Last minute Albufeira

Heb je nood aan zon, zee en strand en het liefst al zo snel mogelijk? Dan is een last minute naar Albufeira perfect voor jou. Ga er tussenuit naar deze zonnige badplaats in de Algarve. De Portugese parel staat bekend voor zijn mooie stranden en bruisende uitgaansleven. De zuidelijke ligging zorgt daarbovenop nog voor een mediterraan klimaat en meer dan zonnige zomermaanden. Een last minute naar Albufeira; een goed idee als de Belgische zomer tegenvalt!
Populaire feestbestemming onder jongeren
Maar mét een rustiger, oud gedeelte
Cultuur opdoen in authentieke vissersdorpjes
Zalig strandhangen op meer dan 20 stranden

Haal alles uit een last minute in Albufeira

Op zoek naar een bruisende zonbestemming voor een last minute? Albufeira it is! In deze Portugese badplaats combineer je zon, zee & strand met cultuur, natuur & lekker eten. En dan kan je er ook nog eens tot een kot in de nacht uitgaan!

De ligging van Albufeira, helemaal in het zuiden van Portugal, zorgt voor een aangenaam klimaat. Zelfs in de wintermaanden wordt het er nog gemakkelijk 15 °C, terwijl je in de zomer kan rekenen op temperaturen boven de 30 °C. Da’s wel iets anders dan het wisselvallige klimaat in ons Belgenlandje! Een last minute naar Albufeira is dus eigenlijk heel het jaar een goed idee. Wanneer ga jij?

Uitgaan vs. cultuur opdoen

Net zoals veel andere badplaatsen heeft ook Albufeira een oud en nieuw gedeelte. In het nieuwe stadsdeel vind je de bekendste feeststraat van heel Portugal; Praia da Oura. De straat – met de toepasselijke bijnaam Barstreet – heeft een hoog Overpoort-gehalte en barst van de jongeren. Wil je eerder tot rust komen tijdens je last minute in Albufeira? Dan moet je in het authentieke oude stadsdeel zijn. Verdwaal in de smalle straatjes, adem de charme en ga shoppen aan de Rua de 5 Outubro.

Bezoek tijdens een last minute in Albufeira ook zeker de 18e-eeuwse kerk van de stad en bewonder de schatten van het archeologische museum. Ben je uitgekeken in Albufeira? In de nabijgelegen dorpjes vind je nog meer van het authentieke Portugal terug. Carvoeiro en Lagos zijn twee absolute must-sees die je het beste ontdekt met een huurwagen. Waarom? Omdat je dan direct de mooie kustlijn van de Algarve ziet.

Strandhangen tijdens een last minute in Albufeira

Waarom zo veel mensen kiezen voor een last minute naar Albufeira? Omwille van de prachtige stranden! Tijdens je vakantie heb je de keuze uit meer dan 20 stranden. Dat is nogal veel om te bezoeken in één vakantie, daarom tippen wij er een paar.

Het bekendste strand waar je op last minute in Albufeira naartoe kan, is Praia do Tunel in het oude gedeelte. Aan het begin van de Strip vind je dan weer een heel levendig strand; Praia da Oura. Op zoek naar een iets kleinschaliger strand om op te ontspannen tijdens je last minute in Albufeira? Wij tippen Praia des Pescadores, Praia do Peneco en Praia da Falesia. Veel strandhop-plezier!

Liever last minute naar een andere bestemming?

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ABTO en GCR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.6 / 5

Super service

Super service! Alles in een paar minuten geregeld. Vakantiedoscounter...

Lees verder