Citytrip Praag

Dat Praag de bijnaam ‘Gouden Stad’ heeft gekregen, snap je meteen vanaf je er bent! De historische stadskern is een pareltje en staat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De meer dan 500 torens (hoewel de stad ook wel ‘de stad met 100 torens’ wordt genoemd), de wirwar van smalle steegjes en de bijzondere pleinen, zorgen samen voor een magisch geheel. Boek een citytrip naar Praag en ontdek waarom zoveel vakantiegangers verliefd thuiskwamen.
Eén van de populairste Oost-Europese steden
Statige gebouwen vs. een gemoedelijke sfeer
Lekker eten & drinken voor een habbekrats
Een must-see voor cultuurliefhebbers

Haal alles uit een citytrip in Praag

Ben jij de ultieme citytripper en ga je niet alleen voor steden in het zonnige zuiden? Dan tippen we je graag een citytrip naar Praag. De Tsjechische hoofdstad herbergt prachtige gebouwen en er heerst een gemoedelijke sfeer. Het is niet voor niets één van de populairste Oost-Europese steden van het moment!

Het beste aan een citytrip naar Praag? Dat de Tsjechische hoofdstad, ook wel de ‘Gouden stad’ genoemd, een heel compact centrum heeft. Doe je sneakers aan, want tijdens een citytrip in Praag zijn veel van de bezienswaardigheden en hotspots te voet te bereiken. Handig! Voor wie veel wandelen een grote opgave is, heeft de stad gelukkig ook nog een uitgebreid tram-, bus- en metronetwerk in petto.

Een duik in de geschiedenis van Praag

Praag kent een rijke geschiedenis waarmee je vooral kennismaakt in het oude centrum. Cultuurliefhebbers halen hun hart o.a. op op het Oude Stadhuisplein. Hier vind je de bekende astronomische klok die op vele postkaarten van Praag prijkt.

Wat je als cultuurliefhebber nog meer niet mag missen tijdens een citytrip in Praag? Maak de klim naar de Praagse burcht en de Sint-Vituskathedraal. De bouwwerken an sich zijn al mooi én je geniet er van een prachtig uitzicht over de stad. Voor een dosis geluk gooi je een muntje vanaf de Karelsbrug in het water. Wat wens jij tijdens een citytrip in Praag?

Een van de bekendste begraafplaatsen in Europa is de Joodse begraafplaats in de eveneens Joodse wijk, Josefov. Hier staan ruim 12.000 grafstenen schots en scheef door elkaar. Andere aanraders tijdens een citytrip in Praag zijn het Dansende Huis en het Nationaal Theater.

Biedt een citytrip in Praag alleen cultuur?

Zeker niet! Tijdens een citytrip in Praag – en wat dat betreft kan je het vergelijken met Berlijn – gaat historie hand in hand met hip & happening. Cultuur wissel je gemakkelijk af met een middagje shoppen en de vele straatjes worden gekenmerkt door hippe bars en gezellige restaurants.

Extra tof: de gemiddelde bedragen in de horeca liggen hier aanzienlijk lager dan in Zuid-Europa. Zeker als het aankomt op dranken als bier. Steek dat voordeel maar in je zak tijdens een citytrip in Praag! Over bier gesproken; wist je dat je op verschillende plaatsen in de stad kan baden in bier? Dat schijnt verrassend goed te zijn voor de huid!

Andere vakanties in Praag

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ABTO en GCR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.6 / 5

Super service

Super service! Alles in een paar minuten geregeld. Vakantiedoscounter...

Lees verder