Theme background
Combineer Arabische cultuur met uitmuntende luxe
Het hele jaar tropische temperaturen
Neem een kijkje in de Sheikh Zayed Mosque
Ga de woestijn in met een 4x4-jeep of ga sandboarden

Welkom in Abu Dhabi

Hoewel Dubai nog steeds de bekendste regio van de Verenigde Arabische Emiraten, volgt Abu Dhabi op de voet. En dat is niet verwonderlijk! Tijdens een vakantie in Abu Dhabi combineer je de Arabische cultuur in een handomdraai met Westerse luxe. En je krijgt ook nog een zonnig klimaat op de koop toe!

Abu Dhabi ligt op ca. 2 uur rijden van de metropool Dubai. Ondanks deze korte reisafstand is er wel een verschil. Dubai is, op het oude deel na, grotendeels verwesterd en hypermodern. In Abu Dhabi zijn ook steeds meer moderne gebouwen te vinden, maar de Arabische cultuur speelt er nog altijd een belangrijk rol. Je vindt hier dan ook nog veel invloeden van terug.

Een zonvakantie in Abu Dhabi

Met dank aan de zuidelijke ligging en het woestijnklimaat is het in Abu Dhabi het hele jaar goed vertoeven. Zelfs in december is het er tropisch warm. De ultieme winterbreak; even uploaden en Vitamine Zon binnenkrijgen.

Net als Dubai kent Abu Dhabi lange, witte zandstranden, waar je met alle liefde een dagje neerploft. Een van de bekendste en populaire stranden is het zandstrand langs Corniche Road. Het strand heeft een Blauwe Vlag keurmerk gekregen, wat betekent dat het veilig en hygiënisch is.

Waterpret vind je overigens niet alleen aan het strand of in het zwembad van jouw luxe hotel; Yas Waterworld is een immens waterpark dat garant staat voor een geslaagd dagje uit. Het is ca. 40 voetbalvelden groot en je vindt er meer dan 45 glijbanen en attracties voor waterratten van alle leeftijden.

Een eerste kennismaking met Abu Dhabi

Wil je op een westerse manier kennismaken met Abu Dhabi? Start jouw vakantie met een hop on hop off bus en maak op een niet tijdrovende manier kennis met de hoogtepunten die Abu Dbai rijk is. Als je een 24-uurs ticket koopt, heb je alle tijd om o.a. Corniche Boulevard, Marina Mall, Yas Island, Ferrari World, Saadiyat Island, Emirates Palace Hotel en de Iraanse markt te bezoeken.

Maak kennis met de Arabische cultuur

Wist je dat je tijdens een vakantie in Abu Dhabi een kijkje kunt nemen in de grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten? De Sheikh Zayed Mosque biedt plaats aan maar liefst 40.000 moskeegangers en in de witte moskee vind je o.a. het grootste tapijt ter wereld (ruim 5.600 m²) en grootste kroonluchter ter wereld. Niet alleen Dubai is goed in het breken van records! Houd er rekening mee dat je de kerk alleen kunt betreden buiten gebedstijd.

Nog meer cultuur snuiven tijdens een vakantie in Abu Dhabi? Ga naar de Corniche Boulevard en wandel richting het einde. Hier vind je Heritage Village, een openluchtmuseum op een smalle landtong. In een paar uur tijd leer je alles over hoe men hier vroeger geleden leefde, lang voordat olie zorgde voor de huidige welvaart. In het ‘dorp’ vind je o.a. een souk, diverse winkeltjes met Arabische souvenirs en een bedoeïenenkamp. Én je hebt vanaf het zandstrand in het dorp een geweldig uitzicht over de skyline Abu Dhabi.

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ABTO en GCR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.4 / 5

Super service

Super service! Alles in een paar minuten geregeld. Vakantiedoscounter...

Lees verder