Vakantiebestemmingen zon augustus

Waar schijnt de zon? De beste vakantiebestemmingen in augustus

Augustus staat bekend als dé vakantiemaand; veel Belgen vliegen naar het buitenland of gaan met de auto op ontdekking in onze buurlanden. Zin in een hoge dosis vitamine D? Dit zijn – als je ’t ons vraagt – de beste vakantiebestemmingen in augustus. Zon, zon en nog eens zon!

Voor zonzekerheid in augustus moet je eigenlijk niet ver vliegen; in Zuid-Europa is het za-lig. Welke bestemmingen op dit moment hot & happening zijn? Kijk maar mee!

LET OP! Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Wij hebben helaas geen invloed op het weer.

Zonovergoten Kreta

Max. temperatuur in augustus: 32 °C. Gemiddeld aantal zonuren per dag: 12. Vliegtijd: ca. 2,5 uur.

We beginnen de lijst met een all time favorite onder onze boekers; het Griekse eiland Kreta. Dit zonovergoten eiland heeft écht voor elke type vakantieganger iets te bieden. Wil jij heel de dag op het strand liggen, cultuur opdoen of ben je op zoek naar een actieve vakantie? Of misschien zoek je een combinatie van alles.

De populairste badplaats op Kreta is zonder twijfel Chersonissos. Belgische jongeren komen er graag omwille van het sfeervolle uitgaansleven. Al zitten koppels en gezinnen met kinderen er ook goed; zij kiezen meestal voor de rustigere westkant van de stad. Hier loopt het strand langzaam af in de zee, waardoor de kinderen er veilig kunnen spelen.

Aan strand en zon kom je niets tekort op Kreta. Wil je ook nog een dagje cultuur opdoen? Dat kan perfect! Bezoek bijvoorbeeld het authentieke dorpje Chania en slenter door de smalle straatjes. De bekendste bezienswaardigheid van Kreta is misschien wel Knossos. Hier vind je opgravingen van een oud paleis uit de Minoïsche tijd. Heel indrukwekkend!

Vakantiebestemmingen zon augustus: Indigo Inn CasaEen van onze best geboekte adresjes op Kreta? Wij tippen het adults only Indigo Inn Casa. Je verblijft super stijlvol én in hartje Chersonissos. Tel daarbij nog de vier zwembaden, comfortabele ligbedjes en het gezellige terras op… Genieten maar!
Vakantiebestemmingen zon augustus: Kreta
Het helderblauwe water bij Chersonissos is za-lig om in te zwemmen op vakantie in augustus

Verrassend Porec

Max. temperatuur in augustus: 30 °C. Gemiddeld aantal zonuren per dag: 9. Vliegtijd: ca. 2 uur.

Zoek jij een vakantiebestemming in augustus waarbij je strand en cultuur kan combineren? Het Kroatische Porec is een echte aanrader! In de binnenstad van het havenstadje barst het van culturele bezienswaardigheden en het strand ligt altijd vlakbij. Vakantiegevoel, check!

Porec heeft een strategische ligging in Kroatië en werd daardoor in het verleden meerdere keren veroverd. Die verschillende overheersers lieten allemaal hun invloed achter op de stad. En van die rijke geschiedenis kan je als cultuurliefhebber vandaag komen genieten. De stad barst namelijk van de kronkelige straatjes met forten, tempels en andere mooie gebouwen.  Het lijkt bijna een openluchtmuseum! Dé must see? De Euphrasius basiliek die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

Na al dat sightseeën heb je wel een beetje ontspanning verdiend, op naar het strand! In en rondom Porec vind je mooie stranden met bijna turquoise water. Tip: het zijn vooral kiezelstrandjes dus neem watersandalen mee en huur een ligbedje.

Waar wij graag een dagje komen zonnen? Wij tippen het stadsstrand van Porec, het levendige Brulo, het eiland Sint Nikola en de helderblauwe Blue Lagoon. Groot pluspunt; bijna alle stranden hebben het Blauwe vlag-keurmerk, wat betekent dat ze proper en veilig zijn. Ideaal voor wie met kinderen naar de zon wilt in augustus.

