• Boek gemakkelijk online
  • Géén boekingskosten
  • 7 dagen per week geopend

Bekend dankzij de hippe metropool Dubai

Ook het overweldigende Abu Dhabi is een aanrader

Ras al-Khaimah is dé plek voor rust- en zonzoekers

Het hele jaar door temperaturen om vrolijk van te worden

BekijkBekijk
BekijkBekijk

Welkom in de Verenigde Arabische Emiraten

Heb je het over de mogelijkheden voor een vakantie in de Verenigde Arabische Emiraten, dan zeg je al snel Dubai. Dubai is geweldig en wat ons betreft moet iedereen deze metropool eens in zijn leven hebben bezocht. Maar laten we daarbuiten niet vergeten dat het land meer biedt dan dat…

Hoewel de naam anders doet vermoeden is de Verenigde Arabische Emiraten echt één land. Het land, dat aan Oman en Saoedi-Arabië grenst, bestaat wel uit meerdere emiraten. Qua oppervlakte is Abu Dhabi de ultieme nummer 1, Dubai komt echter als winnaar uit de bus als we kijken naar populariteit.

Naar welk Verenigde Arabische Emiraten jij het best op vakantie kunt gaan, is afhankelijk van jouw wensen. We leggen de drie belangrijkste onder een loep. Kan jij daarna besluiten én direct kiezen uit ons voordelige aanbod.

Dubai, het hart van de Verenigde Arabische Emiraten

Dubai is alleen al qua locatie het hart van de Verenigde Arabische Emiraten. Het ligt ingesloten tussen o.a. Abu Dhabi en Sharjah. Het is daarnaast ook nog eens het bruisende middelpunt met dank aan de vele bezienswaardigheden. Die groter dan groots zijn!

‘Beklim’ de 828 m hoge Burj Khalifa, ga shoppen in het grootste winkelcentrum te wereld en bewonder de duurste fonteinenshow ter wereld. Sta je graag op de lange latten? Je vindt er ook het grootste indoor skicentrum. Deze staat in schril contrast met de lange stranden die je aan de kust vindt en de droge woestijn.

En dat is nog maar het topje van de ijsberg; Dubai biedt alles én veel. Bereid je voor op een aantal enerverende dagen volop verrassingen tijdens jouw vakantie in de Verenigde Arabische Emiraten.

Abu Dhabi, het ‘kleine’ zusje van Dubai

Abu Dhabi is het grootste emiraat, het huist de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten (eveneens Abu Dhabi genoemd) én toch is het het kleinere zusje van Dubai. Dit heeft simpelweg met de bekendheid en de populariteit te maken. Minder leuk is een vakantie in dit Verenigde Arabische Emiraat zeker niet!

Ook in Abu Dhabi is alles groter dan grootst. Je vindt er een wolkenkrabber die nog schever is dan de Toren van Pisa, kunt in de snelste achtbaan ter wereld stappen en kunt een van de meest indrukwekkende paleizen ter wereld bezoeken. Om maar een paar voorbeelden te noemen van wat een vakantie in dit Verenigde Arabische Emiraat jou te bieden heeft.

Ras al-Khaimah, de bestemming voor zonzoekers

Waar in Abu Dhabi en Dubai alles draait om architectonische hoogstandjes, imponeren en records breken, gaat het er in het noordelijk gelegen Ras al-Khaimah rustiger aan toe. Hier draait (bijna) alles om de lange stranden en luxe resorts. En laten we niet vergeten; het is ook nog eens van de groenste emiraten!