Last minute Istanbul

Istanbul; de enige stad ter wereld waar je kennismaakt met twee werelddelen, Azië en Europa. De stad kent tal van wijken met elk hun eigen karakter, bijzondere bezienswaardigheden en kleine straatjes waar je het lokale leven leert kennen. Boek een last minute naar Istanbul en ontdek alle hoogtepunten van deze fantastische metropool.
Waar Oosterse en Westerse culturen samenkomen
Eén vakantie op twee werelddelen
Bijzondere mix van moskeeën, kruidenmarkten en paleizen
Maak een uitstap naar de Prinseneilanden

Haal alles uit een last minute in Istanbul

Wil je een andere kant van Turkije leren kennen dan die van de Turkse Rivièra? Ga voor een citytrip en ervaar het echte 1.001 nacht gevoel tijdens een last minute in Istanbul.

Istanbul is met recht een unieke bestemming te noemen. De stad ligt namelijk op twee continenten, Europa en Azië. Zo sla je twee vliegen in een klap tijdens een last minute in Istanbul. Om van het ene naar het andere werelddeel te gaan, hoef je alleen maar een brug over te steken.

Daarnaast herbergt de prachtige stad o.a. indrukwekkende moskeeën, kruidenmarkten, smalle straatjes en paleizen. Het biedt een unieke mix van Oosterse en Westerse culturen!

Wat mag je niet missen tijdens een last minute in Istanbul

Er is in Istanbul genoeg te zien om je een paar dagen of zelfs een week te amuseren. De volgende hoogtepunten mag je in elk geval niet missen tijdens een last minute in Istanbul.

De Blauwe Moskee is het symbool van de stad. Deze indrukwekkende moskee heeft zes minaretten die op veel punten boven de stad uitsteken. De vloer van de moskee is belegd met prachtige gekleurde tegeltjes. De moskee is in de 17e eeuw gebouwd, in opdracht van Sultan Ahmet I. Hij wilde een moskee bouwen die mooier en groter was dan de naastgelegen Aya Sophia.

Of de Blauwe Moskee mooier is dan de Aya Sofia mag je zelf bepalen, ook dit bouwwerk is prachtig als je het ons vraagt. Van oorsprong was het een christelijk-orthodoxe kerk, maar later is de Aya Sophia omgebouwd tot een moskee.

Een ander hoogtepunt tijdens een last minute in Istanbul is het Topkapi Paleis. Dit paleis was lange tijd het onderkomen van de Osmaanse sultans. Tegenwoordig is het een museum en geeft het bezoekers een goed beeld van hoe de sultans vroeger leefden. Laat je vooral rondleiden in de harem. Hier verbleven de maar liefst 400 vrouwen van de sultan.

Wil je de echte Oosterse sfeer proeven? Ga dan winkelen bij de Grote Bazaar. Op deze overdekte markt vind je prachtige Turkse lampjes, serviezen, sjaals en leren tassen. Slenter met de mensenmassa mee langs de vele kraampjes.

De andere kant van Istanbul

De meest bekende bezienswaardigheden liggen in het Europese deel, maar ook het Aziatische deel is de moeite waard tijdens een last minute in Istanbul. Steek de brug over en ga naar de Camlica Heuvel, de Kiz Kulesi Toren of het Beylerbeyi Paleis.

Een ander bijzonder stukje Istanbul zijn de Prinseneilanden. Deze eilandengroep voor de kust van Istanbul bereik je gemakkelijk met een lokale ferry. Je begeeft je op de boot tussen de locals en krijgt een mooie inkijk in het lokale leven.

Liever last minute naar een andere stad?

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ABTO en GCR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.6 / 5

Super service

Super service! Alles in een paar minuten geregeld. Vakantiedoscounter...

Lees verder