Vakantiebestemmingen zon juni

Waar schijnt de zon? De beste vakantiebestemmingen in juni

Oké, resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Maar wij durven het met grote zekerheid te zeggen: als je in juni naar een van deze vakantiebestemmingen gaat, heb je een zeer grote kans op zon. En nog altijd betere temperaturen dan in ons Belgenlandje!

Het vakantiegeld komt eraan, dus is het tijd om een fijne vakantie te boeken. Maar dan is er natuurlijk dé hamvraag: naar waar? Zo goed als alle Zuid-Europese landen zijn geschikt als vakantiebestemmingen in juni. Alleen al in Spanje zijn de mogelijkheden eindeloos of wat dacht je van de vele Griekse eilanden? Om jou te helpen kiezen, zetten we onze favoriete vakantiebestemmingen voor juni op een rij.

LET OP! Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Wij hebben helaas geen invloed op het weer.

Noord-Egeïsche Kust (Turkije)

Max. temperatuur in juni: 32 °C. Gemiddeld aantal uren zon per dag: 13. Vliegtijd: ca. 3,5 uur.

De populairste Turkse vakantieregio is de Turkse Rivièra. Je vindt hier de bekende badplaatsen Side, Alanya & Belek. Iets minder bekend is de Noord-Egeïsche Kust. Totdat we Kusadasi zeggen misschien. Dit is de meest bekende badplaats in dit gebied.

Kusadasi is een typische zonbestemming. Met luxueuze (all inclusive) hotels, een mooi strand, leuke winkeltjes, gezellige terrasjes, een ruime keuze aan restaurants en een lange, brede boulevard. Het is daarnaast een goede uitvalsbasis voor culturele daguitstappen in de omgeving. Wat je zeker niet mag missen? De antieke stad Efeze.

Op zo’n 45 minuten rijden van Kusadasi ligt het iets rustigere Özdere. Deze badplaats is nog een pak minder toeristisch dan zijn grote broer. Maar je vindt er wél even brede zandstranden en super helder zeewater. De kleinschalige badplaats is heel gezellig en in de lokale restaurants maak je kennis met de lekkerste Turkse specialiteiten.

Ontdek onze favoriete badplaatsen in Turkije

Club Marvy by Paloma, KusadasiNet buiten Özdere vind je Club Marvy by Paloma. Ik mocht dit unieke hotel een paar jaar geleden bezoeken en werd verliefd. Waarom? Design, warmte, gezelligheid & lekker eten komen hier perfect samen.
Vakantiebestemmingen zon juni; Turkije

Samos (Griekenland)

Max. temperatuur in juni: 30 °C. Gemiddeld aantal uren zon per dag: 13. Vliegtijd: ca. 3,5 uur.

Kreta, Rhodos & Kos: ze staan elk jaar samen op het erepodium als het aankomt op de populairste Griekse eilanden. Eens kijken of we daar verandering in kunnen brengen door Samos aan jou voor te stellen. Want dit eiland is alle aandacht waard!

Waarom? Op het eiland van bijna 500 km² staat alles in het teken van relaxen. Of het nu gaat om een dagje strandhangen, verdwalen in de gezellige dorpen of mountainbiken in het groene en weelderige landschap; wedden dat je volledig tot rust komt?

En qua cultuur? Voordat Samos in 1912 onderdeel werd van Griekenland, maakte deel uit van het Perzische Rijk, het Helleense Rijk, het Romeinse Rijk, het Byzantijnse Rijk, de Republiek Venetië en het Ottomaanse Rijk. Uit al die periodes vind je overblijfselen terug op het eiland, zeker in de hoofdstad Samos-Stad!

Anthemis Appartementen, SamosAnthemis Appartementen heeft een rustige ligging net buiten Samos-Stad. Het ligt vlak bij het strand en je kan er rekenen op o.a. een zoetwaterzwembad, poolbar en snackbar.
Vakantiebestemmingen zon juni; Samos

Calabrië (Italië)

Max. temperatuur in juni: 28 °C. Gemiddeld aantal uren zon per dag: 10. Vliegtijd: ca. 5,5 uur. 

Calabrië is dé opkomende Italiaanse zonbestemming van dit moment. En terecht, het is zo’n pareltje!

De populariteit van Calabrië heeft te maken met paar dingen… Allereerst de ligging; het wordt omring door zowel de Ionische als Tyrreense Zee. Daardoor heb je lange kustlijnen en gigantische stranden ter beschikking. Behalve stranden biedt de Italiaanse regio – op een oppervlakte van maar liefst 15.000 km² – ook nog eens hoge bergen, olijfboomgaarden, rivieren en meren. Ideaal voor natuurliefhebbers!

Last but not least: in Calabrië maak je kennis met een stukje authentiek Italië. Je verblijft in de tip van de laars, een stukje dat nog niet overspoeld wordt door toeristen. Lokale tradities zijn er dus nog goed bewaard gebleven. Ga zeker eens eten bij een lokaal restaurant & meng je tussen de vriendelijke locals.

