Last minute Venetië

Venetië is de perfecte combinatie van Parijs (romantiek) en Rome (cultuur). Toch laten nog veel mensen zich afschrikken door het feit dat hier wel erg veel toeristen komen. Zonde! Maak tijdens een last minute Venetië kennis met een prachtige stad vol bruggetjes & kanalen, zingende gondeliers, smalle steegjes, romantische pleinen en mooie paleizen. De stad is één groot openlucht museum!
De perfecte combinatie van Rome & Parijs
Slenter uren langs de mooiste statige gebouwen
Must-do: ontdek de kanalen per gondel
Een last minute in Venetië is niet compleet zonder… het beste ijs!

Haal alles uit een last minute in Venetië

Zijn romantiek, water & cultuur dé ingrediënten voor een geslaagde citytrip voor jou, boek dan een last minute naar Venetië en vertrek binnen nu en 6 weken naar deze geweldige Italiaanse stad.

Venetië: de perfecte combinatie van het romantische Parijs en het zonovergoten en culturele Rome. Toch laten nog veel mensen zich afschrikken door het feit dat hier wel erg veel toeristen komen. Zonde!

Waarom dit zonde is? Ontdek het zelf tijdens een last minute in Venetië. Want oh, wat zal je verliefd worden op de ‘stad der kanalen’.

Wat mag je niet missen tijdens een last minute in Venetië?

Talloze bruggetjes, eindeloze kanalen, zingende gondeliers, smalle straatjes en steegjes, romantische pleinen, mooie paleizen: de stad is één groot openlucht museum. En die kun je het best ervaren door simpelweg door de straten te slenteren. Om je toch enige richting te geven, delen we wel graag een paar plekken die je wat ons betreft niet mag missen tijdens een last minute in Venetië.

Venetië is vrij compact, alles speelt zich af rondom de kanalen en het belangrijkste plein, het San Marcoplein. Aan dit plein vind je niet alleen de San Marco basiliek, maar ook het Dogepaleis en de klokkentoren Campanile. Bestel een typische Italiaanse espresso en geniet vanaf een terrasje van het uitzicht op dit alles.

Ook de Rialtobrug – Venetië heeft ontelbaar veel bruggen, maar dit is de beroemdste – mag je niet missen tijdens een last minute in Venetië. De brug is al ruim 500 jaar oud en met haar lengte van 48 meter en breedte van 22 meter kun je hier niet om heen. Eet vanaf de waterkant een hapje met uitzicht op dit symbool van Venetië. Óf… trek een van de gondeliers aan zijn zwart/wit gestreepte truitje en vaar zelf onder de brug door.

Oké, zo’n gondeltochtje is niet de meest goedkope activiteit tijdens een last minute in Venetië. Vriendelijker voor je portemonnee is een wandeling langs Canal Grande. Aan de kades vind je prachtige koopmanshuizen. Neem er wel even de tijd voor; Canal Grande loopt vanaf het station tot aan het San Marcoplein en is maar liefst 4 km lang.

Nog meer must-do’s

Doordat de stad compact is, kun je ook tijdens een korte last minute in Venetië enorm veel zien van de stad. We geven je dus graag nog wat extra tips. En onze favoriet is om op de boot te stappen naar de kleurrijke eilandjes Murano en Burano. Een uur lang voel je de wind in je haren om vervolgens uit te stappen in een bijna andere wereld.

Blijf je liever op de vaste grond tijdens een last minute in Venetië? Wie houdt van lokale markten moet écht naar Mercato del Pesce. Deze vismarkt nabij de Rialtobrug vindt meerdere keren per week ’s ochtends plaats. En beklim voor een prachtig uitzicht over de stad de Campanile, de klokkentoren die je eveneens aan het San Marco-plein vindt.

Tot slot: Italië en ijs zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en je hebt – zeker met het aantal stappen dat je hier per dag zet – recht hebt op minimaal één ijsje per dag gedurende jouw last minute in Venetië. Eet smakelijk!

Andere vakanties in Venetië

Liever last minute naar een andere bestemming?

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ABTO en GCR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.5 / 5

Super service

Super service! Alles in een paar minuten geregeld. Vakantiedoscounter...

Lees verder