Vliegen vanaf Schiphol

Wil jij voor je volgende vakantie vliegen vanaf Schiphol? Goeie keuze! Het is de grootste luchthaven van Nederland en zit zelfs bij de grootste van Europa. Je vliegt vanaf Schiphol dus naar eindeloos veel vakantiebestemmingen én hebt er tal van restaurants en duty free shops om het wachten wat aangenamer te maken. Zo begint je vakantie dus eigenlijk al op de luchthaven!
Eindeloos veel bestemmingen
Allerlei winkels en horecazaken
Grootste luchthaven van Nederland
Makkelijk bereikbaar

Vliegen vanaf Schiphol

Vliegen vanaf Schiphol betekent keuze uit honderden Europese en intercontinentale bestemmingen. Daarnaast heeft de luchthaven ook een ruim aanbod aan faciliteiten – van parkings tot restaurants en winkeltjes – om je vertrek zo soepel mogelijk te laten verlopen. In 2021 kozen bijna 25,5 miljoen mensen om te vliegen vanaf Schiphol, ben jij er daar binnenkort ook één van?

Schiphol Airport ligt ±12 km ten zuidwesten van Amsterdam. De luchthaven wordt daarom ook vaak Amsterdam Airport genoemd. Jaarlijks vertrekken en landen er bijna een half miljoen vliegtuigen. Daarmee is het is – na Heathrow (Londen) en Charles de Gaulle (Parijs) – de drukste luchthaven van Europa. Groot is de airport ook zeker: als je vliegt vanaf Schiphol check je in een van de drie vertrekhallen in en vertrek je op een van de zes startbanen.

Vliegen vanaf Schiphol = talloze mogelijkheden

Behalve een ruim aanbod aan bestemmingen – je vliegt vanaf Schiphol naar zo goed als overal ter wereld – heeft de luchthaven nog tal van faciliteiten. Op Schiphol Plaza vind je allerlei winkels en eetgelegenheden, je kan je er uren bezighouden. Koop bijvoorbeeld nog snel even een tijdschrift of boek voor in het vliegtuig.

Na de douane kom je in het See Buy Fly-gedeelte van het vliegveld. Scoor nog even een mooi horloge en je favoriete parfum in een van de duty free winkels en vertrek helemaal uitgedost op vakantie.

Naast shoppen kan je op Schiphol ook gebruikmaken van gratis WiFi, wellnessvoorzieningen, rookruimtes, een casino en diverse horecagelegenheden. Heb je honger of dorst gekregen? Voor iedereen is er een restaurant of bar te vinden op Schiphol. Sommige horecalocaties zijn zelfs 24 op 7 geopend. Vliegen vanaf Schiphol betekent dus een goede start van je vakantie.

Goede bereikbaarheid

Zoals eerder aangehaald ligt Schiphol ongeveer 15 km ten zuidwesten van Amsterdam. Zowel met de auto als het openbaar vervoer is de luchthaven goed te bereiken. Zo is vliegen vanaf Schiphol dus ook vanuit België binnen handbereik.

Het treinstation onder Schiphol Airport telt zes sporen. Neem de Thalys tot in Rotterdam en stap daar over op een trein naar het gelijknamige station ‘Schiphol Airport’. Daarnaast vertrekken er vanuit de meeste grote Belgische steden ook bussen naar de luchthaven.

Kom je toch liever met de auto om te vliegen vanaf Schiphol? Dan is het vliegveld makkelijk te bereiken via de A4 of de A2 – afhankelijk van waar je woont.

Parkeren op Schiphol

Op en in de buurt van Schiphol zijn allerlei parkings om je auto te stallen tijdens je vakantie. Je hebt de Kiss & Ride parkings vlak voor de vertrekhallen, alsook parkings waar je je auto heel de vakantie kan laten staan. Let op dat het bij veel terreinen noodzakelijk is om van tevoren een parkeerplek te reserveren.

Liever iets voordeliger parkeren als je gaat vliegen vanaf Schiphol? Kies dan voor een van de parkeerterreinen in de buurt van Aalsmeer en word met een shuttlebus voor de vertrekhal afgezet en weer opgehaald.

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ABTO en GCR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.6 / 5

Super service

Super service! Alles in een paar minuten geregeld. Vakantiedoscounter...

Lees verder