Citytrip Venetië

Een citytrip naar Venetië spreekt bij veel mensen direct tot de verbeelding: romantiek, grachtjes, kanalen en de mooiste pleinen. Maar is dit alles wat de stad te bieden heeft? Nee, eigenlijk is Venetië één groot openluchtmuseum, net zoals Rome. Maar dan met de romantiek van Parijs. En met een heeeeeeel aangenaam klimaat en talloze klassieke hotels waar je je eens goed in de watten kan laten leggen. Ga je mee?
Het toppunt van Italiaanse romantiek
Maak een gondeltocht over de grachten
Dwaal door de charmante straatjes
Proef van de Italiaanse keuken

Haal alles uit een citytrip in Venetië

Een citytrip naar Venetië staat bij veel mensen hoog op de bucketlist. Dat snappen wij heel goed, de Italiaanse stad ademt romantiek. Vaar over de grachten en dwaal door de charmante straatjes; het liefst met de liefde van je leven natuurlijk. Maar met je moeder, vader, zus, broer of vriend(in) kan natuurlijk ook!

Venetië ligt aan de noordoostkust van Italië en staat in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In Venetië – inclusief omliggende eilanden en het vasteland – wonen ruim 250.000 mensen. Jaarlijks trekken er ca. 30 miljoen toeristen voor een citytrip naar Venetië. Ben jij er daar binnenkort één van?

Must-sees tijdens een citytrip in Venetië

Tijdens een citytrip in Venetië is het onmogelijk om je te vervelen. De stad barst van de bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Het beroemde San Marco-plein mag je zeker niet missen. Sla ook de gelijknamige basiliek – die beschikt over o.a. romaans beeldhouwwerk, mozaïeken, marmer, bronzen beelden en edelstenen – niet over.

Daarnaast is een boottochtje een echte must-do tijdens een citytrip in Venetië. Het liefst superromantisch in een gondel met schipper. Geef toe, dat is toch hét beeld van Venetië? Vaar op Canal Grande tussen de kleurrijke huizen en verken de kleinere aftakkingen. Vanop het water beleef je de stad op een heel andere manier, een echte aanrader!

Nog meer niet te missen bezienswaardigheden tijdens een citytrip in Venetië zijn o.a. het Dogepaleis, de Campanile-klokkentorren, Basilica di Santa Maria Gloriosa dei Frari, San Zaccaria-kerk, de Rialtobrug en de Riva degli Schiavoni-kade. Daarnaast is de Joodse wijk Ghetto – waar je o.a. vijf synagogen kan bewonderen – een echte aanrader voor je citytrip in Venetië.

Geniet van de Italiaanse keuken

Tijdens een citytrip in Venetië kan je niet alleen je ogen de kost geven aan alle pracht en praal, ook je maag komt niets tekort. Bestel een lekkere gelato en een verse pizza of eet de lekkerste pasta. Eigenlijk is de Italiaanse keuken alleen al een goede reden om een citytrip naar Venetië te boeken!

Liever een citytrip naar een andere stad?

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ABTO en GCR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.6 / 5

Super service

Super service! Alles in een paar minuten geregeld. Vakantiedoscounter...

Lees verder