Citytrip Boedapest

Wil je eens iets anders dan Parijs, Rome of Praag voor je volgende citytrip? Boedapest barst van de kunst, cultuur en winkels! De hoofdstad van Hongarije is verdeeld in twee stadsdelen: Boeda en Pest. Beide stadsdelen bieden eindeloos veel bezienswaardigheden, leuke cafés en charmante restaurantjes. Ga je mee op ontdekkingstocht tijdens een citytrip in Boedapest?
Dé citytripbestemming van het moment
Op elk moment van het jaar een goed idee
Bekijk de vele bezienswaardigheden
Ontdek de stad op de fiets

Haal alles uit een citytrip in Boedapest

Een vluchttijd van maar twee uur, een aangenaam klimaat en superveel bezienswaardigheden; niet voor niets dat een citytrip naar Boedapest de laatste jaren zo in populariteit is toegenomen. Benieuwd wat er allemaal in de Hongaarse stad te beleven is? Lees dan snel verder!

Voordat je een citytrip naar Boedapest boekt, zetten we eerst een paar weetjes op een rij. Boedapest is de hoofdstad van Hongarije, heeft zo’n 1,7 miljoen inwoners en ligt aan de rivier de Donau. In 1873 zijn de stadsdelen Boeda (dat op de westelijke oever ligt) en Pest (op de oostelijke oever) samengevoegd tot Boedapest.

Dé must-sees tijdens een citytrip in Boedapest

Boedapest bestaat uit twee delen. In Pest vind je tal van winkelstraten, restaurants, bars, clubs en tal van bezienswaardigheden. Geschiedenisliefhebbers zijn dan weer helemaal op hun plek in het stadsdeel Boeda met zijn historische bezienswaardigheden en de vele uitzichtpunten.

Wat je zeker niet mag missen tijdens een citytrip in Boedapest? Het imposante Hongaarse Parlementsgebouw, dat rijkelijk versierd is met diverse beelden. Ook binnen is het gebouw indrukwekkend. Boek een rondleiding en leer alles over de regering van Hongarije.

Andere must-sees tijdens een citytrip in Boedapest zijn o.a. het indrukwekkende oorlogsmonument Schoenen op de Donaukade, het Nationaal Opera Huis, het Vissersbastion en de Matthiaskerk. Voor een prachtig uitzicht over de stad ga je naar de Citadel van Boeda. Maak Instagram-waardige foto’s van alle bruggen en de Donau. Daarnaast kan je tijdens een citytrip in Boedapest ook heel goed shoppen. Houd dus zeker een beetje plaats over in je valies.

De beste manieren om Boedapest te ontdekken

Nog een toffe manier om Boedapest te verkennen tijdens je citytrip; ontdek de stad op de fiets. Boedapest heeft namelijk een oppervlakte van ruim 500 km². Op twee wielen heb je veel vrijheid én kan je op korte tijd veel zien. De regering van Hongarije heeft stevig geïnvesteerd in goede fietspaden. Je kan dus veilig op weg tijdens een citytrip in Boedapest.

Maak je liever gebruik van het openbaar vervoer tijdens een citytrip in Boedapest? Geen probleem; je pakt gemakkelijk de metro of een (water)bus om van de ene naar de andere hotspot te gaan. Wil je zo veel mogelijk van de bezienswaardigheden aftikken, en dat zonder veel te moeten wandelen? Dan tippen we een tour met de hop-on-hop-off-bus. Stap uit waar je wilt en stap weer op wanneer het je uitkomt. Handig!

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ABTO en GCR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.5 / 5

Super service

Super service! Alles in een paar minuten geregeld. Vakantiedoscounter...

Lees verder