Theme background
Sprookje van 1.001 nacht met Europese invloeden
Een hoge dosis zon én nog meer cultuur
Populaire zonbestemming (heel het jaar!)
Combineer koningssteden met de Sahara

Welkom in Marokko

Marokko, het (vakantie)land van de betoverende sprookjes van duizend-en-één-nacht. De jonge Sheherazade vertelt koning Sjahriar elke avond een ander magisch sprookje en weet zo haar executie met 1.001 dagen uit te stellen. Ook als je minder dan 1.001 dagen blijft, voelt je vakantie in Marokko als een echt sprookje. Kom je mee?

Marokko is een bijzonder land; van de eeuwenoude koningssteden tot de hippe kant van Marrakech. Van prachtige zandstranden aan de kust tot het mooie Atlasgebergte. Marokko is een land van contrasten en bovenal een land dat veel indruk op je zal maken tijdens een vakantie. Marokko, here you come!

Marrakech, de populairste vakantiebestemming in Marokko

Verreweg de meeste Belgische reizigers verblijven tijdens hun vakantie in Marokko in de populaire stad Marrakech. Deze stad is geschikt voor zowel een korte citytrip als een langere zonvakantie. Even buiten Marrakech vind je namelijk de Palmeraie, waar je kan verblijven in luxueuze oorden die worden gedomineerd door palmbomen.

In no time sta je in een van de mooiste en meest kleurrijke steden van Marokko, aan de voet van het Atlasgebergte. Marrakech is een goed voorbeeld van de contrasten die je in Marokko vindt. Aan de ene kant het hippe uitgaansleven en aan de andere kant de eeuwenoude geschiedenis in de medina en aan het plein Jmaa-el-Fna, het kloppende hart van de stad. Bestel hier een verse muntthee en geniet vanop het terras van een schouwspel vol danseressen, slangenbezweerders en acrobaten.

Zonvakantie in Marokko gezocht?

Boek jij vakantie in Marokko voor een stevige dosis zon, zee en strand? Dan hebben we meerdere unieke bestemmingen voor je in de aanbieding.

Aan de Atlantische Oceaan vind je het unieke vissersstadje Essaouira. De brede stranden nodigen uit om volledig te ontspannen. Afwisseling vind je in de ommuurde medina (stad in het Arabisch) met witte huisjes en kleurrijke kraampjes. Deze medina staat overigens op de UNESCO Werelderfgoedlijst én werd gebruikt om delen van de 'Games of Thrones' op te nemen.

Essaouira vormt een groot contrast met het moderne en bijna mondaine Agadir. Het langgerekte strand met uitzicht op de Marokkaanse bergen vormen het perfecte landschap om urenlang te ontspannen. Dit kan praktisch heel het jaar; het gebied kent zo’n 300 dagen zon per jaar. Overigens biedt de voormalige Portugese handelskolonie ook een souk (Arabische markt) om gezellig door te slenteren wanneer het te warm wordt om op het strand te liggen. Sluit je dag tenslotte af in een van de hippe restaurants die de grootste badplaats van Marokko rijk is. Puur genieten zo’n vakantie in Marokko.

De beste reisperiode voor Marokko

Een vakantie in Marokko kan op elk moment van het jaar! De warme zomers zijn uitermate geschikt voor een zonvakantie in het Afrikaanse land. En met dank aan het mediterrane klimaat en de zachte winters is een citytrip naar Marrakech in het voor-, najaar of zelfs de winter perfect. Wanneer ga jij op vakantie naar Marokko?

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ABTO en GCR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.5 / 5

Eerste keer geboekt! mts globe transfer nooit meer!

Pluspunten -duidelijke site -makkelijk boeken Minpunten -ze hebben...

Lees verder