Vakantiebestemmingen zon augustus: Valamar Parentino HotelValamar Parentino Hotel heeft de perfecte ligging; op 300 meter van het strand én op wandelafstand van het centrum van Porec. En dan biedt het hotel ook nog een groot zwembad, allerlei (water)sportmogelijkheden en toffe kinderfaciliteiten.
Vakantiebestemmingen zon augustus: Porec
Dankzij de perfecte combinatie van cultuur & strand is Porec een supertoffe vakantiebestemming

Strandhangen in Albufeira

Max. temperatuur in augustus: 31 °C. Gemiddeld aantal zonuren per dag: 11. Vliegtijd: ca. 3 uur.

Het Portugese Albufeira is al jaar en dag een populaire bestemming onder Belgische VakantieDiscounters. Wij snappen heel goed waarom; de natuur is er prach-tig! Bewonder de adembenemende kliffen, ga zwemmen bij prachtige baaien en leg je handdoekje tussen de ruige rotsen. De kustlijn verken je het allerbeste met een huurwagen of vanop het water. En daar blijft het niet bij… Het nachtleven van Albufeira is minstens even indrukwekkend als de natuur! Bij de vele clubs op The Strip kan je tot in de vroege uurtjes losgaan.

Wil jij liever strandhangen tijdens je zonvakantie in augustus? In Albufeira kan je kiezen uit meerdere stranden, allemaal van goudgeel zand én omgeven door helderblauw water. Het mooiste strand is misschien wel Praia da Falésia met haar prachtige rode rotsformaties. Dankzij de gunstige wind kan je hier trouwens ook heel goed windsurfen en parasailen. Liever de onderwaterwereld ontdekken? Dan moet je op Praia da Oura zijn; een echt snorkel- en duikparadijs!

En qua cultuur? Ja hoor, ook daarvoor zit je goed in Albufeira. Ontdek bijvoorbeeld de imposante klokkentoren van de 18e-eeuwse Igreja da Matriz of bezoek het Museu Arqueológico, waar je allerlei eeuwenoude gebruiksvoorwerpen kan bewonderen. Met kinderen op vakantie in augustus? In de Algarve vind je toffe water- en pretparken. Wij tippen Slide & Splash.

Vakantiebestemmingen zon augustus: Auramar Beach ResortEen topvakantie voor het hele gezin beleef je in Auramar Beach Resort. Wat dacht je van o.a. een animatieprogramma (voor jong & oud) en allerlei sport- en relaxmogelijkheden? Waterratten amuseren zich in het zwembad.
Vakantiebestemmingen zon augustus: Albufeira
Mooi weer en nóg mooiere stranden; Albufeira is een super-zonnige vakantiebestemming in augustus

Budget sunsnacken in Sunny Beach

Max. temperatuur in augustus: 27 °C. Gemiddeld aantal zonuren per dag: 10. Vliegtijd: ca. 3,5 uur.

Sunny Beach staat bekend als feestbestemming voor echte party animals. Sommigen noemen Sunny Beach zelfs ‘het Ibiza van Bulgarije’. Wij gaan niet ontkennen dat je in de Bulgaarse badplaats goed kan uitgaan; in en rondom de bekende Flowerstreet kan je dansen tot de zon weer opkomt. Maar een vakantie in Sunny Beach biedt nog veel meer! Om te beginnen kun je er (nog) redelijk goedkoop vakantie vieren. Ook cocktails en restaurants zijn er (nog) betaalbaar. Zo kunnen jij én je portemonnee even ontspannen.

De naam zegt het eigenlijk al; Sunny Beach biedt (het grootste deel van het jaar) een zonnig strand, zeker in augustus zit je hier 100 % goed! Op het brede en lange (maar liefst 8 km) zandstrand vol ligbedjes heb je het vakantiegevoel direct te pakken. Mag het voor jou iets actiever? Er worden allerlei watersporten aangeboden. Zie jij jezelf al zitten op een banaan achter een speedboot? Groot pluspunt; het strand loopt langzaam af in de zee. Ideaal als je met kinderen op vakantie bent.

Wissel jij zon, zee en strand graag af met een beetje cultuur? Ontdek dan Nessebar (op 5 km van Sunny Beach)! Dit stadje staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en wordt soms ‘de parel van de Zwarte Zee’ genoemd. Vanaf je er aankomt snap je direct waarom; het historische centrum barst van de bezienswaardigheden. Slenter door de smalle straatjes met prachtige kerkjes en scoor een toffe souvenir in een van de winkeltjes.

