Citytrip Marrakech

Marrakech ligt op maar 3,5 uur vliegen van Brussel, toch waan je je er in een totaal andere wereld. Een paar van de hoofdingrediënten van een citytrip in Marrakech? Markten waar alles ruikt naar verse kruiden, mooie riads om in te verblijven, slangenbezweerders en tandentrekkers op het Djemaa el Fna plein en smalle straatjes in de medina. Marrakech kreeg niet voor niets de bijnaam Parel van de Atlas!
Ontdek de Arabische cultuur
De stad van 1.001-nacht
Kleurrijke must-sees; Bahiapaleis en Majorelletuin
Verblijf in een van de sfeervolle riads

Haal alles uit een citytrip in Marrakech

Waan je in een compleet andere wereld tijdens een citytrip naar Marrakech. Deze stad – die bekend staat om haar 1.001-nacht sfeer – ligt in het midden van Marokko en is de laatste jaren enorm toegenomen in populariteit.

Marrakech is één van de vier koningssteden van Marokko. De stad telt bijna een miljoen inwoners en de historische kern is niet voor niets in 1985 tot UNESCO Werelderfgoed verklaard. Een goede reden om snel een citytrip naar Marrakech te boeken!

Een duik in de geschiedenis

Voordat je een citytrip naar Marrakech boekt, is het goed om iets te weten te komen over de geschiedenis van de stad. Marrakech werd in 1062 gesticht door de heerser van de Almoraviden-stam. De plek aan de voet van het Atlasgebergte was vanwege de goede irrigatiemogelijkheden erg gewild.

De historische kern van Marrakech wordt ook wel de medina genoemd. Deze is tijdens de Franse overheersing van Marokko (tussen 1912 en 1956) goed bewaard gebleven. De Fransen bouwden namelijk een nieuw stadscentrum buiten de oude stadsmuren. Tijdens een citytrip naar Marrakech krijg je daarom te maken met een bonte verzameling aan architectuurstijlen. Met een beetje fantasie zie je er zelfs een stukje van Parijs in terug.

Waar verblijf je?

Marrakech heeft een oud en een modern gedeelte. In de binnenstad heb je een ruime keuze aan sfeervolle riads waar je kan verblijven tijdens een citytrip naar Marrakech. Deze voormalige herenhuizen zijn omgebouwd tot hotels waarbij de authentieke details bewaard zijn gebleven.

Rondom de oude stadsmuren vind je grotere hotels die helemaal zijn ingericht naar de wensen van Westerse vakantiegangers. Je kan er vaak rekenen op meerdere zwembaden en tal van faciliteiten. Soms kan je zelfs o.b.v. all inclusive verblijven tijdens een citytrip naar Marrakech.

Dé must-sees tijdens een citytrip in Marrakech

Het letterlijke hoogtepunt van Marrakech is de Koutoubia-moskee. Deze stamt uit 1162 en is nog altijd het hoogste gebouw van de stad. Geen enkel gebouw mag hoger zijn dan deze heilige plek. Als niet-moslim toerist mag je de moskee helaas niet van binnen bewonderen tijdens een citytrip in Marrakech, maar ook van de buitenkant is het gebouw de moeite.

Wat je nog moet gezien hebben tijdens een citytrip in Marrakech? Het kleurrijke Bahiapaleis met haar prachtige mozaïeken en details. Dit paleis werd gebouwd aan het einde van de 19e eeuw en herbergt verschillende binnentuinen en 150 kamers. Nog een kleurrijke blikvanger is de Majorelletuin. In deze botanische tuin vormt de kobaltblauwe kleur – die later Majorelleblauw is genoemd – regelmatig terug.

Op het Djemaa el Fna-plein maak je kennis met de hectische kant van Marrakech. Dit plein grenst aan de vele souks en is overdag een bonte verzameling van fruitkramen en allerlei andere verkopers. ’s Avonds verandert het plein in de plek om kennis te maken met de Marokkaanse keuken. Zet je bij een van de kraampjes en bestel zeker een tajine. Die moet je geproefd hebben tijdens een citytrip in Marrakech!

Staat een citytrip naar Marrakech ook op jouw bucketlist? Bekijk dan snel ons volledige aanbod.

Liever een citytrip in een andere stad?

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ABTO en GCR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.6 / 5

Eerste keer geboekt! mts globe transfer nooit meer!

Pluspunten -duidelijke site -makkelijk boeken Minpunten -ze hebben...

Lees verder