Citytrip Tbilisi

Eens iets anders; wat dacht je van een citytrip naar Tbilisi? Het is de hoofdstad van Georgië én een interessante mengelmoes van Europese en Aziatische invloeden. Duik in de eeuwenoude geschiedenis, bewonder de mix van bouwstijlen en hmm... dat eten en die wijn! Wedden dat je verliefd wordt op deze stad? Laat die citytrip naar Tbilisi maar komen!
Verrassende citytrip aan de Kaukasus
Ontdek een hele nieuwe wereld
Kom tot rust in historische thermale baden
Een mix van eeuwenoud & modern

Haal alles uit jouw citytrip in Tbilisi

Parijs, Rome, Londen – heb jij deze steden al gezien óf zijn ze te gewoontjes voor jou? Dan hebben we dé tip voor jou; ga op citytrip naar Tbilisi! Wat je allemaal kan verwachten van de Georgische hoofdstad? Een supergroen straatbeeld met een mix van moderne architectuur, charmante historische gebouwen en allerlei culturen. Als kers op de taart biedt Tbilisi ook nog lekkere lokale specialiteiten, ontspannende stoombaden en superhippe buurten. Waar wacht je nog op?

Tbilisi is waarschijnlijk niet de eerste stad waaraan je denkt als het gaat om citytrips. En ook niet de tweede of de derde... Maar laat dat nu net de charme van deze stad zijn. De hoofdstad van Georgië is (nog) een échte insider-tip. We vertellen je meer over een citrytrip in Tbilisi. Ontdekken maar!

Een duik in de geschiedenis van Tbilisi

Laten we beginnen met een klein lesje aardrijkskunde: waar ligt Tbilisi eigenlijk? In Georgië, aan de voet van de Kaukasus bergketen. Als we uitzoomen zien we dat Georgië tussen Turkije, Armenië, Azerbeidzjan en Rusland ligt. Net zoals zijn buurlanden, maakte Georgië tot het begin van de jaren ’90 nog deel uit van de Sovjet-Unie. Daarvan zie je op citytrip in Tbilisi nog interessante overblijfselen in het straatbeeld.

Tbilisi is afgeleid van het Georgische woord ‘tbili’ wat ‘warm’ betekent. Volgens de legende is de stad namelijk ontstaan nadat koning Vakhtang Gorgassali ooit een kloof met warmwaterbronnen ontdekte. Daar liet hij toen Tbilisi bouwen. Tegenwoordig heeft de stad zo’n 1,1 miljoen inwoners, maar de warmwaterbronnen bestaan nog steeds. Ga tijdens je citytrip in Tbilisi dus zeker eens naar een van de bijbehorende badhuizen. Je vindt ze door aan het monument van Vakhtang Gorgassali (bij de Metechi-kerk) de rivier over te steken via de Metechibrug.

Dit wil je niet missen op citytrip in Tbilisi

Nog indrukwekkender dan het koningsmonument, is het standbeeld ‘Moeder van Georgië’. Het is een zilverkleurig beeld van een vrouw in klederdracht die een kom wijn en een zwaard vast heeft. Doordat ze op de Sololaki heuvel staat én 20 meter hoog is, is ze al van verre te zien. En door de hoogte lijkt het beeld echt over de stad te waken. Een must-see tijdens je citytrip in Tbilisi!

De top van de Solokali heuvel bereik je door in Rike Park in de kabelbaan te stappen. Onderweg heb je een prachtig uitzicht over de stad, de glazen Vredesbrug en het futuristische Muziektheater. Eenmaal boven neem je een kijkje bij het Moeder van Georgië standbeeld en de ruïnes van het Nariqala fort. Natuurliefhebbers kunnen hier ook nog de botanische tuin bezoeken tijdens hun citytrip in Tbilisi.

En er is nog veel meer te ontdekken op citytrip in Tbilisi! Wandel zeker even naar de scheve klokkentoren bij het Gabriadze Marionettentheater. De toren staat niet ‘scheef’ zoals in Pisa, maar heeft een ‘wiebelende’ architectuur die is geïnspireerd op de marionetten. Het lijkt echt te bestaan uit verschillende onderdelen die allemaal door een andere maker, in een andere stijl, ontworpen zijn. Slim gezien! Extra leuk: twee keer per dag is er een kleine voorstelling te zien vanuit de klokkentoren.

Ook het Plein van de Vrijheid met de gouden zuil wil je niet missen tijdens een citytrip in Tbilisi. Aan het plein begint de Rustaveli Avenue, een van de hoofdstraten van de stad waar je o.a. het Opera House en de National Gallery vindt. Fietsliefhebbers kunnen er ook op de foto met het gigantische fiets-standbeeld.

Zin in een hapje of drankje?

Van al dat sightseeën krijg je honger. Sluit de dag af op restaurant in de Erekele II Straat of bij een van de bars in de Jan Shardeni Straat. Ook de hippe buurt Fabrika is een aanrader om op terras te gaan tijdens een citytrip in Tbilisi. Veel plezier!

Liever een citytrip naar een andere stad?

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ABTO en GCR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.6 / 5

Super service

Super service! Alles in een paar minuten geregeld. Vakantiedoscounter...

Lees verder