Last minute Praag

Zijn cultuur, geschiedenis, een toffe sfeer en mooie architectuur wat jij zoekt in een vakantie? Boek een last minute naar Praag! De Tsjechische hoofdstad is niet alleen een van de meest bezochte Europese steden, je vindt er ook een indrukwekkend oud centrum dat barst van de historische gebouwen. Niet voor niets dat deze stadskern op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat!
Een ruime keuze aan (culturele) bezienswaardigheden
UNESCO Werelderfgoed in de oude stad
Bewonder de Praagse Burcht en de wisseling van de wacht
Proef de lokale specialiteit Trdelník

Haal alles uit een last minute in Praag

De Tsjechische hoofdstad heeft in elk seizoen haar charme. In de winter is het er gemoedelijk en hangt er een mysterieuze sfeer in de stad, terwijl in de zomermaanden de terrassen vollopen en toeristen massaal genieten van het zonnetje. Kortom; een last minute naar Praag is altijd een goed idee! Wanneer ga jij?

In welk seizoen je ook afreist naar de Tsjechische hoofdstad; je kan er altijd rekenen op een stevige dosis cultuur. De historische binnenstad staat in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Als je alle pracht en praal er ziet, snap je direct waarom! Bewonder het met eigen ogen tijdens een last minute in Praag.

De must-sees tijdens een last minute in Praag

Wat je zeker niet mag missen tijdens een last minute in Praag? De bekendste bezienswaardigheid is de Praagse Burcht. Dit impressionante bouwwerk zie je al van ver boven de stad uittorenen. Zorg dat je er om 12.00 uur bent voor de wisseling van de wacht; een hele belevenis.

Vanaf de Praagse Burcht heb je een prachtig uitzicht over de stad. Zo zie je o.a. de bekende Karelsbrug liggen. Op deze brug – die over de rivier de Moldau loopt – vind je tal van beelden, verkopers en portrettekenaars. En, blijkbaar brengt het geluk om vanop de brug een centje in de rivier te gooien! Probeer jij het tijdens je last minute in Praag?

Daarnaast moet je ook zeker het oude stadsdeel verkennen tijdens je last minute in Praag. Hier vind je o.a. de gotische Tynkerk en het Oude Raadhuis. Een bijzondere trekpleister bij deze laatste is de Astronomische Klok. Elk uur vindt er een heel schouwspel plaats. Er gaan o.a. deurtjes open waar de apostelen van Jezus uitkomen.

De nieuwe stad ontdekken

Praag heeft ook een nieuwer gedeelte dat erom vraagt ontdekt te worden. Als je vanuit de oude naar de nieuwe stad wandelt, doe dat dan via de Na Příkopě; één van de belangrijkste winkelstraten van Praag. Tussen de winkels van bekende merken kan je hier eindeloos shoppen.

Een van de must-sees in de nieuwe stad is het Wenceslasplein. Met een lengte van 750 meter, is het een van de grootste pleinen van Europa. Je vindt er daarnaast enkele musea én het Dansende Huis. Zin om uit te gaan tijdens je last minute in Praag? Ook dan moet je in de nieuwe stad zijn!

Ontdek de lokale keuken

Het grote voordeel aan een last minute in Praag? Je kan het zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. In lokale restaurantjes kan je relatief goedkoop eten en ook de prijzen in de cafés liggen een pak lager dan bij ons. Let er wel op waar je gaat zitten; rond de toeristische pleinen zijn de prijzen uiteraard hoger.

Tijdens een last minute in Praag moet je zeker de bekende chimney cake, ook wel Trdelník genoemd, proeven. Deze gesuikerde en opgerolde deeghoorn wordt naar wens gevuld met fruit, slagroom, chocolade en/of ijs. Jammie!

Andere vakanties in Praag

Liever last minute naar een andere stad?

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ABTO en GCR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.6 / 5

Super service

Super service! Alles in een paar minuten geregeld. Vakantiedoscounter...

Lees verder