• Boek gemakkelijk online
 • Géén boekingskosten
 • 7 dagen per week geopend

Zonovergoten archipel in de Middellandse Zee

Keuze uit de eilanden Malta & Gozo

Zomers temperaturen tot boven de 30 graden

Prachtige cultuur, natuur én stranden

Populaire eilanden van de Malteser archipel

Bekijk
Bekijk
Bekijk

Welkom op mediterraan Malta

Ben jij op zoek naar een zonnige vakantie? Ten zuiden van het Italiaanse eiland Sicilië vind je de archipel Malta. Door haar mediterrane klimaat kun je hier van april tot oktober genieten van zonnig weer. Tel daarbij de vele mogelijkheden die het eiland biedt en een vakantie op Malta is ook nog eens een op en top veelzijdige vakantie.

De Malteser archipel bestaat uit drie eilanden: Malta, Gozo en Comino. De laatste kun je alleen voor een dagje bezoeken, op Malta en Gozo kun je jouw vakantie doorbrengen. En met name Malta is erg populair.

Hoewel het eiland slechts een oppervlakte heeft van 246 km² kun je er als vakantieganger genoeg doen. Sterker nog: genoeg om één volle week of twee weken elke dag wat nieuws te zien. Van oude stadjes tot bijzondere natuurverschijnselen, van culturele bezienswaardigheden tot een prachtige onderwaterwereld.

Vakantie op Malta: waar verblijf je?

Malta is geen typische strandbestemming met eindeloze kuststroken vol goudgeel strand, zoals je dat van veel Europese bestemmingen wel gewend bent. Malta kent slechts een paar grote stranden, in het noordwesten van het eiland. Deze stranden zijn de reden dat veel families met jonge gezinnen op dit deel van het eiland verblijven, rondom Mellieha Bay.

Hecht jij minder waarde aan lange zandstranden, maar word je blij van kleine baaitjes waar maar weinig mensen komen? Dan ben je eigenlijk overal op het eiland aan het goede adres. Een populaire bestemming is bijvoorbeeld Sliema. Vanaf hier ben je zo in het bruisende St. Julian’s (vooral populair bij jongeren) en de boeiende hoofdstad Valletta. Huur een autootje en je kunt ook nog op een eenvoudige manier de rest van het eiland ontdekken.

Zo veelzijdig is Malta...

Ondanks haar geringe oppervlakte is Malta een meer dan veelzijdige vakantiebestemming. Wandel je het ene moment nog door de mooie, brede straten van de hoofdstad Valletta (waar je overigens ook goed kunt winkelen), dezelfde dag sta je nog aan de voet van een megalithische tempel, die je zowel op Malta als Gozo vindt.

Op zondag kun je de vismarkt in Marsaxlokk bezoeken, met uitzicht op de vele (voor Malta zo typische) kleurrijke vissersbootjes in de haven. Een uitzicht om vrolijk van te worden! Van een bezoekje aan de grootste stad van Malta, Birkirkara, wordt de gemiddelde cultuurliefhebber ook zonder twijfel vrolijk. Evenals van een bezoek aan de Three Cities, met haar smalle en oude straatjes.

Zonliefhebbers kunnen tijdens een vakantie op Malta een tocht maken langs de kust en op zoek gaan naar kleine, verscholen baaitjes. Of pak de boot naar het nabij gelegen Gozo of Comino, de twee andere eilanden van de Malteser archipel.

Gozo & Comino: nog meer Malta

De Malteser archipel bestaat niet alleen uit het eiland Malta, ook de eilanden Gozo en Comino behoren hier toe.

Met de ferry kun je tijdens een vakantie op Malta op een eenvoudige manier óók Gozo bezoeken. Het hoogtepunt is hier de plaats Victoria, ook wel Rabat genoemd. Je doet daar letterlijk een stap terug in de tijd!

Gozo is met 67 km² een groter eiland dan Comino, dat maar 3,5 km² telt. Door het hele jaar heen woont hier slechts een handjevol mensen. In de zomer is het er een stuk drukker door toeristen, die allemaal willen kennismaken met de Blue Lagoon. En dat is dan ook meteen de reden dat je dit eiland moet bezoeken tijdens een vakantie op Malta.

Weer & klimaat

 • JAN
  15 max 5 uur
  8 dgn
  18
 • FEB
  15 max 6 uur
  7 dgn
  17
 • MRT
  17 max 7 uur
  7 dgn
  17
 • APR
  19 max 8 uur
  5 dgn
  17
 • MEI
  24 max 10 uur
  1 dgn
  20
 • JUN
  28 max 11 uur
  0 dgn
  23
 • JUL
  30 max 12 uur
  0 dgn
  26
 • AUG
  33 max 11 uur
  0 dgn
  27
 • SEP
  29 max 9 uur
  3 dgn
  27
 • OKT
  24 max 7 uur
  6 dgn
  25
 • NOV
  20 max 6 uur
  7 dgn
  22
 • DEC
  17 max 5 uur
  9 dgn
  20
Bron: KNMI Climate