Ook van deze Italiaanse bestemmingen gaat ons hart sneller kloppen

Capovaticano Resort Thalasso & Spa, CalabriëOp zoek naar een bijzonder boutique hotel in Calabrië? Capovaticano Resort Thalasso & Spa is the place to be. Vanuit het hotel kijk je uit over de Eolische Eilanden. Extra pluspunt: het strand ligt voor de deur.
Vakantiebestemmingen zon juni; Calabrië

Budva (Montenegro)

Max. temperatuur in juni: 26 °C. Gemiddeld aantal uren zon per dag: 9. Vliegtijd: ca. 3,5 uur. 

In Montenegro (een opkomende vakantiebestemming op de Balkan) is het (nog) niet over de koppen lopen, maar het kleine landje heeft wel een sfeervol hart; Budva. Dit is de place to be om zon & cultuur te combineren!

Budva ligt aan de gelijknamige Budva Rivièra, die bekend staat om haar lange stranden, kleine baaitjes én zonnige klimaat. Je kan hier rekenen op ca. 260 dagen zon per jaar. Bikini, zonnecrème en een strandhanddoek zijn dus must haves in je valies.

Zin in een dagje strand maar niet in een hele week strandhangen? Geen stress, in Budva is nog veel meer te beleven! Ga bijvoorbeeld cultuur opdoen in Stari Grad, het oude centrum van Budva. Wie ooit in Dubrovnik geweest is, snapt direct waarom dit stadsdeel soms ‘Klein-Dubrovnik’ genoemd wordt. Smalle straatjes worden afgewisseld met mooie gebouwen en je vindt er lokale restaurants en kleine boetiekjes. Zo gezellig!

Ontdek onze favoriete vakantiebestemmingen op de Balkan

Avala Resort & villas, BudvaAlleen al voor het mooie uitzicht zou je bij Avala Resort & Villas boeken! Vanuit het restaurant en het zwembad heb je uitzicht op het strand én de oude stad. Je kan daarnaast rekenen op luxueuze faciliteiten en ruime kamers.
Vakantiebestemmingen zon juni; Budva

Durrës (Albanië)

Max. temperatuur in juni: 28 °C. Gemiddeld aantal uren zon per dag: 10. Vliegtijd: ca. 2,5 uur. 

Steeds meer Belgen boeken een vakantie naar Albanië. Het toerisme staat nog in de kinderschoenen maar dat maakt het land eigenlijk alleen maar charmanter. Wat je allemaal kan verwachten als je hier naartoe gaat in juni? Mooie stranden, levendige badplaatsen, bijzondere natuur en vriendelijke inwoners.

Als je de massa voor wilt zijn, is dit hét moment om een vakantie naar Albanië te boeken. Wij tippen de badplaats Dürres, een gezellige stad in het noorden. Met gemiddeld 10 zonuren per dag en zomerse temperaturen kan je je zonnecrème in juni wel gebruiken. Gelukkig is het strand nooit ver weg voor een verfrissende zwembeurt!

Wil je stad & strand combineren? Durrës ligt op zo’n 35 km ten westen van hoofdstad Tirana. Ideaal dus voor een (of meerdere) daguitstapjes. Bewonder in de bijzondere stad zeker het Skanderbegplein, het Bunk’Art Museum en de hippe wijk Blloku. Bij terugkomst in Durrës heb je de keuze uit tal van bars en restaurants om de dag smaakvol af te sluiten. Santé!

Vakantie juni: Hotel Grand Blue FafaHotel Grand Blue Fafa is een aanrader voor de hele familie. Dobberen in het zwembad (met zeezicht!), samen spetteren bij het kinderbad of zonnen op het privéstrand… Bij dit tophotel kan het allemaal!
Vakantie juni: Albanië

Meer vakantiebestemmingen voor juni (incl. zon!)

Gaat jouw hart niet sneller kloppen van deze temperaturen en heb je het graag nóg een beetje warmer? Vlieg richting het Caribisch gebied, Afrika of Azië! Ook daar hebben we supermooie bestemmingen voor je in de aanbieding!

  • Op zoek naar een tropische bestemming? Bali is een van de populairste Indonesische eilanden. En terecht; mooie stranden, eindeloze rijstvelden en een relaxte vibe. Wij zijn fan! Met gemiddeld 9 zonuren per dag krijg je genoeg vitamine D. En wauw, er zijn zó veel mooie hotels!
  • De uitdrukking luidt ‘Paris is always a good idea’, maar als je ’t ons vraagt geldt dat ook voor Curaçao. Op het Caribische eiland word je letterlijk én figuurlijk warm ontvangen; het is er zo’n 30 °C en de locals zijn mega gastvrij! Strandhoppen wissel je af met sfeervolle avonden in de hoofdstad. En wat dacht je van snorkelen tussen schildpadden?
  • Heb je een beperkt budget voor jouw vakantie in juni, maar wil je wél graag all inclusive verblijven zodat je op voorhand al weet waar je aan toe bent qua budget? Wij tippen Egypte. In de prachtige hotels krijg je veel vakantie voor je geld. En dat zalige zonnetje… dat krijg je er gratis bij!

Welk van deze vakantiebestemmingen voor juni heeft jouw voorkeur voor een zonvakantie?

Wil jij naar de zon in juni?Bekijk ons aanbod

P.S. Waar de zon in andere maanden schijnt?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *