Kerstvakantie Fuerteventura

Een kerstvakantie naar Fuerteventura betekent dat je een mogelijk sneeuwlandschap in Nederland inruilt voor een verrassend vulkaanlandschap. Het betekent tevens dat je gedag kunt zeggen tegen mutsen, handschoenen en sjaals. Op het Canarische eiland kan het zelfs in december nog zo’n 20 °C worden. Tel daarbij op luxe hotels en verwarmde zwembaden. Vakantieplaatje compleet!
Eén van de populairste Canarische Eilanden
Ontvlucht de Nederlandse kou
Loop in rokjes & jurkjes tijdens kerst
Ontdek het eiland per auto of excursie

Haal alles uit een kerstvakantie op Fuerteventura

Wil je de Nederlandse kou ontvluchten, maar niet te lang vliegen? Ga voor een kerstvakantie op Fuerteventura. Na ca. 4-5 uur vliegen kom je aan op het zonnige Canarische eiland. Tijd om vitamine D op te doen!

Waarop Fuerteventura zich onderscheidt van de andere Canarische Eilanden? Met een oppervlakte van 1.731 km² en slechts 50.000 mensen is het het op één na grootste én het meest dunbevolkte eiland. Rust vind je er dan ook zeker te midden van een prachtig vulkanisch en woestijnachtig landschap.

Waarom een kerstvakantie op Fuerteventura?

Zon, zonder meer. Het is misschien wat te koud voor een duik in zee, maar plonsen in de verwarmde zwembaden (veel hotels bieden deze) behoort zeker tot de mogelijkheden. Doe een kleurtje op terwijl je flaneert over de boulevard van een van de badplaatsen of ga watersporten tijdens een kerstvakantie op Fuerteventura.

Want Fuerteventura is een geliefd eiland onder zeilers, kiteboarders en (wind)surfers door de bijna altijd aanwezige wind. Fuerteventura is niet voor niets de Spaanse benaming voor ‘harde’ wind. Geen geoefende wintersport? Er zijn diverse surfscholen te vinden op het eiland.

Waar breng je jouw kerstvakantie door?

Fuerteventura herbergt een aantal populaire badplaatsen, stuk voor stuk geschikt voor een kerstvakantie. Fuerteventura’s hotspot is Corralejo, in het uiterste noorden nabij immense zandduinen. Je vindt er gezellige restaurantjes en leuke winkeltjes.

Een andere optie voor een kerstvakantie op Fuerteventura is het zuidelijk gelegen Morro Jable. Het staat bekend om het fijne strand en de talloze visrestaurants. En iets hoger vind je ook nog de andere top 3 badplaats van het eiland, Costa Calma.

Het eiland ontdekken

Je hoeft niet op subtropische temperaturen te rekenen tijdens een kerstvakantie op Fuerteventura. Dit maakt wel dat het aangenaam weer is om op ontdekkingstocht te gaan zonder je kapot te zweten.

Wat je zeker moet bezoeken als je een auto huurt? Het havenstadje El Cotillo, uitzichtpunt Mirador de Morro Velosa, de vroegere hoofdstad Betancuria en het vissersdorpje Ajuy. Een excursie boeken is ook mogelijk. Je kunt per boot bijvoorbeeld een dagje naar buureiland Lanzarote gaan of een rondtoer langs de hotspots van het eiland maken.

Of vier je hier een geslaagde kerstvakantie?

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ABTO en GCR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.6 / 5

Super service

Super service! Alles in een paar minuten geregeld. Vakantiedoscounter...

Lees verder