Vakantiebestemmingen zon augustus: Melia Sunny BeachMelia Sunny Beach ligt midden in het bruisende Sunny Beach én heeft het strand voor de deur. Ontspan volledig aan het zwembad of leef je uit met de vele sportmogelijkheden. Oh, en ook voor kids is er meer dan genoeg te beleven!
Vakantiebestemmingen zon augustus: Sunny Beach
Zon, zee en goeie sfeer? Sunny Beach is dé opkomende bestemming voor een vakantie in augustus

Genieten op Ibiza

Max. temperatuur in augustus: 27 °C. Gemiddeld aantal zonuren per dag: 10. Vliegtijd: ca. 2,5 uur.

Whoah we are going to Ibiza! Zet het nummer van de Vengaboys alvast op repeat. Augustus is een zonovergoten maand op het Spaanse eiland Ibiza. De zon schijnt zo’n 10 uur per dag en het kwik stijgt tot wel 30 °C. Hallo summervibes!

Ibiza staat bekend als hét feesteiland van Europa. Zeker in augustus is de agenda goed gevuld. Er zijn ’s zomers veel grote feestjes en in de bekende clubs draaien internationale top-dj’s. Blijf zolang dansen als je wilt; het is vakantie dus je kan de volgende dag zo lang uitslapen als je wilt. En daarna, uitkateren op het strand. Ideaal!

Ben je niet zo’n feestbeest? Ook dan is Ibiza leuk! Geniet van de hippie-sfeer op de markt Las Dalias, verdwaal in Dalt Vila of ga strandhoppen. Ga aan het eind van de dag richting Torre Des Sevinar en geniet van het uitzicht op de rotsen van Es Vedra.

Zon in Augustus, hoteltip: The Standard IbizaPal in het centrum van Ibiza-Stad vind je The Standard Ibiza. We zouden de charmante inrichting zo kopiëren naar ons eigen huis. Oh, en check dat dakterras met zwembad!
Zon in Augustus, bestemmingen; Ibiza
Es Vedra is een must-see tijdens je zonvakantie op Ibiza

Meer vakantiebestemmingen voor augustus (incl. zon)

Nog meer tips nodig voor jouw wensenlijstje? Kijk eens naar deze toffe bestemmingen mét zon in augustus:

  • Met (kleine) kinderen naar de zon in augustus? Op naar Menorca, hét buggy-eiland van Spanje. Na een vlucht van zo’n 2,5 uur kom je al aan op het kleinschalige Spaanse eiland. De temperaturen kunnen oplopen tot 30 °C en de zon schijnt maar liefst 10 uur per dag. Hebben de jongste vakantiegangers daar last van? Nee hoor, die spelen in de schaduw of spetteren in de zee.
  • Op zoek naar een relatief goedkope all inclusive bestemming? Check Tunesië eens. Augustus is een van de warmste maanden in het Afrikaanse land. Voor een hoge dosis zon zit je hier dus helemaal goed!
  • Dé reistrend van het moment? Albanië! Voor augustus tippen we de badplaats Durrës. Na een dag op ontdekking kan je hier volledig ontspannen op een van de stranden. In augustus is de max. temperatuur 31 °C.
  • Wil jij deze zomer eens iets anders dan anders? Kijk naar de Balkan-landen. We tippen Macedonië en dan vooral het Meer van Ohrid. Vakanties zijn hier – ook in augustus – nog relatief betaalbaar. Strandhangen, watersporten, de natuur verkennen, stadjes en bergdorpen bezoeken… Het kan hier allemaal!
  • Last but not least een inkoppertje: de Costa del Sol. In augustus schijnt de zon hier 10 uur per dag. De Spaanse kuststrook ademt zon, zee & strand. Ga jij voor het populaire Torremolinos, het luxueuze Marbella of het altijd gezellige Málaga? Check ook zeker Estepona – ‘de Parel van de Costa del Sol’ – nog even. Minder bekend maar minstens even mooi!

Op welk van deze vakantiebestemmingen wil jij de zon op zoeken in augustus?

Zon in Augustus, bestemmingen; Costa del Sol
De naam zegt het al; aan de Costa del Sol geniet je in augustus van superveel zon
Wil jij naar de zon in augustus?Bekijk ons aanbod

P.S. Waar de zon in andere maanden schijnt?

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot kamperen; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *