• Boek gemakkelijk online
 • Géén boekingskosten
 • 7 dagen per week geopend

Verrassende eilandbestemming

Combineer strand, cultuur & natuur

Goudgele stranden in het zuiden

Authentieke dorpjes in het binnenland

Bekijk
Bekijk

Welkom op Cyprus

Cyprus is een land van uitersten: waar je in de winter kunt skiën op de Olympusberg kun je hier in de zomer een zalige zonvakantie doorbrengen. En dat laatste is waarom veel Nederlandse vakantiegangers voor een vakantie op Cyprus kiezen.

Net zo bijzonder als het klimaat, is de ligging van Cyprus: geografisch behoort dit eiland namelijk tot Azië (het ligt 70 km ten zuiden van Turkije). Sinds 2004 is het land echter onderdeel van de Europese Unie.

Het is geen groot of druk eiland: op een oppervlakte van nog geen tienduizend vierkante kilometer wonen zo’n 850.000 mensen. Ondanks de beperkte grootte heeft een vakantie op Cyprus je genoeg te bieden. Cultuur bijvoorbeeld. Mooie stranden vind je er in overvloed. Kleine bergdorpjes vind je in het binnenland.

Een vakantie op Cyprus: waar verblijf je?

Dankzij het mediterrane klimaat is het van mei tot oktober goed vertoeven op Cyprus. En met de vele mooie badplaatsen die je hier vindt, kun je hier in alle prijsklassen een mooie vakantie vinden. Nu alleen nog kiezen waar je heen gaat..

In Zuid-Cyprus zijn de drie belangrijkste badplaatsen Paphos, Limassol en Ayia Napa. Paphos biedt een goede mix van zon & cultuur en het heeft een gezellige haven waar je terecht kunt in gezellige restaurants.

Ayia Napa, een voormalig vissersdorp, is vooral bekend vanwege de geweldige stranden (Nissi Beach, Fig Tree Bay en Makronissos Beach) die je er vindt. Jongeren kiezen dan ook steevast voor een vakantie op Cyprus vanwege deze badplaats. Het wordt niet voor niets ook wel het Ibiza van Cyprus genoemd.

Limassol is de perfecte uitvalsbasis als je veel uitstapjes wilt ondernemen. Zo kun je vanuit deze badplaats ook eenvoudig naar Paphos en de hoofdstad Nicosia. In Noord-Cyprus (het Turkse deel van het eiland) zijn de populairste badplaatsen voor een zonvakantie op Cyprus Kyrenia en Famagusta. Net als in Paphos kun je op dit deel van Cyprus hier cultuur & zon moeiteloos met elkaar combineren.

Niet missen!

Het is verleidelijk om tijdens jouw vakantie op Cyprus enkel te zonnen, te relaxen aan het zwembad of het op het strand, te slenteren over de boulevard of lekker te eten. Het eiland biedt echter meer. Bij Paphos vind je bijvoorbeeld de Rots van Aphrodite. De godin van de schoonheid zou hier bij de rots uit de golven van de zee zijn geboren. Ook de mozaïekvloeren in Paphos zijn de moeite waard.

Cultuurliefhebbers kunnen tijdens een vakantie op Cyprus interessante uitstapjes maken naar de vele Griekse tempels en Byzantijnse kerken. Ook een bezoek aan de hoofdstad Nicosia mag je niet overslaan. Hoogtepunten zijn hier het Vrijheidsmonument en het Aartsbisschop Makarios Cultureel Centrum. Hier vind je de grootste en meest kostbare collectie mozaïeken en iconen van Cyprus.

Mooie stranden gezocht? Coral Bay is geschikt voor families; het strand loopt hier langzaam af in zee. Een mooie strandwandeling (bij zonsondergang) maak je op Cape Aspro. Duikliefhebbers kunnen het beste naar Cape Greco afreizen. Natuurliefhebbers kunnen terecht op het schiereiland Akamas, wat een ruig en rotsachtige landschap heeft. De mooiste dorpjes, zoals Omodos, vind je in het Troodosgebergte

Snel vervelen? Nee dus! Een vakantie op Cyprus betekent veelzijdigheid. En ook heel veel zon. Wat wil je nog meer?

Weer & klimaat

 • JAN
  14 max 5 uur
  11 dgn
  20
 • FEB
  15 max 6 uur
  10 dgn
  19
 • MRT
  17 max 7 uur
  8 dgn
  19
 • APR
  21 max 9 uur
  4 dgn
  20
 • MEI
  27 max 10 uur
  2 dgn
  21
 • JUN
  30 max 12 uur
  1 dgn
  25
 • JUL
  34 max 12 uur
  1 dgn
  28
 • AUG
  34 max 11 uur
  1 dgn
  28
 • SEP
  30 max 10 uur
  1 dgn
  28
 • OKT
  26 max 8 uur
  2 dgn
  24
 • NOV
  21 max 7 uur
  5 dgn
  24
 • DEC
  16 max 5 uur
  11 dgn
  20
Bron: KNMI Climate