Vliegen vanaf Eelde

Zin om op vakantie te vertrekken? Je kan vliegen vanaf Eelde! Bij vliegen vanaf Eelde gaat er waarschijnlijk niet direct een belletje rinkelen, maar bij de officiële naam ‘Groningen Airport Eelde’ misschien wel. De kleinschalige luchthaven ligt in het noorden van Nederland en is bij de kleinste van het land. Je vliegt vanaf Eelde dus super ontspannen naar o.a. Spanje en Griekenland. Ready for take-off?
Kleinschalig vliegveld
Parkeren voor de deur
Veel (zon)bestemmingen
Ontspannen start van je vakantie

Vliegen vanaf Eelde - Groningen

Eelde Airport ligt op ongeveer tien kilometer van Groningen in het noorden van Nederland. Vliegen vanaf Eelde lijkt vanuit België dus misschien niet ideaal, maar als je een kleine roadtrip niet erg vindt, kan het soms wel een verschil maken in de ticketprijs. Daarnaast is vliegen vanaf Eelde – door de kleinschaligheid van de luchthaven – ook veel relaxter dan bijvoorbeeld vanaf Brussel. Zo vertrek jij helemaal ontspannen op vakantie.

Groningen Airport Eelde is opgericht in 1931, vanaf 2013 konden er ook echt passagiers vliegen vanaf Eelde. Om dat mogelijk te maken moest eerst de start- en landingsbaan verlengd worden van 1.800 naar 2.500 meter.

In 2017 vlogen zo’n 228.000 mensen via Eelde Airport, dat is net iets minder dan vanaf de Luchthaven van Antwerpen – de kleinste luchthaven van ons land. Als je gaat vliegen vanaf Eelde vlieg je dus vanaf een super kleinschalige luchthaven. Die kleinschaligheid draagt bij aan een rustige, gemoedelijke sfeer en een relaxte start van je vakantie.

Waar kan ik naartoe vliegen vanaf Eelde Airport?

Ga jij voor je volgende vakantie vliegen vanaf Eelde Airport? Dan kan je kiezen uit veel verschillende zonbestemmingen. Zo vertrekken er vluchten naar Spaanse topbestemmingen als Mallorca en Gran Canaria. Liever naar een ander zonnig oord? Vanaf Eelde Airport vlieg je daarnaast eenvoudig naar Kreta.

Vanwege de kleinschaligheid van het vliegveld is het aanbod zonvakanties nogal wisselend. In het verleden kon je bijvoorbeeld ook naar Turkije en Portugal vliegen vanaf Eelde.

Faciliteiten op Eelde Airport

We schreven het hierboven al; vliegen vanaf Eelde Airport betekent een relaxte start van je vakantie. Geen mensenmassa’s of ellenlange aanschuifrijen, wel een rustige kleinschalige luchthaven. Je maakt er gratis gebruik van WiFi, dus maak nog snel die ‘wij vertrekken op vakantie’-selfie!

Daarnaast is er ook nog een luchthavenwinkel waar je een boek of magazine kan scoren. Hongertje? Dan heeft de luchthaven ook nog een restaurant zodat je met een gevulde maag op vakantie vertrekt. Bovendien is het gehele vliegveld toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Zo is vliegen vanaf Eelde voor iedereen mogelijk!

Parkeren voor de deur

Eelde Airport is makkelijk bereikbaar met de auto dankzij haar ligging vlak naast de A28. Parkeren op het vliegveld doe je praktisch voor de deur op één van de drie parkings. Het is aan te raden op voorhand een parkeerplaats te reserveren.

Reis je met het openbaar vervoer om te gaan vliegen vanaf Eelde? Neem dan de trein tot in Assen of Groningen en stap daar over op een bus richting de gelijknamige bushalte Groningen Airport Eelde. Overtuigd om te gaan vliegen vanaf Eelde? Check snel ons aanbod en veel plezier op je vakantie!

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ABTO en GCR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.5 / 5

Super service

Super service! Alles in een paar minuten geregeld. Vakantiedoscounter...

Lees verder