• Boek gemakkelijk online
 • Géén boekingskosten
 • 7 dagen per week geopend

Combineer stad & strand tijdens één vakantie

Op nog geen 2,5 uur vliegen van Brussel

Spot tal van architecturale hoogstandjes

De grootste overdekte markt van Europa

BekijkBekijk
BekijkBekijk
BekijkBekijk

Welkom in Valencia

Valencia lijkt in veel opzichten op andere Spaanse steden. Tapas zijn er in overvloed, de stad heeft een historisch centrum en je kan rekenen op zonnig weer. Wat Valencia wél onderscheid van andere steden? Ciudad de las Artes y las Ciencias. We vertellen je alles over deze hotspot en andere bezienswaardigheden die je kan bezoeken tijdens een vakantie in Valencia.

Op Barcelona na is Valencia de populairste Spaanse stad onder Belgische vakantiegangers. Dit is ook niet verrassend, want met een oppervlakte van ca. 135 km² is er ruimte genoeg om cultuur, strand en lekker eten met elkaar te combineren. Die veelzijdigheid maakt een vakantie naar Valencia perfect voor elk type vakantieganger. Ga je mee?

Verken het historisch centrum

Compact, dat is het historisch centrum van Valencia zeker. Dat zorgt niet alleen voor een gemoedelijke sfeer, maar het is ook gewoon heel handig; je kan alle bezienswaardigheden te voet bezoeken.

Waar je tijdens je vakantie in Valencia zéker langs moet wandelen? De 13e en 14e-eeuwse kathedraal van Valencia waar je de Heilige Graal kan bewonderen. Ook de 15e-eeuwse zijdebeurs, La Lonja de la Seda – één van de mooiste gebouwen van de stad – is een bezoek waard.

Dit gebouw vind je aan de Plaza del Mercado, waar de grootste overdekte markt van Europa staat. Mercado Central heeft een oppervlakte van maar liefst 8.000 m². Allemaal handig bij elkaar. Voor een dik pak levendigheid kan je terecht op Plaza del Ayuntamiento; één van de oudste pleinen van Valencia.

Architecturaal hoogstandje Ciudad de las Artes y las Ciencias

Een bezienswaardigheid van heel andere orde is de Stad van de Kunst en Wetenschap, ofwel Ciudad de las Artes y las Ciencias. Het is eigenlijk een soort stad binnen een stad. Het bestaat uit zes futuristische gebouwen met elk zo zijn eigen functie. Dit maakt een vakantie naar Valencia ook helemaal top voor architectuurliefhebbers.

Maak een wandeling door de tuinen van L’Umbracle, die op zomeravonden dienstdoen als openlucht discotheek. Bezoek een opera- of dansvoorstelling in Palau de les Arts Reina Sofia. Bewonder vissen, zeeleeuwen en haaien in L’Oceanogràfic, het grootste aquarium van Europa. Bekijk een film in de IMAX 3D bioscoop in L’Hemisfèric. Duik in de wereld van wetenschap en voer experimenten uit in Museo de las Cièncias Príncipe Felipe. En tot slot: bewonder het prachtige Agora, dat belegd is met eindeloos veel mozaïeksteentjes.

Onze tip voor wie op vakantie naar Valencia gaat: hou genoeg tijd vrij voor je bezoek aan Ciudad de las Artes y las Ciencias. Én koop vooral een combiticket, da’s de goedkoopste manier om alle gebouwen vanbinnen en vanbuiten bewonderen.

Last but not least: een strandvakantie in Valencia

Het toffe aan een vakantie in Valencia is het feit dat je niet alleen prachtige bezienswaardigheden bij de hand hebt, maar ook het strand. Zon en cultuur zijn dus eenvoudig met elkaar af te wisselen. Houd er wel rekening mee dat het strand niet direct bij het centrum ligt; huur een fiets, neem de taxi of gebruik het openbaar vervoer en zonnen maar!

In het centrum vind je overigens wél een andere plek om te ontspannen tijdens je vakantie in Valencia, Jardines de Turia. De oude rivierbedding van de Turia is drooggelegd en over een lengte van maar liefst 9 km (waarvan een deel in de stad ligt) vind je nu een bijzonder stadspark. Dé place to be om te chillen onder de Spaanse zon.

Weer & klimaat

 • JAN
  16 max 5 uur
  10 dgn
  16
 • FEB
  17 max 6 uur
  9 dgn
  15
 • MRT
  19 max 7 uur
  9 dgn
  16
 • APR
  20 max 7 uur
  8 dgn
  17
 • MEI
  24 max 8 uur
  7 dgn
  19
 • JUN
  29 max 9 uur
  5 dgn
  21
 • JUL
  31 max 10 uur
  1 dgn
  26
 • AUG
  32 max 9 uur
  1 dgn
  27
 • SEP
  28 max 8 uur
  4 dgn
  26
 • OKT
  24 max 6 uur
  7 dgn
  22
 • NOV
  19 max 5 uur
  8 dgn
  20
 • DEC
  16 max 5 uur
  10 dgn
  16
Bron: KNMI Climate