswaardigheid is de Santa Maria kerk. De kerk – die al in de 3e eeuw op deze plek zou hebben gestaan en in de 12e eeuw werd herbouwd – is de oudste Mariakerk die je tijdens een vakantie in Rome kan bezoeken. Steek er een kaarsje aan of bewonder de prachtige mozaïeken.

Even bijkomen van al het cultuurgeweld?

Even uitblazen tussen alle hotspots door kan in een van de vele (stads)parken die Rome rijk is. De meest bekende is Villa Borghese. Op een oppervlakte van maar liefst 80 hectare vind je prachtige tuinen, paviljoenen, musea, villa’s en beelden. Oh, en laten we de dierentuin van Rome niet vergeten; die is hier ook te vinden. Je wordt daarnaast vanaf sommige plekken getrakteerd op een prachtig uitzicht over de stad.

Een minder bekend park (maar ook zeker een aanrader tijdens een vakantie in Rome) is Parco Savello. Door de aanwezigheid van de vele appelsienenbomen wordt dit ook wel de appelsienentuin genoemd. De ligging op de heuvel Aventijn zorgt voor een adembenemend uitzicht over de Tiber en Vaticaanstad.

Laatste berichten van ons reisblog:

Blog image

Op citytrip naar Rome? Check deze tips!

Ga jij binnenkort op citytrip naar Rome? Met deze tips weet je in no time alles over de Italiaanse stad. Zo ben je zeker dat je niets mist!

Blog image

Reisgids Rome; 4 dagen in deze geweldige stad

Wij hebben een handige reisgids voor Rome samengesteld, waarmee je alles uit jouw 4 dagen in de stad haalt. Kijk je mee?

Weer & klimaat

 • JAN
  12max
  4 uur
  13 dgn
  -
 • FEB
  15max
  5 uur
  13 dgn
  -
 • MRT
  16max
  5 uur
  12 dgn
  -
 • APR
  18max
  7 uur
  12 dgn
  -
 • MEI
  24max
  9 uur
  9 dgn
  -
 • JUN
  29max
  10 uur
  6 dgn
  -
 • JUL
  32max
  11 uur
  4 dgn
  -
 • AUG
  31max
  10 uur
  5 dgn
  -
 • SEP
  27max
  8 uur
  8 dgn
  -
 • OKT
  22max
  6 uur
  11 dgn
  -
 • NOV
  17max
  4 uur
  13 dgn
  -
 • DEC
  13max
  4 uur
  12 dgn
  -
Bron: KNMI Climate

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

 • Gegarandeerd de beste deal
 • Uiteraard géén boekingskosten
 • Zekerheid van ABTO en GCR
 • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.6 / 5

Eerste keer geboekt! mts globe transfer nooit meer!

Pluspunten -duidelijke site -makkelijk boeken Minpunten -ze hebben...

Lees verder