• Boek gemakkelijk online
 • Géén boekingskosten
 • 7 dagen per week geopend

Ga voor een stedentrip of puur natuur

Bezoek de bruisende hoofdstad Londen

Poseer bij de rode telefooncellen

Maak een strandwandeling in Brighton

Welkom in Engeland

Londen, Buckingham Palace, de royals, rode telefooncellen, fish & chips, thee… Grote kans dat je aan één of meerdere van deze dingen denkt als we het hebben over Engeland. Deze en nog veel meer positieve clichés kan je gaan ontdekken aan de andere kant van het Kanaal. Een vakantie in Engeland heeft zoveel meer in petto dan het grauwe beeld dat veel mensen nog hebben. Wij vertellen je er meer over. Let’s go!

Engeland is het grootste land van het Verenigd Koninkrijk en Groot-Brittannië. Over hoofdstad Londen heb je ongetwijfeld wel eens iets gehoord. Maar wist je dat er ook ongelofelijk groene landschappen, prachtige steden (met traditionele pubs) en badplaatsen te bezoeken zijn? Een vakantie in Engeland is veelzijdiger dan je denkt.

Regent het echt zoveel in Engeland?

Ergens is het beeld ontstaan dat het in Engeland alleen maar regent en grauw is. Nu gaan we je niet vertellen dat het nooit met pijpenstelen uit de hemel komt. Wél dat er een stuk minder neerslag is dan je verwacht tijdens een vakantie in Engeland. Sommige onderzoekers zeggen zelfs dat het minder regent dan in Nederland en bepaalde delen ook een hogere gemiddelde temperaturen hebben dan wij.

De stad met de minste neerslag in het Verenigd Koninkrijk is Londen. Het regent – we verzinnen het niet – minder dan in steden als Rome, Sydney en New York. Tussen juni en september heb je het meeste kans op goed weer tijdens een vakantie in Engeland. Door de milde temperaturen en het zonnetje op je bol krijg je helemaal zin om eropuit te trekken. Misschien kan je zelfs wel een verkoelende duik nemen! Dan wordt die back-up paraplu opeens een parasol.

Londen; de hippe metropool van Engeland

Londen is de populairste bestemming voor een vakantie in Engeland. Must-sees zijn de Big Ben, London Eye, Tower Bridge en – daar is ‘ie – Buckingham Palace. Voor een extra dosis cultuur tippen we het British Museum en de National Gallery. Kan je kledingkast wel een upgrade gebruiken? Dat moet lukken langs de 1,5 km lange Oxford Street. Verder zijn de Regent Street en Bond Street uitstekende opties voor een uitgebreide shopsessie.

Nog meer tips voor een vakantie in Engeland

De 130.00 km² oppervlakte van Engeland is niet in een paar zinnen samen te vatten. Om je toch een beeld te geven van een vakantie in Engeland lichten we een paar van onze favorieten uit.

Voetbalfans kennen Manchester van de bekende clubs Manchester United en Manchester City. Toch is het veel meer dan dat. Het is één van de plekken waar de Industriële Revolutie begon. Tijdens een vakantie in Engeland kan je de geschiedenis van de stad ontdekken en veel mooie gebouwen bewonderen.

Op zoek naar een originele stedentrip in Engeland? Kijk eens naar Birmingham. Bewonder de moderne architectuur, vaar door de grachten (het lijkt wel Venetië!) en bezoek de chocoladefabriek. Een andere toffe stad voor een vakantie in Engeland is het bruisende Liverpool.

We zeiden het al; er is prachtige natuur te ontdekken tijdens een vakantie in Engeland. Tussen de steden liggen uitgestrekte landgebouwgebieden en vlaktes. Een spectaculair natuurspektakel is Yorkshide Dales, ten noorden van Manchester. In de mooie natuur liggen sprookjesachtige kastelen.

Naar het strand in het Verenigd Koninkrijk? Waarom niet?! De badplaats Brighton is een goede keuze voor een relaxvakantie in Engeland. Na een paar uurtjes in de zoute zeelucht smaakt de authentieke fish & chips op de pier nog tien keer zo lekker.

Weer & klimaat

 • JAN
  7 max 2 uur
  20 dgn
  7
 • FEB
  6 max 2 uur
  13 dgn
  7
 • MRT
  10 max 3 uur
  17 dgn
  8
 • APR
  13 max 5 uur
  14 dgn
  9
 • MEI
  18 max 6 uur
  13 dgn
  12
 • JUN
  21 max 7 uur
  12 dgn
  15
 • JUL
  22 max 6 uur
  10 dgn
  19
 • AUG
  23 max 6 uur
  11 dgn
  19
 • SEP
  19 max 5 uur
  13 dgn
  17
 • OKT
  15 max 3 uur
  16 dgn
  15
 • NOV
  10 max 2 uur
  19 dgn
  12
 • DEC
  7 max 1 uur
  19 dgn
  10
Bron: KNMI Climate