• Boek gemakkelijk online
 • Géén boekingskosten
 • 7 dagen per week geopend

Verrassende regio in de hak van de Italiaanse laars

Mix van mooie stranden, helderblauw water, grillige rotspartijen en witte stadjes

Zuid-Italiaanse charme in optima forma

Bezoek de trulli hoofdstad Alberobello met meer dan 1.000 unieke kegelvormige huisjes

Bekijk
Bekijk
Bekijk

Welkom in Puglia

Breng een bezoekje aan de hak van de laars van Italië en maak kennis met helderblauw water, mooie stranden, grillige rotspartijen en witte stadjes. Dit zijn namelijk de hoofdingrediënten van een vakantie in Puglia, een streek waar je nog kennis maakt met het authentieke Italië.

Puglia, dat ook wel bekend staat als Apulië, mag dan misschien minder bekend zijn als grote broer Toscane, het maakt de streek zeker niet minder mooi. Misschien juist wel mooier, want het is er een stuk rustiger en de inwoners hebben hun tradities des te meer in eer weten te houden. Ga je mee naar het zonnige zuiden, ga je mee op vakantie naar Puglia?

Vakantie in Puglia; waar ga je heen?

Zeggen we Puglia, dan zeggen we trulli. Trulli zijn bijzondere stenen, ronde huisjes met kegelvormige daken die je veelvuldig tegen zal komen tijdens een vakantie in Puglia. In elk geval als je in de omgeving van de ‘trulli hoofdstad’ Alberobello verblijft. Alleen in dit plaatsje vind je al meer dan 1.000 van deze eeuwenoude huisjes en er is zelfs een trulli kerk te bewonderen.

Mocht je liever aan de kust verblijven, dan is Otranto de juiste keuze. Volgens de Italiaanse schrijver Robert Cotroneo heeft de tijd hier stilgestaan en smelten het heden en verleden op een unieke wijze samen. Dat kunnen wij alleen maar beamen! Dit kuststadje, dat wordt gezien als de mooiste van de hele hak, is geheel ommuurd en herbergt bijzondere toegangspoorten, verdedigingstoren en een bijzondere Romaanse kathedraal. Voor de bouw van de kathedraal is gebruik gemaakt van schedels en botten van de slachtoffers van een aanval van de Turken in de 15e eeuw.

Wil je kennismaken met de typische Zuid-Italiaanse charme? Monopoli, gelegen tussen Bari en Brindisi, is een gemoedelijk plaatsje waar ze het woord ‘haast ‘niet kennen. Locals komen op straat bij elkaar om de laatste nieuwtjes door te nemen, maar ze maken ook tijd voor jou. Het voormalige vissersdorpje wordt daarnaast gekenmerkt door fijne zandstranden, kleine kerkjes en een bijzonder kasteel. Neem ook zeker een kijkje op de lokale markt!

Wat je nog meer niet mag missen in Puglia?

Waar je ook kiest te verblijven, ga op pad met een (huur)auto tijdens een vakantie in Puglia. Breng bijv. een bezoek aan het traditionele Locorotondo, ga naar het fotogenieke stadje Ostuni en adem een en al barok in Lecce (ook wel het Florence van het zuiden of Athene van Puglia genoemd).

Slenter door de straatjes ‘centro storico’ in Bari, ontdek de 30 km lange kustlijn vol stranden bij Vieste of waan je in mediterrane sferen in het van oorsprong Griekse Polignano A Mare. Maak op al deze plekken kennis met de lokale keuken, want die is fantastisch. Bestel eens orecchiette con le cime di rape of purea di fave e cicoria en laat je verrassen tijdens een vakantie in Puglia!

Weer & klimaat

 • FEB
  13 max 5 uur
  11 dgn
  16
 • MRT
  15 max 6 uur
  10 dgn
  15
 • APR
  18 max 7 uur
  10 dgn
  17
 • MEI
  24 max 8 uur
  9 dgn
  20
 • JUN
  28 max 10 uur
  7 dgn
  23
 • JUL
  30 max 11 uur
  5 dgn
  25
 • AUG
  31 max 10 uur
  4 dgn
  27
 • SEP
  26 max 8 uur
  7 dgn
  24
 • OKT
  21 max 6 uur
  9 dgn
  22
 • NOV
  17 max 5 uur
  12 dgn
  19
 • DEC
  13 max 4 uur
  12 dgn
  17
Bron: KNMI Climate