• Boek gemakkelijk online
  • Géén boekingskosten
  • 7 dagen per week geopend

Sprookje van 1.001 nacht met Europese invloeden

Een hoge dosis zon én nog meer cultuur

Populaire zonbestemming (het hele jaar!)

Combineer koningssteden met de Sahara

BekijkBekijk
BekijkBekijk
BekijkBekijk

Welkom in Marokko

Marokko, het (vakantie)land van de betoverende sprookjes van duizend-en-één-nacht. De jonge Sheherazade vertelt koning Sjahriar elke avond een ander magisch sprookje en weet zo haar executie met 1.001 dagen uit te stellen. Maar ook als je hier verblijft voor een korte vakantie: Marokko zal je raken en het gevoel geven dat je je in een sprookje waant.

Marokko is een bijzonder land; van de eeuwenoude koningssteden tot de hippe kant van Marrakech. Van prachtige zandstranden aan de kust tot het mooie Atlasgebergte. Marokko is een land van contrasten en bovenal een land dat genadeloos veel indruk op je zal maken tijdens een vakantie. Marokko, here you come!

Marrakech, de populairste vakantiebestemming in Marokko

Verreweg de meeste Nederlandse reizigers verblijven tijdens hun vakantie in Marokko in de populaire stad Marrakech. Deze stad is geschikt voor zowel een korte stedentrip als een langere zonvakantie. Even buiten Marrakech vind je namelijk de Palmeraie, waar je kunt verblijven in luxe oorden die worden gedomineerd door palmbomen.

Binnen no time sta je in een van de mooiste en meest kleurrijke steden van Marokko, aan de voet van het Atlasgebergte. Waar Marokko een land is vol contrasten is Marrakech een stad vol contrasten. Aan de ene kant het hippe uitgaansleven en aan de andere kant de eeuwenoude geschiedenis in de medina en aan het plein Jmaa-el-Fna, het kloppende hart van de stad. Bestel hier een kopje muntthee en geniet vanaf het terras van een schouwspel vol danseressen, slangenbezweerders en acrobaten.

Zonvakantie in Marokko gezocht?

Zoek jij een vakantie in Marokko voor een flinke dosis zon, zee en strand? Dan hebben we in het bijzonder twee unieke bestemmingen voor je in de aanbieding.

Aan de Atlantische Oceaan vind je het unieke vissersstadje Essaouira. De brede stranden nodigen uit om compleet te ontspannen, afwisseling vind je in de ommuurde medina met witte huisjes en kleurrijke kraampjes. Deze medina staat overigens op de UNESCO Werelderfgoedlijst én werd gebruikt om delen van de 'Games of Thrones' op te nemen.

Essaouira vormt een groot contrast met het moderne en haast mondaine Agadir. Het langgerekte strand met uitzicht op de Marokkaanse bergen nodigt uit om simpelweg te luieren. Dit kan praktisch het hele jaar door; het gebied kent zo’n 300 dagen zon per jaar. Je dag sluit je af met een etentje in een van de hippe restaurants die de grootste badplaats van Marokka rijk is. Overigens biedt de voormalige Portugese handelskolonie ook een souk om lekker doorheen te slenteren op dagen die te warm zijn om aan het strand te liggen.

De beste reisperiode voor Marokko

Een vakantie in Marokko kan het hele jaar door! De warme zomers zijn uitermate geschikt voor een zonvakantie in het Afrikaanse land. En met dank aan het mediterrane klimaat en de zachte winters is een stedentrip in Marrakech in het voor-, najaar of zelfs de winter perfect. Wanneer ga jij naar Marokko?